Stem voor de Rotterdam Music Awards 2014

ROTTERDAMMUSICAWARDS_LOGO-drukwerk-met-SDe Popunie organiseert dit jaar voor het eerst de Rotterdam Music Awards. De prijs is in het leven geroepen om de popsector en de Rotterdamse artiesten in het zonnetje te zetten. De awards worden uitgereikt in vijf categorieën te weten: Beste Track, Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond en Aanstormend Talent (jonger dan 20 jaar).

De Popunie heeft een voorselectie gemaakt in elke categorie. Maar het publiek heeft uiteindelijk het laatste woord en kan vanaf woensdag 29 oktober t/m dinsdag 11 november 12.00 uur op de genomineerden stemmen via een speciale stempagina: www.popunie.nl/awards

De winnaars worden bekend gemaakt aan het einde van de Rotterdamse Popquiz op vrijdag 14 november in Rotown. Zij krijgen een prachtige Rotterdam Music Award mee haar huis en winnen ook nog eens € 500,-

Ga snel naar de stempagina om te stemmen!

De genomineerden van 2014 zijn:

Beste Track
Dillenburg, Elle Bandita, Mings Pretty Heroes, The Kik, Half Way Station, Bregje Sanne Lacourt, Wolf In Loveland, The Afterveins, We Sell Guns, Mark Lotterman, Ronnie Flex, Gery Mendes, Broederliefde, The Sweet Release Of Death, Kameleon & U-Niq ft. Moon, Rats On Rafts, Sevdaliza, Logue, The Cosmic Carnival en NoizBoiz

Aanstormend Talent
Erik Arbores, Tim Verhaal, Dog Food, A-One en Atlas & The Fox

Beste Podium
BIRD, Rotown, Baroeg, Roodkapje en RAAF

Beste Festival
Eendracht Festival, Baroeg Open Air, Metropolis, Motel Mozaique en Pijnackerplein Bluegrass Festival

Beste Clubavond
CONTRA, Modular, Club Von Westen, Dope Boys en Yardbird

Rotterdamse muziekcoalitie lanceert educatieve website

Fotocredit Rinie BleekerMuziekeducatie staat hoog op de politieke agenda. Landelijk wordt extra geld vrijgemaakt door publieke én private partijen. Rotterdam heeft inmiddels een flinke staat van dienst op dit vlak. De muziekeducatieve website www.orenopen.nl is de allernieuwste ontwikkeling.

Wethouder Visser (financiën, binnenstad, cultuur en sport) opende op dinsdag 28 oktober de gloednieuwe muziekwebsite voor kinderen op basisschool de Vierambacht in Rotterdam. “In Rotterdam komt al ongeveer de helft van de kinderen op school in aanraking met muziek. Daar zijn we trots op! Met de nieuwe landelijke impuls kunnen we de rest van de stad gaan veroveren.”

Interactieve site
De website helpt leerkrachten om kinderen actief naar muziek te laten luisteren. De kinderen hoeven daarvoor het klaslokaal niet uit. Een digibord met internetaansluiting is genoeg voor een muzikale reis door Rotterdam. Ook is de website geschikt voor ouders en kinderen die samen het Rotterdamse muziekleven willen ontdekken. Samen klikken ze op speelse wijze door verhalen heen. Zo maken ze kennis met topdirigent Yannick Nézet-Seguin van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en duiken ze in het leven van zangeres en muziekambassadrice Neda Boin.

Samenwerking met het onderwijs
De samenwerking tussen het Rotterdamse basisonderwijs en zes Rotterdamse muziekinstellingen verenigd in de Muziekcoalitie, werpt zijn vruchten af in Rotterdam. In 2014 bereikt de muziekcoalitie met programma’s als Ieder Kind Een Instrument van SKVR en het aanbod van ZangExpress en Winston’s Muziekschool ruim 50.000 kinderen binnen het Rotterdams basisonderwijs. Ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeente Rotterdam is de afgelopen jaren stevig geïnvesteerd in meer muziekonderwijs op basisscholen. De website OrenOpen.nl is een goed voorbeeld van de intensieve samenwerking van de zes grootste muziekinstellingen uit Rotterdam, met als resultaat een uniek en interactief platform waar kinderen spelenderwijs leren actief naar muziek te luisteren.

Rotterdamse muziekcoalitie
De partners binnen de Rotterdamse muziekcoalitie zijn het Rotterdams Philharmonisch Orkest, De Doelen, SKVR, Music Matters, Codarts en World Music & Dance Centre. Samen streven zij ernaar om muziek op de kaart te zetten binnen het onderwijs in Rotterdam. Met als doel om in 2016 over een breed en samenhangend muziek educatief aanbod te beschikken. De gezamenlijke website OrenOpen.nl is een aanvulling op de reeds bestaande programma’s zoals Ieder Kind een Instrument van SKVR en de zanglessen van ZangExpress, programma’s waarin kinderen vooral zelf muziek maken.

Alle Rotterdamse kinderen bereiken
De nieuwe landelijke impuls aan het muziekonderwijs biedt de kans om het muziekonderwijs aan nog meer kinderen toegankelijk te maken. “De Rotterdamse Muziekcoalitie verwelkomt deze aangekondigde extra impuls als kans om ons goede werk in Rotterdam verder uit te breiden en te komen tot volledige dekking van alle Rotterdamse scholen en kinderen. Met het Masterplan Muziekeducatie heeft de Muziekcoalitie al eerder een hoge ambitie uitgesproken en we zijn goed op weg. Met de huidige landelijke aandacht en geldstromen kunnen we onze ambities realiseren,” aldus Marianne van de Velde, directeur van Stichting Music Matters, namens de Muziekcoalitie.

Foto: Rinie Bleeker