Spannende finale Grote Prijs Rotterdam 2013

LOGO_GPRAls afsluiting van de eerste Rotterdamse Popweek vond op zondag 17 november de finale van de Grote Prijs Rotterdam 2013 plaats. Bands en acts streden in de categorieën Singer/Songwriter, Bands, Urban en Electronics om de eerste plaats. Na een spannende finale werden er per categorie twee jurywinnaars en een publieksfavoriet gekozen.

Tijdens de finale hebben de finalisten in de categorieën Bands, Singer/Songwriter en Urban een set gespeeld voor een driekoppige jury, waarna ze op het podium feedback kregen op hun performance. De jury bestond uit diverse professionals uit de muziekscene. De finalisten uit de categorie Electronics volgden een iets ander traject. Tien finalisten produceerden ter plekke een nieuwe track op basis van een speciale samplekit van de Grote Prijs Rotterdam. Daarna werden de tracks ten gehore gebracht en kreeg men hier ook feedback op.

In de categorie Urban wonnen Bellita Carol (1) en Xaline (2)De jury vond dat Bellita de meest complete set neerzette. Haar set was variërend en met toevoeging van de band klopte de performance. Wat betreft Xaline vonden ze dat hij overal aan gedacht had en een goede interactie had met het publiek. De publieksprijs is ook gewonnen door Bellita Carol.
Gogol Bordello - Rotterdamse Schouwburg

Bij Bands waren dit The Afterveins (1) en Special Steve (2). Over hen zei de jury dat The Afterveins duidelijk een koers liet zien. Special Steve is daarentegen een leuke live act, verrassend, maar toch te rommelig. De publieksprijs is gewonnen door Savoy Room.

Gogol Bordello - Rotterdamse Schouwburg
De winnaars bij Singer/Songwriter waren Elke (1) en Neda Boin (2). Jurycommentaar: “Elke wist de jury mee te slepen met haar verhalen”. Over Neda Boin zei de jury: “Een goede performance, ze inspireert en durft risico te nemen”.

Gogol Bordello - Rotterdamse Schouwburg

In de categorie Electronics gingen The Soul Pilot (1) en de 13-jarige DJ Basstune (2) er met de juryprijzen vandoor. De publieksprijs is gewonnen door Schouwen.

Voor de winnaars zijn er diverse prijzen ter ondersteuning van hun verdere muzikale carrière. Zo ontvangen de eerste prijswinnaars een geldprijs van € 1.000,-, een optreden, een masterclass van een artiest of producer naar keuze, een fotoshoot en meer. Ook de tweede juryprijswinnaar ontving een geldprijs a € 500,-  en een natraject. Tot slot werd er een publieksprijs vergeven in iedere categorie. Men kon een stem uitbrengen op hun favoriet op de dag van de finale via de site. De publieksprijs bestond uit een geldbedrag van € 250,-.

De finale van de Grote Prijs Rotterdam was tevens het slotstuk van de eerste Rotterdamse Popweek. Deze tiendaagse week was een aaneenschakeling van activiteiten ter promotie van de Rotterdamse popsector. Wij kunnen terug kijken op een succesvolle eerste editie van beide evenementen en kunnen niet wachten tot volgend jaar.

PS. Inschrijven voor de editie van 2014 kan al hier

Voor meer info over de Grote Prijs Rotterdam en de winnaars ga je naar de site.

Foto’s: Bart Notermans

Rotterdamse Popweek uitgelicht: zaterdag De Wet in Le Vagabond

LOGO_POPWEEK-webgrootDe eerste Rotterdamse Popweek loopt t/m 17 november en is de enige week die tien dagen duurt! Geïnitieerd en gecoördineerd door de Popunie biedt de Rotterdamse Popweek een aaneenschakeling van popgerelateerde activiteiten, waarbij de stad een week lang bruist van optredens en energie. We lichten er vandaag het volgende concert uit: De Wet in Le Vagabond.

Het rauwe Rotterdamse blues-roots-rocktrio De Wet speelt zaterdag 16 november in café Le Vagabond. Deze show wordt gegeven in het kader van de Rotterdamse Popweek die van 8 t/m 17 november loopt en zich met evenementen en optredens door de stad op de promotie van de Rotterdamse popmuziek richt.

Melvin Hage, drummer van De Wet, is blij met dit optreden. “Het is makkelijk om je te focussen op alles wat ontbreekt in deze stad. Natuurlijk is het balen dat we met het failliet gaan van WATT geen groot poppodium meer hebben. Maar ondertussen gebeurt er wel van alles in de stad.” Roger Groen, bassist van De Wet valt hem bij. “Kijk maar naar dit initiatief van de Rotterdamse Popweek. De Popunie zet toch maar even tien dagen achter elkaar de spotlights op de Rotterdamse popscene. Wel een beetje raar trouwens dat de popweek tien dagen duurt, niet?”

De Wet heeft inmiddels de opnames van haar ep afgerond. Deze ep wordt nu gemixt en gemasterd en de release wordt eind 2013 verwacht. Van november tot april 2014 speelt de band op verschillende locaties in de regio.

Extra informatie
Datum: Zaterdag 16 november
Locatie: Café Le Vagabond, Nieuwe Binnenweg 99B, Rotterdam
Aanvang: 21:30 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van De Wet.

Het complete programmaoverzicht van de Rotterdamse Popweek vind je hier. Iedereen die actief is op social media, laat wat van je horen via: #rdampopweek #gpr13 en uiteraard #010isTof

Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.