SPANISH wint The Music Battle 2017

Spanish is de winnaar geworden van The Music Battle 2017. De jury beoordeelde zijn act als meest compleet en gaf hem uiteindelijk de meeste punten afgelopen zaterdag in Grand Café de Waker in Maassluis, waar meerdere artiesten tegen elkaar streden.

Naast Spanish, maakten ook Anyways, Ann My Dice, Timothy Roodenburg, Dia Mahmoud, RijmR en de pas 8-jarige Pianoboy Quint hun opwachting en streden zij om de cheque van €250,00 en een plek op het podium van Waterwegpop 2018.

De juryleden, naast de organisatie van Waterwegpop, bestond uit Gertjan van de Velden en Han Remmerswaal stonden voor een bijna onmogelijke opgave. Omdat de acts zo divers waren, werd er op vooraf kenbaar gemaakte criteria beoordeeld. De organisatie kijkt met veel plezier terug op deze editie. “Als je ziet dat het niveau erg hoog ligt, de artiesten elkaar zeer respectvol aanmoedigden en zichtbaar plezier hebben samen met het publiek, weet je dat je het als jury moeilijk gaat krijgen en dat we een goede selectie hebben gemaakt.” Spraken organisatoren Guus Paalvast en Thijs Boskamp.

The Music Battle is er op gericht om lokaal en regionaal talent een podium te bieden, waarbij plezier, ontwikkeling en stimulering centraal staan. Winnaar Spanish, in het dagelijks leven Bob Spaans, zei na afloop: “Je moet gewoon constant consequent zijn”, een hint naar de titel van zijn aankomende ep die begin volgend jaar uit zal komen.

 

Meer zoals dit

The Hot Rhythm Ramblers – Self-titled

  • Self - titled

  • The Hot Rhythm Ramblers
    • Genre: Hot Jazz, swing, rockabilly
    • Release-type: Album, digitaal
    • Label: Catty Town Records

Al een tijdje uit, maar in het kader ‘beter laat dan nooit’ ga ik toch nog enkele woorden wijden aan het titelloze debuut van het Rotterdamse trio The Hot Rhythm Ramblers. Want dat is een verdomd lekker plaatje geworden.

De basis van het geluid is hot jazz, met western swing en rockabilly accenten. Dat laatste is niet gek als je weet dat Huey Moor van The Ragtime Wranglers de staande bas bespeelt. De band bestaat verder uit Aram Stoop op gitaar en Ben van Anrooy achter het drumstel. Zingen doen ze alle drie. Daarnaast horen we Jan Albert Smit op klarinet en trompettist Koos van der Hout. Maar The Hot Rhythm Ramblers speelden ook al samen met jazz-saxofonist Frits Kaatee.

Op de cd – uitgebracht op het Duitse Catty Town Records – staan eigenzinnige bewerkingen van een aantal vaker gecoverde nummers. Mooi voorbeeld is Please Don’t Talk About Me When I’m Gone dat al door een aantal illustere artiesten werd opgenomen. Wie dan? Nou Ella Fitzgerald, Dean Martin, Willie Nelson, Frank Sinatra, Billie Holiday en Leon Redbone. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Maar ook I Saw Your Face In The Moon van countryzanger Webb Pierce en Everybody’s Trucking van The Modern Mountaineers krijgen een aanstekelijke uitvoering. De mix van hot jazz en hillbilly swing klinkt lekker laid back, maar is verre van saai. Vooral dankzij het uitstekende gitaarwerk van Aram Stoop. Perfecte muziek voor een winterse zondagmiddag in je favoriete kroeg!