SiMÓN brengt tweede album uit op vinyl

SiMON HIGH RES PROMO 1Op 10 april zal SiMÓN het tweede album The Inner Traveller in eigen beheer uitbrengen op vinyl. Eerder werd het album digitaal uitgebracht door Redfield Digital, maar nu is de tijd aangebroken om de opnames op hoogwaardig vinyl uit te brengen.

In een zeer gelimiteerde oplage van 300 stuks zal de plaat uitgebracht worden als 2 x 12” op zwart/rood gekleurd 180 grams vinyl, in een mooie gatefold sleeve (met artwork door Eric Kalsbeek). De plaat is al te pre-orderen via de Bandcamp van SiMÓN.

SiMÓN zal de komende tijd te zien zijn op de volgende plekken (waar het vinyl natuurlijk ook aanwezig zal zijn):

05-04-2014 Groene Engel, Oss (met Green Lizard)
10-04-2014 Dolhuis, Dordrecht
26-04-2014 Splotsz Festival, Roelofarendsveen
17-05-2014 De Gooth, Ridderkerk
24-05-2014 Terneuzen on Fire, De Pit, Terneuzen

Voor meer informatie bezoek je de website van SiMÓN.

Démira

HOES DemiraIndigo
cd-ep / download-ep
folkrock / singer/songwriter

Démira Jansen was in 2012 de winnares van de allerlaatste editie van Popunie’s High School Music Competition en sindsdien gaat het erg goed met haar carrière. De muzikale invloeden van Démira, klinken in haar muziek duidelijk door. De folkrock van Mumford & Sons domineert in ten minste twee van de vijf tracks op haar nieuwe ep Indigo. Maar wat aan Démira’s muziek op geen enkele manier is af te horen, is dat we hier te maken hebben met een nog maar zestienjarige singer/songwriter. Ze maakt dan ook al muziek sinds haar zevende. Haar jonge leeftijd verraadde zich vorig jaar zomer al wel in de televisiebeelden van De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waar Démira één van de verrassingen van het tweede seizoen was.

Niet dat Démira daar overkwam als een schuchtere puber. In tegendeel. In tegenstelling tot andere deelnemers toonde Démira daar een ‘open’ podiumpresentatie, waar ze haar publiek en de jury vriendelijk, maar tegelijk brutaal aankeek: een houding van ‘kom maar op’. Een terecht zelfvertrouwen, Démira was een van de finalisten van DBSS-seizoen twee.

Een halfjaar voor DBSS is eind 2012 al haar eerste ep verschenen, Pay Attention. Die cd krijgt nu een vervolg met opnieuw een ep, Indigo. Zoals op haar eerdere werk heeft Démira’s folkmuziek een sterk Ierse inslag. Ze zingt haar speelse teksten dan ook met een tegen het Iers aanleunend accent. Dat kan voor een Achterhoekse aanstellerig overkomen, Démira doet het overtuigend.

De vijf tracks hebben alle de rockende folk-feel die in de jaren zeventig bij bijvoorbeeld Steeleye Span was te horen en die sinds Mumford & Sons weer populair is geworden. Tegelijk laat afsluiter Bubo Bubo een rockabilly-geluid horen. Om die veelzijdigheid waar te kunnen maken in de studio en op het podium werkte Démira (vocals en gitaar) samen met een zevenkoppige band, waarin de leden instrumenten als banjo, mandoline, cello en viool spelen.

Van die zeven zijn er twee, drummer Jimmy van den Nieuwenhuizen en bassist Ralf Pouw ‘oude bekenden’ van Démira, de vijf andere zijn doorgewinterde ‘sessioncats’ die Démira kent uit de liveshows van De Beste Singer-Songwriter en die al samenwerkten met namen als Ilse DeLange, Marco Borsato en Miss Montreal. De medewerking aan Démira’s cd-opnamen in Wisseloord moet worden gezien als bewijs van goodwill van deze ervaren krachten.

Démira – Indigo

Démira, die alle songs op deze cd weer zelf heeft geschreven, heeft in de voorbije maand haar Indigo Tour afgerond. Nieuwe tourplannen staan in de ijskast. Misschien komt er dit jaar nog een single, maar zeker is dat niet. Eerst wil Démira, die in mei 17 wordt en nu in vijf VWO zit, haar middelbare school afronden. Pas daarna gaat ze serieus werk maken van haar muzikale carrière. Dat is dus na mei 2015.

Het verschil tussen Pay Attention en Indigo is dat Démira nu het netwerk had om de muziek die ze in haar hoofd had ook op de plaat te kunnen zetten. Met de tweede ep heeft Démira in elk geval een overtuigend bewijs afgeleverd dat ze een langdurige muzikale loopbaan moet kunnen opbouwen.

Download Indigo via iTunes.

Edwin Wendt