Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam – Singer/Songwriter Finale

Welke singer/songwriters staan in september in de grote finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2018? Wie treedt er in de voetsporen van de winnaar van vorig jaar: St. Maane? En wie weet de harten van het publiek te veroveren? Maak het mee tijdens de gevarieerde finale van de categorie Singer/Songwriter op zondag 23 september in Theater Rotterdam – locatie Schouwburg.

Benieuwd naar wat je ongeveer van de finalisten kunt verwachten? Lees hier alles over de vijf acts die met elkaar de strijd aangaan:

Brian Murphy groeide op in Engeland met The Beatles en werd later geïnspireerd door muzikanten als John Frusciante, Lou Reed, Pete Doherty and Patti Smith. Hij schrijft zijn liedjes zo spontaan en eerlijk mogelijk, met zijn 4-track recorder en versleten gitaar, waarmee hij zijn creatieve uitspattingen als geen ander weet vast te leggen!

Deze Zuid-Afrikaanse singer/songwriter maakt popliedjes met R&B en jazz invloeden. Niet gek wanneer je opgegroeid bent met Mary J. Blige, The Beatles en Nat King Cole. In 2016 volgde hij zijn grote liefde naar Nederland! En na het zien van zijn show volgen wij Darren Gardner ook overal naar toe!

Lo-fi indiefolk singer/songwriter Dax schrijft autobiografische liedjes zonder filter. Met haar aanstaande album My Bubble Is Kind Of A Mess neemt ze je mee in haar wereld. Laat je tijdens de finale ook meenemen in de betoverende wereld van Dax!

KEES is singer/songwriter Evelien Keesmaat. Haar Nederlandstalige liedjes zijn zacht, poëtisch en hebben humor! Live gewapend met loopstation, organelle en gitaar, creëert ze zowel met als zonder band een volle sound en magische sferen. Een beetje van Spinvis, een beetje Bon Iver, wat Jeugd van Tegenwoordig er doorheen met KEES aan het roer!

WARD is Verena Ward. Deze songwriter maakt experimentele dreamy indiepop die je niet vaak tegenkomt: heerlijk vrolijk en dansbaar! WARD klinkt als een mix tussen The XX, Blood Orange, Tame Impala en Tegan and Sara. Haar laatste ep Girls draait om haar zelfacceptatie in de LGBTQ gemeenschap. Ze is niet onopgemerkt gebleven in de muziekindustrie en toert dit najaar met de Popronde, maar eerst staat ze nog bij ons in de finale!

Overige informatie:
Datum: zondag 23 september 2018
Locatie: Theater Rotterdam loc Schouwburg, Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam
Deur open: 19.30 uur
Start programma: 20.00 uur
Tickets: €10,- inclusief een gratis drankje. Koop ze via de site van Theater Rotterdam.

Popunie Live presenteert Three Gears in BIRD

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen.

De leden van Three Gears vonden elkaar op Codarts én in hun liefde voor het Hammond-orgel. Tegenwoordig zijn ze op zoek naar de perfecte combinatie van groove, swing en improvisatie. Dat doen ze middels eigen composities die geïnspireerd zijn door legendes als George Benson en Jimmy Smith en moderne sterren als Larry Goldings en Jonathan Kreisberg.

Aangezien Three Gears vrij nieuw is, hebben ze op dit moment als doel het repertoire te vergroten met originele muziek geschreven door de drie leden, allemaal actieve componisten in verschillende projecten. Het opbouwen van een sterk geluid diep geworteld in het traditionele veld staat centraal, maar het hedendaagse en moderne geluid van sommige bands en artiesten houden als een sterke inspiratiebron. De band nam enkele live video’s op in de studio van enkele originele songs geschreven door Edoardo Liberati en Matthijs Geerts, allemaal te vinden op YouTube. Professioneel gezien is het doel van de band om haar naam in de Nederlandse jazzscene te vergroten, met een aantal toermogelijkheden die open liggen voor de toekomst.

Kom alvast in de stemming met Epihany: