Popunie Live presenteert Three Gears in BIRD

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen.

De leden van Three Gears vonden elkaar op Codarts én in hun liefde voor het Hammond-orgel. Tegenwoordig zijn ze op zoek naar de perfecte combinatie van groove, swing en improvisatie. Dat doen ze middels eigen composities die geïnspireerd zijn door legendes als George Benson en Jimmy Smith en moderne sterren als Larry Goldings en Jonathan Kreisberg.

Aangezien Three Gears vrij nieuw is, hebben ze op dit moment als doel het repertoire te vergroten met originele muziek geschreven door de drie leden, allemaal actieve componisten in verschillende projecten. Het opbouwen van een sterk geluid diep geworteld in het traditionele veld staat centraal, maar het hedendaagse en moderne geluid van sommige bands en artiesten houden als een sterke inspiratiebron. De band nam enkele live video’s op in de studio van enkele originele songs geschreven door Edoardo Liberati en Matthijs Geerts, allemaal te vinden op YouTube. Professioneel gezien is het doel van de band om haar naam in de Nederlandse jazzscene te vergroten, met een aantal toermogelijkheden die open liggen voor de toekomst.

Kom alvast in de stemming met Epihany:

Extra informatie
Datum: woensdag 29 augustus
Locatie: BIRD café, Raampoortstraat 26-28
Aanvang: 22.00u
Entree: gratis

Bekijk het event op de website van BIRD of het Facebook-event.

CAS – Dream Out Loud

  • Dream Out Loud

  • CAS
    • Genre: pop, rock
    • Release-type: ep, digitaal
    • Label: self-released

Binnenkort speelt de Rotterdamse band CAS op het landelijke radiopodium van 3FM. En ongetwijfeld nemen de muzikanten hun ep Dream Out Loud ter promotie mee. Daarna zou het zo maar kunnen dat hun muziek vaker gaan klinken op de bekende radiozender. Want CAS maakt pakkende pop/rock, festivalwaardig en daar kun je bij 3FM mee aankomen.

Het zou ook zeer terecht zijn als de populariteit van CAS verder gaat reiken dan het nu doet. Tijdens het luisteren van de ep zou je willen dat je in de auto zit, rijdend op een eindeloze autoweg, zonder reisdoel; gewoon ramen open, volume op maximaal, mee galmen met de refreinen. Uit je comfortzone stappen en tijdens je rustpauze springen en zingen.

Maar de ep van het vijfmanschap biedt meer. Het oordeel ‘festivalband’ dekt deels de lading, maar schiet in zijn algemeenheid te kort, want wanneer je de moeite neemt om Dream Out Loud vanuit de luisterstand in je huiskamer tot je te nemen, ontdek je de muzikale lagen waaruit de zes nummers zijn opgebouwd.

Bijvoorbeeld de melancholieke melodie van het openingsnummer Slow Down Time, wat zich gaandeweg ontpopt tot een krachtige popsong. En luister ook maar eens naar de acht en een halve minuut durende afsluiter Bullseye (inclusief ingetogen ‘hidden track’) dat zich van meet af aan in je vastbijt en niet meer loslaat. Een waardig slot van een lekkere plaat. CAS levert een overtuigend bewijs dat we onvoorwaardelijk trots mogen zijn op de muziekcultuur in Rotterdam en in Nederland.