Schrijf je in voor Beat M Up Beatbattle

beat m upWat ooit begon als een creatieve bijeenkomst op een zolderkamer, groeide uit tot het grootste platform voor beatmakers in Nederland. Beat M Up staat op het punt zijn vijfde verjaardag te vieren en dat doen ze op vrijdag 9 mei in BIRD.

Beat M Up is een unieke showcase waar producers een podium krijgen om live te performen. Menig producer beschikt over een grote drive om andere producers uit te dagen en tegelijkertijd het publiek te entertainen. Na een strenge selectieronde zullen zestien beatmaker/producers worden uitgenodigd om in meerdere rondes head to head te strijden. Ze moeten één tegen één een eigen productie laten horen van 60 seconden.

Iedere beatmaker (producer) in Nederland is bij deze uitgedaagd om zich in te schrijven en kans te maken op een plek in de legendarische Beat M up Beatbattle. Stuur zo snel mogelijk drie beats en een kort bio via de website of e-mail naar: battle@beatmup.net. De drie beats kun je uploaden op je Soundcloud, Bandcamp etc. of stuur de beats via WeTransfer.

De juryleden zijn:
INT: deze producer maakte naamsbekendheid door zijn producties van La Media. INT is geen onbekende in de internationale muziekscene; hij toerde met Stones Throw door Europa en bracht zelfs een plaat uit in Japan.

Y’skid: hij was verantwoordelijk voor het produceren van het laatste album van Fresku. Samen met Jameszoo maakt hij deel uit van TITS, die onlangs een bootleg remix maakte van Danny Brown (dat internationaal heel goed is ontvangen en door heel veel dj’s is toegevoegd in hun vaste playlist).

DJ Steven Pieters: co-founder van Triphouse, de plek waar Rotterdamse dj’s samen komen. Daarnaast heeft hij op verschillende grote festivals in heel Europa gestaan.

De host van de avond is GMB. DJ Salesman staat achter de draaitafels.

http://www.youtube.com/watch?v=U_mSkkTYmcE

Extra informatie
Datum: vrijdag 9 mei
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 29, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur
Entree: 7,50 euro

Voor meer informatie bezoek je de website van BIRD of de website van Beat M Up.

Uitgelicht: Night Arts Festival in WMDC

nightartsDit jaar vindt wederom het Night Arts Festival plaats in Rotterdam. Op deze avond zullen de tweedejaars studenten van de popafdeling van het Rotterdams Conservatorium hun eigen acts presenteren. In totaal zullen er twaalf bands een ep presenteren, die zij dit jaar voor hun tentamen hebben geschreven en opgenomen. Er zal dan ook een beoordeling voor alle bands uitrollen, maar dat is niet alles. Het volledige festival is namelijk georganiseerd door de leerlingen zelf! Wat het publiek dit jaar te zien en te horen krijgt is dus zeer persoonlijk…

In de afgelopen jaren heeft deze formule al garant gestaan voor heel wat bijzondere en inspirerende avonden. De studenten van dit jaar nodigen daarom iedereen graag uit om 18 maart te komen kijken in het WMDC. Het belooft een prachtige en veelzijdige editie te worden!

Line-up
Charl Delemarre
Anna Rune
De Lima
Double Dutch
Fat Easy Grey
Joia
Kovacs
Logue
Maurice
Mikky
The Great Exhale
The Pendulum’s Motion

Extra informatie
Datum: dinsdag 18 maart
Locatie: WMDC/Grounds, Willem Buytewechstraat 68, Rotterdam
Aanvang: 19:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Codarts.