Rotterdamse producer ZennyBeaterz brengt nieuwe track uit

Zennybeaterz - Zeg Wat ft. Kevin & StylezVandaag brengt producer ZennyBeaterz de nieuwe track Zeg Wat uit van zijn aankomende mixtape Day1ers. Op de track zijn Kevin (RAMG) en Stylez (Equalz) te horen.

Dit is de tweede single na de onlangs uitgebrachte video Koploperz. De releasedatum van de mixtape is nog niet bekend. Dat er een hoop gevestigde artiesten op te horen zijn, mogen we alvast verklappen.

Zennybeaterz – Zeg Wat ft. Kevin (RAMG) en Stylez (Equalz)

Beluister de track op Soundcloud.

Volg @ZennyBeaterz, @Kevin_Rairlines en @Sstylez__ op Twitter.

Release van Sir Ian’s tweede album

Sir-Ian-II-COVEROp 18 januari presenteert de Rotterdamse muzikant Sir Ian (Bart Hoevenaars) zijn album SIR IAN II in de Waalse Kerk in Rotterdam.

Na een periode van veel muzikale samenwerkingen verschijnt er in januari 2014 een nieuw solo-album van Sir Ian. Hoevenaars speelde onder andere met The Yes Please en Fuck The Writer en maakte in samenwerking met Roald van Oosten (Caesar / Ghost Trucker) muziek voor en in theatervoorstellingen van Productiehuis Frascati (FAUNA), Productiehuis Brabant (Ik voel me veiliger als jij daar staat) en Het Amsterdamse Bos (Cyrano),

SIR IAN II is de opvolger van Sir Ian’s veel geprezen debuutalbum Apathology uit 2010. Toen na een intensieve muzikale periode, verschillende Europese tours en twee albums (No Can Dance & Populism) de band Mono uiteenviel ging frontman Hoevenaars alleen verder onder de naam Sir Ian. Het album Apathology was een typisch na-de-band solo-album in de traditie van albums als Ram van Paul McCartney, Still Crazy After All These Years van Paul Simon en Pacific Ocean Blue van Dennis Wilson. Apathology was een logisch vervolg op Mono’s Populism, een georkestreerd indiepop/rock-album dat volledig door Hoevenaars zelf werd ingespeeld en gearrangeerd.Sir Ian photo by Pim Top

Voor de opvolger SIR IAN II heeft Hoevenaars voor een andere benadering gekozen. Met de hulp van een aantal bevriende gastmuzikanten werden de oorspronkelijke opnames van Marco Cappiello (Studio SanteBoutique) subtiel aangevuld. Er zijn muzikale bijdragen van: Mink Steekelenburg (Half Way Station) op piano, Cary Da Costa (ex-El Pino & The Volunteers) op lapsteel, Janna Haring (Lula Bir) zang, Auke Triesschijn (Mark Lotterman) op alt-viool, Efe Erdem (Hipnotik Orchestra) op trombone. Broer Jos Hoevenaars (The New Earth Group, The Yes Please) speelt bas en deed de uiteindelijke mix en aanvullende opnames van het album.

SIR IAN II is daardoor een ingetogener album geworden dan Apathology. De zang en gitaar staan centraal en worden aangevuld met subtiele arrangementen. De acht nummers die het album bevat, zijn een vervolg op thema’s die op Apathology ook al aan bod kwamen: onmacht, verlangen, tijdverspilling en een schier onmogelijke liefde worden gebracht in de heldere, kale stijl die zo kenmerkend is voor Sir Ian’s teksten en composities. SIR IAN II is een bijzonder popalbum van een eigenzinnige Nederlandse singer/songwriter.

Helpen met de crowdfundingcampagne van Sir Ian? Met jouw steun kan dit album op vinyl geperst worden! Lees hier meer. Beluister het album hier op de 3voor12 Luisterpaal!

Extra informatie
Datum: zaterdag 18 januari
Locatie: De Waalse Kerk, Pierre Baylestraat 1, Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Waalse Kerk.

Foto: Pim Top

Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

1004932_605112029542346_1738406824_n
Kun je niet wachten tot de 18e? Op vrijdag 17 januari speelt Sir Ian een korte akoestische versie van het concert van de 18e bij Goliath Sportswear (Witte de Withstraat 77a). Aanvang: 21:00 uur en entree is gratis. Check het Facebook event hier.