Rotterdamse Moo (Sanne Monster) in voorprogramma van Ben Caplan

sanne-monster-1024x680Moo (Sanne Monster) doet op maandag 8 april het voorprogramma van Ben Caplan in het Dolhuis. Het leven als zoektocht met innerlijke strijd en mooie ontdekkingen vormt de rode draad in de liedjes van singer/songwriter Moo.

Geïnspireerd door o.a. James Taylor en Joni Mitchell begon Moo op 15-jarige leeftijd met het schrijven van haar eigen songs. Vleugjes blues, folk, country en soul kleuren haar repertoire. Sanne is daarnaast ook muziekdocente en achtergrondzangeres bij Laura Vane & the Vipertones.

De muziek van Ben Caplan blinkt uit in diversiteit, variërend van poëtische ballads tot hectische gipsy folk. De nummers bevatten een verrassende diepte en muzikaliteit. Zijn zang is ongepolijst en puur, waarbij een vergelijking met Tom Waits al snel is gemaakt. De performance van de zanger doet denken aan Freddy Mercury: een tierende, sterke en voordragende zanger met blues in zijn ziel en een bonzend hart.

Vorig jaar was hij de publieksvermaker op Motel Mozaique in Rotterdam. Dit jaar staat hij eerst nog op het SXSW Festival in Amerika, maar daarna is het Dolhuis aan de beurt!

Extra informatie
Datum: Maandag 8 april
Locatie: Dolhuis, Dolhuisstraat 55, Dordrecht
Aanvang: 21:00 uur / Deur open: 20:00 uur
Entree: vvk: 7,50 euro / deur: 10 euro

Voor meer informatie bezoek je de website van Dolhuis.

Interview: Red Cherry

Visitekaart-voorRed Cherry maakt in de kern rock ’n roll uit de jaren zeventig, met een moderne insteek. De stuwende, ritmische en bluesy muziekstijl legt de link tussen het Led Zeppelin van toen en Foo Fighters uit het heden. Gevormd en bij elkaar geschraapt uit eerdere muzikale projecten is Red Cherry klaar om zich te meten met de standaard en een basis te leggen voor hedendaagse rockmuziek.

Jullie ep is bijna uit. Kunnen jullie hier iets over vertellen?
“Nou, we waren van plan een ep op te nemen en uit te brengen. Nu hebben we wel een ep opgenomen  maar hebben gekozen een single uit te brengen van 2 nummers. Een ander setje nummers een paar weken later enzovoorts. Zo houden we een beetje spreiding en kunnen we binnen korte tijd weer wat nieuws van ons laten  horen. We hebben afgelopen weekend onze tweede ep opgenomen!”

Waarom hebben jullie gekozen om in eigen beheer uit te brengen?
“Op deze manier kunnen we zelf bepalen hoe en wanneer we wat nieuws uitbrengen en we vullen zelf in hoe het wordt gepresenteerd. Naast dat is het in deze tijd erg makkelijk om voor weinig geld een prima productie te maken. Het enige dat we niet in bezit hebben zijn goede microfoons, deze hebben we dan ook gehuurd voor een vriendenprijsje.”

Hoe hebben jullie een studio gekozen?
“Vanaf het eerste moment was het al duidelijk dat we met Jamstudio.nl wilden werken. Zij hebben ons geholpen met de productie, zoals de microfoon plaatsing, bediening achter de computer en ons ook begeleid tijdens het mixen. Wat te gek is aan deze mannen is dat ze ons volledig hebben vrijgelaten en zelfs hebben meegespeeld op Kisses So Fine (toetsenpartij)! Onze tweede ep is geproduceerd door Van Dongen Sound, wordt te gek!”

Hoe omschrijven jullie zelf de muziek van Red Cherry?
“Rock ’n roll uit de jaren zestig/zeventig als basis, met een frisse muzikale insteek uit de tijden der nu!”

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
“Amado, Marius en Coen hebben al dik twee jaar met elkaar gespeeld in de band New York Diesel. De band viel in oktober 2011 uit elkaar en iedereen koos zijn eigen weg. Zanger Amado speelde met gitarist Bram Giessen (ook ex New York Diesel) in de band Black Sun, bassist Coen speelde in The Timers en gitarist Marius kwam terecht in de Leidse band Cut Here waar drummer Nick in speelde. Nick en Marius vormde naast Cut Here een andere band waar in een rustig tempo een aantal nummers werden geschreven. Nick en Marius trokken Coen aan om ‘ns mee te doen waarna Coen The Timers verliet om met Nick en Marius te schrijven. Kort daarna is Amado bij de band gekomen om ons te versterken en was de band compleet! Hoewel de band voor een groot deel uit ex New York Diesel leden bestaat neemt dat nog niet weg dat dit een totaal andere band is, met een totaal andere insteek”.

Hoe bereiden jullie je voor op een optreden?
“Allereerst is het belangrijk te weten hoe we daar komen! We hebben nog niet allemaal een rijbewijs en we wonen een aardig eindje uit elkaar (Waddinxveen, Den Haag, en Leiden). Wanneer we dat hebben gepland en zijn aangekomen gaan we het liefst de zaal in. Als er bands voor ons spelen bekijken we die en proeven we de sfeer van de zaal, praten we met bezoekers, drinken wat etc. We doen het liefst lekker rustig aan zodat we niet gestrest zijn voor een optreden haha”.

redcherryband Wat zijn jullie favoriete optreedplekken in Zuid-Holland?
“Moeilijk! Zo even snel uit het hoofd, Xinix in Nieuwendijk, Bibelot in Dordrecht, LVC in Leiden, Het Paard van Troje/café in Den Haag, Supermarkt Den Haag en Lazarus in Leiden er zijn een hele hoop toffe locaties waar we hebben gespeeld of willen spelen”.

Hoe was het om op te treden tijdens HPC Winterfest?
“Een beetje spannend, het was pas het tweede optreden van Red Cherry. Uiteindelijk was het een lekker laidback optreden. Wat vooral heel leuk was, wat wij niet hadden verwacht, was dat het zich in een oefenruimte context plaatsvond. Dit maakte het optreden ontspannen, iedereen kon in en uitlopen wanneer ze wilden en het allerleukste: er kwamen alleen maar meer mensen bij! We hebben veel goede reacties en tips mogen ontvangen en hebben ons de hele avond nog goed vermaakt op het festival. Was super!”

Wat zijn jullie toekomstplannen?
“We willen om de  6/7 weken een single uitbrengen zodat we onder de aandacht blijven. We willen zoveel mogelijk optredens doen. En we willen heel graag een bandbus kopen haha! Onze eerste Single ‘Red Cherry’ is te beluisteren op onze website”.