Ronnie Flex en Joey Montana headliners Rotterdam Unlimited 2017

Latin-ster Joey Montana uit Panama en Ronnie Flex sluiten op zaterdag 29 juli het jaarlijkse kunst- en cultuurfestival Rotterdam Unlimited af.

Joey Montana bracht vorig jaar zijn vierde solo-album Picky Back To The Roots uit, waarvan de single Picky een enorme hit werd in o.a. Mexico, Spanje en de Verenigde Staten. De YouTube-video van Picky is ruim één miljard keer bekeken. Ook Ronnie Flex is bekend met een recordaantal streams; de frontman van de nieuwe generatie Nederlandse rappers is de meest invloedrijke Nederlander onder de 25 op Spotify. Joey Montana en Ronnie Flex zijn op de laatste dag van Rotterdam Unlimited, dat van 25 t/m 29 juli duurt, te zien op het Hofplein.

De organisatie maakte ook bekend dat Skip & Die, Afriquoi, Monta & Mothers Groovebox, Drummakid, New Sensa, Rotterdams Turks Klassieke Muziek Koor, Los Callejeros en Junglebae tijdens het festival optreden op o.a. het Hofplein en Schouwburgplein. Rotterdam Unlimited wordt dinsdag 25 juli geopend en komt vijf dagen later tot een explosief hoogtepunt met de Zomercarnaval Straatparade op 29 juli en spectaculaire optredens.

 

Over Rotterdam Unlimited
Rotterdam Unlimited is het grootste straatfestival van Europa en presenteert kunstuitingen die in de smeltkroes van grote wereldsteden ontstaan, groeien en bloeien. Het festival is ontstaan vanuit een tweetal culturele tradities: 35 jaar Dunya Festival en 30 jaar Zomercarnaval. Beide evenementen kenmerkten zich door een nauwe band en hoge betrokkenheid vanuit de culturele gemeenschappen en een hoge aantrekkelijkheid voor het cultuur-geïnteresseerd westerse publiek.

Rotterdam Unlimited zet deze traditie voort, met een divers programma vol muziek, podiumkunsten, high-end kunstenaars, dans, spoken word en natuurlijk de kleurrijke Zomercarnaval Straatparade.

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl. Meer over Rotterdam Unlimited vind je op www.rotterdamunlimited.com.

Popprijs Westerpop: Inschrijving Peter Tetteroo Bokaal 2018 geopend!

In 2018 zal op 6 en 7 juli de 27ste editie van het Westerpop Festival in Delft plaatsvinden. De inschrijving voor de Peter Tetteroo Bokaal 2018, is nu geopend! Acts en bands uit de regio midden-Delfland en Delft e.o, kunnen zich weer aanmelden.

Na inschrijving zal er een selectie plaatsvinden. Een selectie van negen acts of bands wordt gevraagd shows te verzorgen in Muziekcafé STECK in Delft. De data voor deze voorronden zijn op 27 oktober, 24 november in 2017 en op 26 januari in 2018. Per voorronde zal er één winnaar worden geselecteerd voor de finale van de Peter Tetteroo Bokaal 2018. Deze zal plaatsvinden op de eerste dag van het Westerpopfestival op vrijdag 6 juli 2018, met in totaal drie finalisten.

Delftse en regionale bands, dj’s en singer/songwriters in alle populaire muziekstijlen, die het grootste gedeelte van hun repertoire eigen werk spelen, kunnen zich nu inschrijven!

Bands of muzikanten uit de regio (postcode 2611 t/m 2680), ook die al eerder hebben meegedaan, kunnen meedoen. De inschrijving voor de voorronden en deze regionale popavond loopt tot 1 oktober 2017. Inschrijven kan via de website.