Right Of Way Festival met Primitive, Bloodsphere en meer

Row-poster-4-webHet snel groeiende en succesvolle metalfestival Right Of Way viert binnenkort haar vijfde verjaardag. Op 27 september is Berkel en Rodenrijs het metal middelpunt van Nederland, met dit jaar een zeer veelbelovende line-up.

Right Of Way zag in 2010 voor het eerst het daglicht. Sindsdien is het festival elk jaar een groter succes dan het vorige, iets wat de nodige druk met zich meebrengt. Dit jaar wordt het “een editie om nooit meer te vergeten”, aldus de kenners. Naast die hoofdact spelen er zeven andere bands, die allemaal niet hadden misstaan als headliner!

Primitive is zo’n band. Oorspronkelijk komen de mannen uit Spijkenisse, maar daar zijn ze niet gebleven! Hun muziekstijl onderscheidt zich door de energie die ze met elk optreden over weten te brengen, waardoor het publiek altijd los gaat. Shows worden in heel Zuid Holland gespeeld, altijd een compleet uitgewoond publiek achterlatende waar ze maar gaan. Niet voor niets luidt een bekend gezegde: “Primitive will leave you feeling punched in the face by metal!”

Nog zo’n band die het publiek altijd schreeuwend om meer achterlaat is Bloodsphere. Hoewel al velen van deze band hebben gehoord, zijn deze vijf gasten nog niet zo lang bij elkaar. “Nieuw bloed in metalland” schreef de Popunie al in een recensie. Een meeslepende demo werd uitgebracht en podia werden plat gespeeld. Dit leidde binnen no-time tot groeiende bekendheid. Op deze editie van Right Of Way zijn ze dan ook het veelbelovende wonderkind, dat als geen ander laat horen hoe herrie beheerst dient te worden.

Natuurlijk zijn er ook bands die alle controle achterwege laten. Drain Life en Roadkill bijvoorbeeld! Voor deze twee bands draait het maar om één ding: keiharde metal laten klinken tot iedereen compleet uitgewoond is. Drain Life doet dit met een metalmix en laat zich laat beïnvloeden door hardcore, deathmetal, thrashmetal en alles wat daar tussenin zit. Omdat deze band al bijna twintig jaar bestaat, weten ze als geen ander wat het publiek wil horen en hoe ze dat moeten brengen. Hetzelfde geldt voor de veteranen van Roadkill, die zelfs al langer dan twintig jaar hun old-school heavymetal ten gehore brengen.

De vier reeds genoemde bands zouden al genoeg zijn om er een geweldige editie van Right of Way van te maken, maar er worden moeiteloos nog vier namen tegenaan gegooid! Wat dacht je van Distillator, Downcast Collision, Exploded en headliner The Charm The Fury?

Extra informatie
Datum: zaterdag 27 september
Locatie: Muziekpodium Rotonde, Het Hoge Land 15, Berkel en Rodenrijs
Aanvang: 15:00 uur
Entree: 7,50 euro (niet leden) /5 euro (leden)

Goed om te weten: het is helaas niet mogelijk om bij Muziekpodium Rotonde te pinnen!

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Right Of Way.

Right Of Way Festival wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Zuid-Holland.

Selectie Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 bekend!

POPUNIE_GPR_2014_KAARTJE-VOOR-WEBDe selectie van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 zit erop. Donderdag 18 september maakte de Popunie in het radioprogramma ‘Erwin doet OPEN’ van OPEN Rotterdam een aantal (halve) finalisten van de Sena Grote Prijs van Rotterdam bekend. In de categorieën Bands, Singer/Songwriter en Urban werd de selectie van de halve finale gepresenteerd. De halve finale vindt plaats op zondag 12 oktober in WORM in Rotterdam. De acts uit de categorie Electronics stromen rechtstreeks door naar de finale en ook zij werden al tijdens de uitzending naar buiten gebracht.

Halve finale
De halve finale bestaat uit een dag vol korte optredens voor een deskundige jury. Tijdens deze besloten dag staat talentontwikkeling centraal. Na elk optreden zal de jury uitgebreid feedback geven. Ook wordt er onder begeleiding van een professional gewerkt aan de biografie en het stageplan en krijgt elke halve finalist een fotoshoot. Zo gaan alle halve finalisten in ieder geval met een goede PR-kit naar huis. Aan het eind van de dag maakt de jury bekend welke vijf acts per categorie een plek in de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam bemachtigd hebben.

Wie zijn de halve finalisten?
In de halve finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 staan:

We Sell Guns

We Sell Guns

Bands: Allison, De Skaggerz, Diona Fox & Her Ragdolls, Golden Caves, Gravel Town, Joshua Woods, Lost Atlantic People, MXRCXL, We Sell Guns en Yokocola.

Singer/Songwriter: Book of Eli, Bregje Sanne Lacourt, Bruno Rocco, CATA, Charl Delemarre, Gita Buhari, Jamie Haughey, Luka, Marvin Dee en Tim Verhaal.

Urban: Honest, Inferno, Innovated Souls, JD, Kimpéman Caza, Kwodjo Prosper, MO$HEB, Pro-X, Shot In The Zoo en Vangelis Sopamena.

Electronics
De Electronics categorie volgt een ander traject. In deze categorie stromen de geselecteerden rechtstreeks door naar de finale. De finale vindt plaats in het laatste weekend van de Rotterdamse Popweek. De locatie van de finale wordt binnenkort bekend gemaakt. Hier creëren zij ter plekke een nieuwe track op basis van een speciaal voor de finale samengestelde samplekit. Voor iedereen is deze samplekit hetzelfde. Ze krijgen een uur om een nieuwe track te produceren. Daarna worden alle tracks aan de jury ten gehore gebracht. Deze jury kiest uiteindelijk een top 5 en de vijf beste producties worden nogmaals gepresenteerd in de grote zaal, waarna de jury de winnaars bekend maakt.

De finalisten in de categorie Electronics zijn: Doctrations, D-Ribeiro, Fes Doti Fresh, John Treshold, MUMA, Muzikschaft, Mystic Pulse, Oby Nine, Roma Rosaro en Victor Metske.

De halve finale vindt plaats op zondag 12 oktober in WORM in Rotterdam. Dit is een besloten evenement voor de geselecteerde bands en acts. 

Voor meer info over de Sena Grote Prijs van Rotterdam en/of de geselecteerden ga je naar www.groteprijsvanrotterdam.nl