Yellow

cover-yellowcloud7Cloud 7 Part 1: 7 Seals
download-mixtape 
hiphop
HardHeaderz

Yellow, Sergio Gomes, één van de leden van rapduo WatWatIs (finalist van Sena Grote Prijs van Rotterdam, red.), releaste onlangs zijn eerste solo project. Cloud7 Part1: 7Seals is het eerste deel van een drieluik. Begin 2015 is WatWatis getekend bij Hardheaderz, opgericht door Far I in 2011.

Naar eigen zeggen speelt Cloud7 Part1: 7Seals zich af in de laatste dagen zoals beschreven in de bijbel, in het boek van Openbaring. De intro van de mixtape begint dan ook met een aangepaste passage uit het boek van Openbaring 5:9: En Zij Zongen Een Nieuw Lied.

Vervolgens spit Ivan Words zijn poëtische flow over een rustige, wat duistere beat, die je gedachten brengen naar allerlei filosofische kwesties.

Sergio Gomes werkte voor de tape samen met onder andere Kevtendencies, Le Seton, Ivan Words, Ruwhel en Far I, veelal andere leden van HardHeaderz. De acht tracks tellende mixtape begint met een trap sound, met een wat harde vibe eromheen. De laatste drie nummers hebben een meer mellow, warme boombap hiphop sound. De verwijzingen naar God en de bijbel, laten je nadenken over goed en kwaad en laten je searchen naar je soul. Yellow is serieus, zonder depri over te komen.

Een track die eruit springt is Free My Mind. Het nummer begint met Yellow die rapt dat het een track is waarin hij zijn gevoel kan oplossen. De oprechtheid in dit nummer is terug te horen in zijn tekst en verwijzingen naar het kiezen tussen ‘rappen over bitches’ of ‘mission, spirits and peace in the world’. Hij switch tussen Engels naar Nederlands zonder dat het storend is.

Hoewel niet alle topics even sterk en duidelijk naar voren komen, blijf je als luisteraar toch geboeid. Na het beluisteren van Part 1, ben ik benieuwd waar Yellow me in Part 2 en 3 zal meenemen.

 

De mixtape kun je beluisteren op Bandcamp van Hardheaderz.

Music Support: Crying Boys Cafe en Dax in de Machinist

crying-boysOp woensdag 12 oktober vindt de tweede singer/songwriteravond van het naseizoen plaats in de Pub van De Machinist. Vanaf 21.00 uur spelen Dax en Crying Boys Cafe eigen repertoire.

Crying Boys Cafe
We zijn blij dat we Crying Boys Cafe hebben weten te strikken voor een akoestische set. Dit Rotterdamse kwartet debuteert dit najaar bij bij Nederlands bekendste indie-label Excelsior Recordings. En dan zal het hard gaan met hun volstrekt originele mix van heden en verleden: van oude gevangenisblues en gospel, via de exotische jaren ’80 naar de indie-avantgarde van nu.

daxDax
De Haagse, 18 lentes jonge Dax Niesten, schrijft, produceert en neemt haar eigen muziek op. Muziek die zich laat omschrijven als lo-fi indiefolk. Haar teksten zijn autobiografisch en reflecteren haar eigenzinnige denkbeelden over uiteenlopende onderwerpen, van milieuproblematiek tot eenzaamheid. Jong en authentiek is de beste omschrijving voor deze veelbelovende artiest.

Programma
Oktober
19-okt  Puur / Willemijn de Boer
26-okt  Zink / Tammo Deuling

November
02-nov  Open Podium m.m.v. Roots&Routes Agency
09-nov  Adan Sorensen en Jan van Bijnen / Wouter Mol
16-nov  Tamara Woestenburg / Jo Marches
23-nov  Lwela Kasulwe / Paul Cherryseed
30-nov  Monta Tupcijenko / Vangelis Sopamena

December
07-dec  Bryan van Putten / Timber
14-dec  Autumn Child / Amado
21-dec  Zangles Rotterdam (Europoortzaal)

Extra informatie
Datum: elke woensdagavond
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45
Aanvang: 21.00 uur
Entree: gratis

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCDe muziekactiviteiten van de stichting Machinist Live komen mede tot stand door bijdragen van: de Gebiedscommissie Delfshaven, de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, Popunie Music Support Rotterdam, Het donatiefonds ‘Vrienden van De Machinist’ en Café Restaurant De Machinist.