Take It Off

take it fooffToo Pretty To Give A Fuck
cd-album
chickrock

Take It Off is een alternatieve chickrock band uit Den Haag. Deze vijf dames vallen op door hun ongecompliceerde, dynamische songs. Hun shows bevatten een stoot aan sexy energie en prettig gestoord sarcasme. In april werden de dames tweede in de finale van de Beachbattle in Scheveningen. Na hun eerste opname en ep Burned Tattoo (2008) presenteert Take It Off  het debuutalbum Too Pretty To Give A Fuck. 3voor12 schreef: “Take It Off heeft een debuutalbum geleverd dat live een hoop potentie heeft.”

Het album begint met het nummer She Didn’t Know, een superstrak nummer dat je meteen mee terug neemt naar de jaren ’90. De muziek is iets softer dan Guano Apes en Republica, maar zeker niet minder goed. De drums zijn strak en hebben een beat die je aanzet tot bewegen. Zangeres Monique Sandifort verzorgt de vocalen. Zij heeft met haar stem een zeer groot bereik en zingt zuiver. Ik verwacht dat het nummer Too Pretty To Give a Fuck echt tot zijn recht komt als je het live hoort. Vooral als je opgewarmd bent door She Didn’t Know. Het bouwt op tot de gitaarsolo, daarna gaat het pas echt los. Het vierde nummer Until I Drown klinkt iets zwaarder. Het begint met gitaar harmonics en door het hele nummer door hoor je een hand over de nek van de gitaar heen en weer sliden. Ook de distortion is laag en trager, voor een diep en duister effect.

De band beperkt zich niet tot één muziekgenre en dat maakt elk nummer weer een verrassing. Off The Ground klinkt vrolijker en ook meer open. Nummer acht springt er dan ook letterlijk uit. Blood to Blood is reggae-achtig en eindigt met een kazoosolo die langzaam wordt uitgefade. De muziek wordt niet moeilijker gemaakt dan nodig is en ligt mede hierdoor lekker in het gehoor. De lyrics zijn de rode draad in hun muziek.Ondanks dat de dames niet binnen één genre opereren, is er wel veel samenhang te vinden op het album. De thema’s die gebruikt worden in de teksten komen met elkaar overeen.

Het is duidelijk dat Take It Off opgegroeid is met de muziek uit de jaren ‘90. Zelf geven ze aan hun inspiratie uit bands als No Doubt, Yeah Yeah Yeahs, Green Day en Blink 182 te halen. Dat onderscheidt ze van de andere meidenbands van deze tijd. Too Pretty To Give A Fuck is origineel, strak en toch vertrouwd

Anjali R.

Internationale acts Bazooka (Gr) en Red Hex (USA) komen naar Vibes

bazooka en redhex

Op dinsdag 16 april presenteert Stagnation/Tocado twee loeiharde garagetrash bands van de Amerikaanse labels Slovenly en Negative Fun in Club Vibes te Rotterdam.

Bazooka is een Atheense formatie met twee drummers en een twin gitaar. Dubbelop en dubbel zoveel noise. Genoeg om de Griekse staatsschuld als sneeuw voor de zon te laten afsmelten. De Bazooka ep I Want To Fuck All The Girls In My School gooit momenteel hoge ogen onder kenners van het garage genre.

Loud and direct from Athens, GR, Slovenly presents the latest dig from our Mediterranean rock mining operation in the form of hard-hitting quartet Bazooka. This unruly crew features double drum kit pummel, twin guitar attack supreme, and uncomfortably perverted Dave Vanian-esque vox.” – Joe Almedia

Red Hex komt uit het ooit slaperige grensstadje Tacoma, inmiddels overspoeld door Narco syndicaten. Als je jezelf daar staande weet te houden ben je een harde jongen.

Sounding similar to how I imagined the Sonics must have sounded to the bewildered ears of those who witnessed their shows back in Tacoma, circa 1963: this sounds like rock ‘n’ roll, totally danceable and complete with a Chuck Berry-esque riff, but god almighty, why is it so loud? And why is the lead singer screaming so much? Is that a hole in the amplifier?” – The Weekly Volcano

De show start vroeg:  om 20:30 opent de deur van Vibes en draait het Anti Social DJ team toepasselijke plaatjes. Om 21:00 uur scherp staat Red Hex op het podium.

Extra informatie
Datum: Dinsdag 16 april
Locatie: Club Vibes, Westersingel 50a, Rotterdam
Aanvang: 21.00 / deur open: 20:30 uur
Entree: 5 euro

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van Club Vibes.