Story Arcs

foto hoesje(geen titel)
download-ep
soul / rock / hiphop

Mijn eerste gedachte toen ik deze ep opzette was dat dit eigenlijk niks voor mij is. Maar goed, een mens kan zich vergissen en dat ik mens ben blijkt maar weer. Wat er gebeurde is namelijk het volgende: bij het luisteren van de vier tracks op deze ep hoorde ik heel veel bekende geluiden uit de tijd dat ik nog jong, fris en fruitig was. Zal ik gewoon maar beginnen met wat ik allemaal langs hoor komen…

Terence Trent d’Arby, een vleugje George Michael, Galliano en hier en daar wat Gotcha. In de verte wat ouder werk van Jamiroquai, Buckshot leFonque en zo nu en dan zelfs wat Justin Timberlake (oke toen was ik niet meer zo jong en fruitig). Overal duiken herinneringen op van muziek uit mijn jeugd. En niet de minste! Dus mijn mening is dan al snel gevormd, het lijkt allemaal wel heel erg op…

Dat is niet erg, maar ik hou toch ook wel van vernieuwing en originaliteit. Maar goed, na een tweede luisterronde viel het kwartje.

Er wordt op deze debuut-ep niet gestolen uit het verleden; Story Arcs heeft een knap vormgegeven, herkenbaar eigen geluid en er wordt op hoog niveau fijne muziek gemaakt. Er is een mooie balans tussen het geluid van vroeger en beats en productie van nu. Bij elkaar levert dit vier verschillende nummers op die toch goed bij elkaar passen en duidelijk laten horen wat deze band in huis heeft.

De nummers kunnen alle vier zo op de radio en hebben een hoog ‘met je kop in de zon, hangen op de festivalwei’-gehalte. Iets waar ik persoonlijk erg van hou. De ep zit goed in elkaar en er is hoorbaar goed over alles nagedacht. Alle partijen vallen als puzzelstukjes in elkaar.

Dat is erg knap, maar hier schuilt ook een klein risico in. Ik mis soms een beetje een rauw randje. Het klinkt alles bij elkaar wat braaf op deze manier. Dat kan een keuze zijn, of een gevolg van over-produceren en -perfectioneren. Ik kan me voorstellen dat het live allemaal wat spannender is. Maar dat weet je nooit van te voren, dat moet je gaan bekijken. Wat dat betreft doet de ep zijn werk meer dan goed. Ik ben heel nieuwsgierig geworden naar hoe de heren dit live doen en zal zeker een keer gaan kijken.

Wil je meer weten over Story Arcs? Geef hun Facebook of check de website.

Eddie Kuijpers

In de tweede helft van 2016 nog ruimte voor toursupport bij de Popunie!

exportOm de export van Rotterdamse popmuziek te bevorderen, heeft de Popunie de toursupport regeling Music Export Rotterdam ontwikkeld. Jaarlijks worden hiermee ruim 20 buitenlandse tournees van Rotterdamse artiesten ondersteund. Ook in 2016 is de regeling operationeel dankzij de gemeente Rotterdam en het NORMA Fonds. Voor de tweede helft van dit jaar is er nog ruimte om een aantal tournees te ondersteunen, dus dien snel je aanvraag in. Let er goed op dat je aanvraag sowieso zes weken voor aanvang van de tour bij de Popunie binnen is.

Rotterdam barst van het muzikale talent dat rijp is om hun kunsten in het buitenland te gaan vertolken. De drempel is echter vrij hoog, vanwege de kosten, de administratieve rompslomp (visa, verzekeringen, vervoer apparatuur en instrumentaria) en het ontbreken van directe inkomsten. Met Music Export Rotterdam probeert de Popunie de export van Rotterdams talent naar het buitenland te bevorderen. De voornaamste doelstellingen van de regeling zijn:

>> Promotie van Rotterdam, de Rdamse muziek en haar beoefenaars over de landsgrenzen

>> Netwerken creëren door aanleg centrale database met contacten waardoor de weg voor Europese optredens geplaveid wordt voor meer Rotterdamse acts

>> Kennisoverdracht: o.a. middels tourverslagen op de Popunie site

>> Deskundigheidsbevordering: o.a. door workshops over touren in het buitenland

De Popunie biedt met Music Export Rotterdam zowel financiële, promotionele als organisatorische ondersteuning.

Wil je een aanvraag doen, lees dan eerst hier aan welke criteria je moet voldoen.
Download of print het aanvraagformulier en stuur dit ingevuld met een korte inhoudelijke omschrijving van de tour digitaal of per post naar:

Popunie
t.a.v. Martin Scheijgrond
Postbus 21450
3001 AL Rotterdam
martin@popunie.nl

De Music Support regelingen voor Rotterdam en Zuid-Holland van de Popunie zijn voor 2016 al volledig benut, dus hiervoor kunnen dit jaar geen aanvragen meer ingediend worden.