Deformer

deformerRepossessor
12″ vinyl / download-ep
jungle / breakcore
PRSPCT Recordings

PRSPCT, welke liefhebber van het ruigere dans en stamp werk kent de feesten niet? De Rotterdamse organisator brengt ook al een tijdje platen uit op het eigen label en de meest recente release is de uit de twee tracks bestaande 12″ van Deformer. Onder leiding van Mike Redman is dit al sinds de jaren 90 een graag geziene gast op tracklists van dansavonden. Gekenmerkt door een flinke scheut samples uit horrorfilms en een overvloed aan bas.

Twee nieuwe tracks dus. De opener Repossessor is een heerlijk duistere jungle/breakcore plaat die af en toe doet denken aan het oudere werk van The Flashbulb en het nieuwere werk van Venetian Snares. Donkere baslijnen, kicks die zo vanuit de gabber scene uit de jaren 90 gekomen lijken te zijn en meer dynamiek dan je gewend bent van het genre. De atmosfeer is zwaar, deprimerend en genadeloos en af en toe lijkt het wel alsof je naar een metalband aan het luisteren bent, in plaats van naar elektronische muzikanten.

Malevolent Mastery, het tweede wapenfeit op de ep zet die metalsound overigens prima voort. Dubbele kicks en gitaar (of is het nu toch een synth?) knallen tussen de snelle amen-breaks door. De mix is smerig en druilerig, maar over het algemeen dik in orde. Extra punten voor het stukje turntablism in de hiphop-break!

Al met al zijn dit twee hele sterke tracks die je als DnB/breakcore fanaat zeker in je playlist moet hebben, en voor slechts een tientje heb je de vinyl te pakken. Ik zeg doen!

Download Repossessor via Bandcamp.

Gratis SKVR Workshops tijdens Rotterdamse Popweek

SKVR gitaristjeTijdens de Rotterdamse Popweek vindt op dinsdag 11 november en woensdag 12 november 2014 weer de SKVR Popschool Workshopweek plaats. Heb je altijd al alles willen weten over microfoontechniek, stemgebruik, improviseren, geluid in de oefenruimte, harmonische geheimen, ritmesectie en/of podium presentatie? Al deze onderwerpen zijn thema van de verschillende workshops tijdens de SKVR Popschool Workshopweek. Het onderstaand aanbod is ook voor niet-SKVR studenten gratis toegankelijk. Maar let op: aantal plaatsen is beperkt, aanmelden is verplicht en vol=vol.

De Popunie zal met een aantal SKVR Popschool bands aan de slag gaan en een biografie check, stageplan check en promotiefotoshoot verzorgen.

Programma dinsdag 11 november

Geluid in de oefenruimte 18.30 – 20.00 en van 20.30 – 22.00
Door: Ed de Jong
Over opstelling instrumenten, bediening zanginstallatie, gitaarversterkers etc. Met het idee dat wanneer de band zelf in een oefenruimte gaat oefenen ze een idee hebben hoe dat geluidstechnisch aan te pakken. Uiteraard vertel ik ook wat over het gebruik van P.A’s met de mogelijkheden en beperkingen. De workshop bestaat uit twee gedeeltes. voor de pauze theoretisch, na de pauze praktijk.

Ziet er goed uit! Podium Presentatie 20.30 – 22.00
Door: Monique de Bruin
Optreden vinden we allemaal leuk, lekker muziek maken! Maar als we op het podium staan durven we het publiek niet in te kijken (mooie schoenen heb ik toch) Hoe staan we er bij? Wat stralen we uit? Met uitleg van simpele Tips & Tricks, Do’s & Dont’s en deze te oefenen gaan we met nog meer plezier het podium op en verbetert onze hele uitstraling. Voor iedereen die On Stage gaat!

Workshop Ritmesectie 20.00 – 22.00
Door: Peter Jessen, Rudi Sanders en Duncan Peltenburg
“Leer hoe gitaar, bas en drums samenwerken in verschillende stijlen popmuziek. De nummers worden ritmisch uitgeplozen en door de docenten en cursisten gespeeld. Neem je (bas)gitaar of drumstokken mee!”

Programma woensdag 12 november

Workhop Microfoontechniek 18.30 – 20.00
Door: Bregje Lacourt
Altijd al gezongen maar nog nooit solo met microfoon? Of zing je backings in een band maar krijg je de microfoon niet goed afgesteld? In dit uur leer je zelf je microfoon afstellen en zingen met microfoon!

Zing je Schor! (of toch niet) 20.30 – 22.00
Door: Bregje Lacourt
Iedereen heeft het wel eens gelezen of gehoord in het nieuws: Jan Smit onder het mes na stemproblemen!! Nielson heeft een poliep en zet optredens stop! Poliepen zijn hartstikke hip! Maar poliepen zijn niet de enige vorm van aandoeningen aan de stembanden en kunnen ontzettend belemmeren in het dagelijkse leven. In dit uur krijg je informatie  en praktijk over stemgebruik met spreken en zingen, over stembanden, ‘what to do and what not to do’ en tips om te voorkomen dat je hees bent na de bandrepetitie, een optreden of als je voor de klas hebt gestaan.

Het Harmonisch Geheim 18.30 – 20.00 en van 20.30 – 22.00
Door: Anton Arema
Waarom brengt het ene akkoordschema melancholie teweeg en het ander niet? Waar zit ‘de snik’ in een liedje en waarom voelt iedereen die op hetzelfde moment? De kracht van de akkoorden en hun samenhang worden op inzichtelijke wijze ontrafeld. Een boeiende presentatie die voor iedere muzikant geheime deuren opent…

Improviseren 20.30 – 22.00
Door: Franklin Smith
Wat is improviseren en hoe doe je het. Theorie en praktijk met als uitgangspunt de blues. Neem je instrument mee.

Geluid in de oefenruimte 18.30 – 20.00 en van 20.30 – 22.00
Door: Ed de Jong
Over opstelling instrumenten, bediening zanginstallatie, gitaarversterkers etc.. Met het idee dat wanneer de band zelf in een oefenruimte gaat oefenen ze een idee hebben hoe dat geluidstechnisch aan te pakken. Uiteraard vertel ik ook wat over het gebruik van P.A’s met de mogelijkheden en beperkingen. De workshop bestaat uit twee gedeeltes. voor de pauze theoretisch, na de pauze praktijk.

Workshop Ritmesectie 20.00 – 22.00
Door: Peter van Vught, Peter Jessen en Duncan Peltenburg
“Leer hoe gitaar, bas en drums samenwerken in verschillende stijlen popmuziek. De nummers worden ritmisch uitgeplozen en door de docenten en
cursisten gespeeld. Neem je (bas)gitaar of drumstokken mee!”

Deelname is gratis!
De deadline voor inschrijven is 25 oktober. Wil je jezelf aanmelden of meer info over bovenstaande workshops of heb je andere vragen over de SKVR Popschool Workshopweek? Mail dan naar Han Slinger: h.slinger@skvr.nl

Extra informatie
Data: dinsdag 11 en woensdag 12 november
Locatie: WMDC, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Aanvang: start workshops vanaf 18.30
Entree/deelname: gratis

Op facebook staan de workshops van dinsdag 11 november hier en die van woensdag 12 november hier.