Rats On Rafts maakt muziekfilm Visions Of Chapter 3

De Rotterdamse band Rats On Rafts zal op 3 juli hun interdisciplinaire muziekfilm Visions Of Chapter 3 wereldwijd vertonen. De film wordt in verschillende tijdzones getoond, zodat er over de hele wereld naar gekeken kan worden.

Visions Of Chapter 3 
Visions Of Chapter 3 is een interdisciplinaire muziekfilm rond het laatste album Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths dat op 29 januari jongstleden uitkwam. Bij Visions Of Chapter 3 komen film, visuals, theater en dans samen om een unieke setting te creëren. Voor het eerst wordt het album door Rats On Rafts in zijn geheel live gespeeld. De film wordt opgenomen in TivoliVredenburg en geregisseerd door A Small Production Company. Eerder produceerden zij al de videoclips van de singles Tokyo Music Experience en A Trail Of Wind And Fire.

Muziekfilm
Alle optredens rondom de release van Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths zijn uitgesteld. Door de pandemie werden tours steeds verzet en waren digitale shows de enige manier om de nieuwe muziek toch aan het publiek te presenteren. Deze manier van muziekbeleving is echter al snel vrijblijvend; omdat de interactie tussen publiek en band ontbreekt is de spanningsboog een stuk kleiner. De band wil daarom iets groters maken en daarmee het principe van een livestream overstijgen.

Deze productie biedt de mogelijkheid iets te doen wat in een normaal tourschema niet mogelijk zou zijn: verdieping brengen in de artistieke praktijk van Rats On Rafts en het publiek meenemen in de wereld van Excerpts From Chapter 3, een verkenning van herkenbare thema’s als eenzaamheid en escapisme. Een onherkenbaar hoofdpersoon zal de kijker meenemen op reis door de vele landschappen van het psychedelische post punk album.

Met kleding gemaakt door Eva Arends, decor van Jochen Lange Studio, uniek videomateriaal van A Small Production Company en werk van visueel kunstenaars Jordi Cardenas en Jaco Schilp wordt er een uniek narratief ontwikkeld dat elk nummer van het album voorziet van een eigen verhaal. Om het authentieke geluid van Rats On Rafts te waarborgen wordt er in TivoliVredenburg speciaal voor deze muziekfilm een analoge studio gebouwd.

Volg Rats On Rafts op Instagram, Facebook , Twitter en bekijk de website!

Meer over Rats On Rafts op de Popunie site vindt je hier.

Online editie Metropolis 2021 samen met Theater Zuidplein

Metropolis Festival in de vertrouwde en fysieke vorm in het Zuiderpark kan dit jaar helaas niet plaatsvinden. Daarom slaan Metropolis en Theater Zuidplein op zondag 4 juli de handen ineen voor een online uitzending waarvan je vanuit je huiskamer kunt meegenieten!

Online editie
In een talkshow-achtige setting worden toffe Rotterdamse artiesten geïnterviewd, hierbij krijg jij als online kijker ook de kans om vragen te stellen, en uiteraard is er volop live muziek. De talkshow vindt plaats op zondag 4 juli en wordt live gestreamd vanuit Theater Zuidplein. Welke artiesten je ziet tijdens deze gratis online editie van Metropolis Festival wordt nog bekend gemaakt.

Metropolis Lanceert!
Daarnaast biedt Metropolis in deze periode opkomende en talentvolle Rotterdamse artiesten ook een podium met het nieuwe initiatief Metropolis Lanceert! Metropolis hoopt hiermee nog meer een platform te kunnen worden waar artiesten hun eerste stappen kunnen maken en probeert zo, voor juist díe artiesten waar Metropolis in gelooft, het publieksbereik te vergroten.

Metropolis Festival
Het Metropolis Festival is een uniek evenement. Geen enkel gratis festival manifesteert zich zo specifiek met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Al sinds 1988 laat Metropolis een groot publiek kennismaken met opvallende, vernieuwende en verrassende muziek van hoge kwaliteit.

Het eendaagse festival biedt een podium aan talentvolle bands en acts, die op het punt van doorbreken staan. Het biedt een zoektocht door de spannende line-up van internationale artiesten met een live reputatie. 

Theater Zuidplein
Theater Zuidplein in Rotterdam is het podium van NU met theater dat je raakt. Theater Zuidplein maakt en presenteert voorstellingen voor iedereen op Rotterdam Zuid en ver daarbuiten. Voor alle leeftijden en culturele achtergronden. Het theater laat bezoekers genieten van alles wat een podium verdient en heeft oog voor lokaal talent. De nieuwe locatie biedt Theater Zuidplein meer mogelijkheden om haar ambities voort te zetten én uit te breiden.