Rats On Rafts speelt in drie steden op Record Store Day

ratsonraftsdsc-voorkantEerder meldde de Popunie dat aanstaande zaterdag, 20 april, in het teken staat van Record Store Day. De Rotterdamse band Rats On Rafts vertoont zich graag in een goede platenzaak dus zo ook op Record Store Day. Rats On Rafts geeft deze dag drie gratis concerten in Nederland ter ondersteuning van het evenement. In Haarlem (Sounds), Rotterdam (Plaatboef) en Delft (Velvet) staan instores gepland.

De band haalt veel inspiratie uit het bestaan van de onafhankelijke platenzaak. Waar ze ook zijn, de bandleden zijn altijd op zoek naar de beste muziekwinkels voor een mooie vinylrelease. Ook het eigen werk brengt Rats On Rafts bij voorkeur uit op vinyl. David Fagan, zanger van Rats On Rafts: “Ik koop liever een lp dan dat ik het uitgeef aan eten.”

Of er nieuw materiaal wordt gespeeld tijdens de instores blijft nog in het midden. Zeker is wel dat alle remmen losgaan, na bijna drie maanden geen optredens. Overigens duikt Rats On Rafts na Record Store Day weer terug de oefenruimte in: het ontwikkelen van nieuw materiaal staat nog steeds bovenaan de agenda.

Tourschema Rats On Rafts op Record Store Day
14:30-15:00: Sounds, Haarlem
16:15-16:45: Plaatboef, Rotterdam
21:00- 21:30: Velvet, Delft

Voor meer informatie bezoek je de website van Rats On Rafts of de website van Record Store Day.

Win kaarten voor de cd-release van Tasha’s World in BIRD

natascha slagtandJa, je leest het goed! De Popunie geeft 1×2 kaarten weg voor de cd-release van Tasha’s World in BIRD op 26 april. Je hoeft alleen maar de post op Facebook te sharen en een mailtje te sturen naar francis@popunie.nl met als onderwerpen ‘Tasha’s World’. Wie weet ga jij op 26 april naar de cd-release!

Natascha Slagtand, a.k.a. Tasha’s World, komt uit een muzikale, Rotterdamse familie. Ze groeide op met soul en jazz, met artiesten als Donny Hathaway, Anita Baker, Billie Holiday, Curtis Mayfield, Ella Fitzgerald en Quincy Jones. Deze invloeden waren al terug te horen op haar debuutalbum, Tasha’s World, dat in 2002 werd uitgebracht. Het album kreeg fantastische reviews en werd zelfs tot één van de beste albums van 2002 uitgeroepen door Blues & Soul en Echoes Magazine. In 2005 verscheen haar tweede album World Domination. Dit album doet zijn naam eer aan, want vanaf dat moment toerde Tasha’s World samen met haar band de hele wereld over.

Na een lange, weloverwogen pauze is deze Rotterdamse soul sistah terug van weggeweest en klaar om haar door jazz en hiphop beïnvloedde zangstijl weer met de wereld te delen. Volwassen, sterk en geraffineerd zijn de woorden die tekenend zijn voor het langverwachte derde album BLCK GLD, dat op 26 april gepresenteerd wordt in BIRD.

Extra informatie
Datum: Vrijdag 26 april
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 29, Rotterdam
Aanvang: 20:30 uur / Zaal open: 20:00 uur
Entree: 10 euro (v.v.k.) / 13 euro (aan de deur)

Voor meer informatie bezoek je de website van BIRD.