Quarantainstream the virus away #5

De komende tijd blijven er weer vele livestreams doorgaan zodat we kunnen blijven genieten van muziek en de live scene op een andere manier toch nog een beetje in gedachte kunnen houden. Belangrijker nog, het biedt de mogelijkheid om muzikanten en organisaties te (blijven) supporten.

Een aantal initiatieven die live muziek rechtstreeks naar je woonkamer brengen vindt je in de Popunie agenda. In dit vijfde deel highlighten we weer een aantal leuke nieuwe initiatieven en geven we een overzicht van de inmiddels ‘reguliere’ livestreams. Join jij ook?

Annabel
Leuk nieuws vanuit Annabel! Annabel gaat namelijk weer open, uitsluitend en kosteloos voor Rotterdamse artiesten die de fans thuis middels een livestream willen bereiken. Hiervoor heeft Annabel het podium omgebouwd tot een green-screen opname studio. Muzikanten of dj’s kunnen er dan hun set opnemen en / of streamen, op vrijdag en zaterdag. Meer info? Mail naar info@annabel.nu.

Zwarte Lola x Het Gezelschap in de lucht
Zwarte Lola mixt muziek (live bands/vinyl), subculturen en performances door elkaar tot een uniek feest op normaal gesproken verrassende locaties. A.s. zaterdag 16 mei is het via een stream, met o.a. Het Gezelschap!

Popsport
Popsport komt in mei met een online workshop serie dat volledig in het teken staat van de financiële zekerheid voor muzikanten: Mei Money maand. Wil je weten hoe je slimme verdienmodellen kunt bedenken nu alle inkomsten uit optredens wegvallen? Wil jij als muzikant meer financiële zekerheid creëren? Check dan de wekelijkse workshops van Popsport!

Secret Bandits
DJ-duo Secret Bandits gaat elke woensdag vanuit Charly’s Lunchroom live met de stream Secret Bandits & Friends. Check in vanaf 20:00 voor de beste tech-, bass- en electro house tracks, met elke woensdag weer een nieuwe special guest! Check de Secret Bandits Facebook page om op de hoogte te blijven van de streams.

Hostel ROOM
Ook Hostel ROOM geeft in deze tijd een andere invulling aan live concerten onder het motto “If you can’t come to us, we will bring concerts to your screen!
Met ROOM CONCERT brengt het hostel regelmatig intieme livestreams van muzikanten direct naar je woonkamer. De sets duren tussen de 15 a 30 minuten. Inmiddels zijn er al zes livestreams geweest met o.a. Roaming Lands, Luka Eyrie, Jeremy Garcia en VVARD.

ESNS Online Debat
Hoe gaan we zorgen dat er überhaupt nog poppodia zijn over drie of vier maanden? Hoe verder na 1 september? Het muzikale vergezicht. Hierover organiseerde ESNS vorige week een online debat met Robbert Baruch (Buma/Stemra & Encore), Salima Belhaj (D66) en Peter Kwint (SP). Zeer interessant om terug te kijken!

Troubadours van Oost
Dit sympathieke initiatief maakt het muzikale talent dat achter vele voordeuren in Schiedam-Oost schuilgaat zichtbaar. Naar aanleiding van de coronacrisis brengen tien bekende en minder bekende artiesten een muzikale ode aan hun wijk. Met een zelfgeschreven nummer of een cover van een dierbaar lied delen ze een persoonlijke boodschap van hoop, saamhorigheid en verbinding. Opgedragen aan al hun wijkgenoten die momenteel in thuisquarantaine zitten of juist in de frontlinies tegen het virus strijden.

De troubadours zijn een mix van oude en nieuwe Oosterlingen met een grote verscheidenheid in muzikale en culturele achtergrond. Twee dingen hebben ze gemeen: ze kunnen vanwege de coronamaatregelen niet meer optreden én gebruiken de kracht van muziek om zich door deze periode heen te slaan. De YouTube playlist vind je hier.

Reguliere streams

The Isolation Sessions
Vrijwel dagelijks zijn er via de Facebook page van de Effenaar te gekke live sessies te bekijken, met inmiddels al meer dan 60 sessies! Veelal de wat stevigere acts en qua beeld en geluid top opgenomen door de Eindhovense Super-Nova Studio met ondersteuning van T56 en Eindhoven Rockcity. In eerdere sessies o.a GOLD en Simon Keats en op de planning nog sessies van bijvoorbeeld Anneke van Giersbergen en Pendejo!. Ook binnenkort via de Effenaar: Heaven On Air, een online festival op Hemelvaartsdag!

Social Distance Disco van Miki Autar
Elke vrijdag vanaf 21:30 tot 23:30 vindt Social Distance Disco plaats, waar Miki Autar disco classics draait en live naar je huiskamer streamt. Check vanaf 21:30 de livestream op Twitch!

PRSPCT Recordings – Quaranstream Broadcasts
Ook het befaamde Rotterdamse label voor de hardste en heavy beats streamt dagelijks via al haar kanalen. Op het YouTube channel zijn inmiddels al 60+ unieke sets te vinden.

Gârden’s Boutique Rotterdam
Het label Gârden Music brengt met Gârden’s Boutique Rotterdam de beste nieuwe muziek uit Rotterdam via livesessies op hun website. Artiesten uit alle genres worden uitgenodigd om hun liedjes voor de camera’s van Gârden Music te spelen. Na de edit, zullen de mini-concerten online worden gestreamd. Dus, ben jij of ken jij een Rotterdamse artiest die hieraan mee zou moeten doen, laat het aan ze weten via hun socials of per mail!

De Doelen – Lunchconcerten
Ieder doordeweekse middag rond 12:15 is er een bijzonder en anders dan anders mini-concert te zien en te beluisteren. Livestreams van Ruwhel, Willem ’t Hart en De Likt kwamen eerder voorbij en kun je hier checken.

#BLAIZEITUP Quarantine Party Invites
Good vibes only with regular of the Milky Way parties, DJ BLAIZE. Hij organiseert doorlopend nieuwe sessies met een special guest op zijn Facebook (meestal tussen 16:00 – 17:00) en alles is terug te kijken. Het betere thuiswerk!

Run The Trap Sessions
Serie wekelijkse livestreams op Facebook met hiphop, trap en bass music. Wil je zelf een live guest mix doen voor Run The Trap Sessions? Neem dan contact met ze op via DM of email (contact@runthetrapevents.com)

SUBcast Presents
Underground house crew SUB biedt SUBcast. Dit houdt in dat artiesten een mix opnemen van circa 60 minuten. Deze mix zetten zij op hun Soundcloud kanaal. We hoorden al sterke sets van b.v. Mounts, Makari en Anderdox. Aanmelden kan via een privé berichtje.

Derailed Radio
Techno collectief DRLD organiseert regelmatig livestreams en nieuwe podcasts. Sets van bijvoorbeeld Cryptic, Invalid Request, Armand Chabert en Lenson kun je terugkijken.

Anti Corona Party
De mannen van The Forever 27 Club blijven in ieder geval tot 1 juni hun Anti Corona Party iedere zaterdag van 21:00 tot 00:00 uur uitzenden. Alle informatie over de live streams van de Anti Corona Party kun je hier vinden.

Baroeg Gaat Live
Poppodium Baroeg zorgt voor wat gezelligheid online via Facebook en Twitch. Inmiddels zijn er al Baroeg Gaat Live streams geweest met o.a. Vrienden van Baroeg ambassadeur en Popunie columnist Okkie Vijfvinkel, Sonia ‘Anubis’ Nusselder uit Burning Witches, Francis & Lucky Rot en DJ Thrasher! De komende dagen volgen er meer streams met o.a. Okkie, Wicky en Thrasher.

BIRDtv: Club Lonely
BIRDtv komt ieder weekend naar je huiskamer. Via een livestream tune je wekelijks in op alle goodness die je van BIRD gewend bent: van (hygiënische) jamsessions tot de fijnste selections van Rotterdamse dj’s. Komende woensdag 20 mei wordt daar nog een livesessie aan toegevoegd met Sena Grote Prijs van Rotterdam winnares Jessy Yasmeen!

WORMworld
De mensen van WORM houden hier hun vitale netwerken levend en levendig met verhalen, interviews, mixtapes, archiefschatten, video’s, breedband en nichecultuur, alles overgoten met WORM saus. Ze werken ook aan een aantal live events.

De Kroepoekfabriek Livestreams
De crew van De Kroepoekfabriek in Vlaardingen blijft concerten en clubavonden streamen alsof het niets is. Ben je artiest of een nieuwe maker en wil je samenwerken met de KF? Klop bij ze aan en stuur een mail!

CAPSLOCKED Sessions:
Poppodium Capsloc in Capelle a/d IJssel brengt elke donderdag de CAPSLOCKED Sessions. Hierbij kwamen bijvoorbeeld Mark Lotterman, woordkunstenaar Christopher Blok en Marvin Dee Band al eens voorbij.

Hiernaast presenteert Capsloc ook de CAPS Your Skills online workshops en trainingen om talent een extra boost te geven.

Popcentrale online
De Dordtse Popcentrale biedt op hun Facebook-page wekelijks live gestreamde shows, Q&A’s met Dordtse artiesten en kennissessies.

PrivePodium.live
Dit Nederlandse initiatief wil artiesten verzamelen en een privépodium geven. Vanuit hun huiskamer of studio, streamen ze naar de website van Privé Podium.

Quarantine Concerts NL
Vrijwel dagelijks vind je nieuwe live homestreams met daarin singer/songwriters, folky tributes, blues & country en de fijnste liedjes op deze Facebook page. Internationaal georiënteerd.

Corona Concerten
De verzamelsite Corona Concerten geeft het meest uitgebreide en actuele overzicht van wie, wanneer en via welke pagina.

Tenslotte: Support Your Locals!
Er zijn natuurlijk nog veel meer livestreams te checken, zoals bands die via hun eigen page livestreams houden. Natuurlijk is het niet hetzelfde als live een concert bijwonen, maar het is nu een belangrijk middel om met elkaar de muziekscene te blijven supporten. Dus geef al die bands een ‘like’, abonneer je op hun Youtube kanaal, check hun livestreams, meld je met jouw band aan bij een passend platform en spread the word.

Check de Popunie agenda voor een overzicht van livestreams van lokale helden. Hebben wij iets gemist? Laat het ons weten!

Music Support Rotterdam uitbreiding – initiatieven in de spotlight!

Met Music Support Rotterdam levert de Popunie, in samenwerking met creatieve en ondernemende muzikanten en organisatoren in de stad, een bijdrage aan een levendig optreedcircuit in Rotterdam met veel live muziek van lokaal talent. Nu het live circuit vanwege de coronacrisis noodgedwongen stilstaat, is onze Music Support Rotterdam regeling tijdelijk uitgebreid.

Inmiddels zijn er een twintigtal projecten gehonoreerd, waarvan sommige initiatieven ondertussen al hebben plaatsgevonden. Hieronder zetten we er een aantal in de spotlights. Voor alle info en om up to date te blijven van de aankomende projecten check je de sites en socials van de aanvragers!

 

Phoenix City Retaliators – Balkonpop
Op Koningsdag 2020 vond Balkonpop plaats en was er midden in de wijk Middelland het heerlijke geluid van live muziek te horen. In de gemeenschappelijke binnentuin, en geheel volgens de social distancing regels, vond er een optreden van de Phoenix City Retaliators plaats. Buurtbewoners genoten van het optreden vanaf het balkon en de rest via een livestream met zelfs viewers vanuit Zwitserland, Frankrijk en Singapore!

KX Collective – At Home Festival
Op Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei, vond At Home Fest plaats. Dit online festival maakte zich hard voor met name Rotterdamse dj’s en rappers die de komende tijd nauwelijks of geen inkomsten meer hebben. De livestream en aandacht van OPEN Rotterdam en de verschillende partners boden het digitale podium voor de line-up die bestond uit o.a. Cry, Elijah Waters, Amy Miyú, Sammie Sedano, Matt Bonilla, Hypnotize Soundsystem en Nala Brown!

 

(Aankomende) projecten die veelal nog in de conceptfase zitten:

Coaster RecordsNagasaki Swim Project
O.a. opnamen, videoshoots en livestream

Caza MCCaza Streaming UpTown Rdam
O.a. opnamen livestreams met gastmuzikanten

Rotterdamse Dakendagen StreamingFacebook pagina
O.a. opnamen livestreams van dakoptredens

WinterdagenSolitary Piano (lockdown project)
O.a. opnamen, videoshoots en online release

NL Cares – Balkon Serenades
O.a. balkonoptredens tbv Rotterdamse zorginstellingen

SmudgedSmudged Toads Project
O.a. opnamen, videoshoots en online release

Studio Beau ZwartHold Tight Project
O.a. opnamen, videoshoots en livestream

DJ Blaize#Blaizeitup Quarantine Party (30 mei)
O.a. livestream mmv Oten, Melissa Lopes, DJ Blaize, Wowi, Donn Stone, Raw Roets, Darryl Antunes en een winactie met Don de Baron

Knife Massage
O.a. opnamen en online release

El FatsoThirsty Project
O.a. opnamen en videoshoots

Sociale Onrust1,5 Meter Sessies
O.a. opnamen met gastmuzikanten en videoshoots

Niek Hilkmann
O.a. opnamen, videoshoots en livestream

X Driver – Cult Beats
Project mmv Kauwboy, Darren Dinero, Zennybeaterz, Vlammetje en M3

Alicia Breton FerrerHeadache Sorbet Project
O.a opnamen en online release

Mihael HrusteljEthna Orchestra Project
O.a. opnamen waaraan meer dan 20 Rotterdamse muzikanten en studenten meewerken

Cantos DeusThemasong Project
O.a. opnamen themasongs door dit Rotterdamse reli-no-wave gezelschapstrio

Virtual EnsembleRotterdam Revival
De eerste video in een serie van het collectief Virtual Ensemble voor hun muzikale project Rotterdam Revival voor mensen geraakt door Covid-19. Speciaal uitgebracht op deze bijzondere datum waarop Rotterdam 80 jaar geleden werd platgebombardeerd. Rotterdam Revival staat hierbij stil en herdenkt, om mensen te kunnen verbinden en samen weer hoopvol naar de toekomst te kijken.

Heb jij als muzikant/act/band ook een geniaal idee voor een leuk initiatief in dit coronatijdperk en zoek je hiervoor ondersteuning? Lees dan hier snel verder en dien een plan in!