Popweek Special: Meet The Pro #49 – Finetune Je Releaseplan

Woensdag 8 november staat er weer een nieuwe Meet The Pro sessie op de planning, Finetune je releaseplan! Tijdens deze Popweek Special en 49e editie van Meet The Pro leer je in MONO meer over het finetunen van je releaseplan. Je nieuwe muziek is klaar en je staat op het punt om deze uit te brengen, maar welke dingen moet je juist wel of niet doen bij het releasen ervan? Welke kanalen kun je het beste inzetten voor het promoten van je nieuwe single of ep? Hoe visualiseer je dit? Hoe ziet een goed releaseplan er nu eigenlijk uit? En hoe ervaart een nieuwe artiest dit proces zelf? Al je vragen worden beantwoord tijdens deze sessie!

Het panel: 

Noah Smits
Communicatie- en mediastrateeg Noah Smits helpt artiesten, atleten en andere persoonlijkheden in de spotlights om eerlijke connecties te maken met hun (potentiële) fans. Dit doet hij door het strategisch inzetten van media (Radio, TV, print en online) op basis van psychografische data.

Ooit als artiest getekend bij major label EMI Music met radio hits en succesvolle tours begon zijn carrière in de muziekindustrie. Hierna zette Noah verschillende succesvolle ondernemingen op, zoals een DJ-school en tattooshop. Met het inzetten van effectieve mediastrategieën groeiden deze ondernemingen snel. Hier begon zijn fascinatie en specialisatie voor het begrijpen van mensen en het bereiken van hen met de juiste boodschap. Toen bleek dat dit nog niet werd toegepast in zijn geliefde muziekindustrie, sprong Noah in dit gat. Al snel werkte hij voor een groot deel van deze sector en bouwde hij mee aan de carrières van o.a. Snelle, Antoon, Blanks en Meau. Tegenwoordig vertegenwoordigt hij met zijn People Amsterdam een groot deel van de Nederlandse muziekindustrie op het gebied van marketing, PR en talentmanagement en is hij met zijn Black Rainbow Group actief op het gebied van publishing en muziekdistributie.

Job Smit
Job Smit is een van de eigenaren van het Rotterdamse independent label Mattan Records. Naast een eigen label met o.a. The Vices, POM en Mood Bored verzorgt Mattan Records ook marketing en PR werkzaamheden voor (inter)nationale artiesten zoals Alt-j, Wolf Alice, beabadoobee, Jungle, Bloc Party en nog veel meer. In het verleden heeft Job o.a. gewerkt voor MTV, VICE en het label Caroline Benelux. Ook is hij muziekprogrammeur van het International Film Festival in Rotterdam.

Cherry Hayes
Cherry Hayes is een Rotterdamse neo soul singer/songwriter. Ze vertelt met haar persoonlijke lyrics verhalen over liefde, gedragen door zoete melodieën. Haar muziek is zacht en vrouwelijk, maar ook nuchter en stoer. Gewapend met een gitaar en microfoon, voelt ze zich duidelijk op haar gemak op het podium.

Panel Host: Martijn Crama
Martijn Crama is meer dan 10 jaar werkzaam als artiestenmanager. In 2018 bracht hij Basisbagage uit: een boek voor ambitieuze muzikanten wat helpt bij het maken van (strategische) keuzes. Martijn is ‘dankzij’ corona een YouTube channel gestart met uitlegvideo’s om de muziekbusiness wat transparanter en begrijpelijker te maken. Ook zie je hem als host bij panels en doceert hij op de popafdelingen van conservatoria (ArtEZ, Codarts).

Tickets:
Aanwezig zijn bij Meet The Pro #49: Finetune je releaseplan op woensdag 8 november in MONO? Koop dan snel je ticket en kom gezellig langs! De deuren gaan om 19:00 open. Tickets kosten €6 inclusief en zijn verkrijgbaar via deze link.

Meet The Pro:
Meet The Pro is gericht op het stimuleren van het cultureel ondernemerschap in de popsector. Er vinden meerdere Meet The Pro sessies per jaar plaats, georganiseerd door de Popunie op wisselende locaties in Rotterdam.

Rotterdamse Popweek
De Rotterdamse Popweek, in 2013 in het leven geroepen door de Popunie, is dit jaar terug en klaar om de muziekscene in de stad weer in de spotlight te zetten! Dit jaar vindt de 11de editie van de Rotterdamse Popweek, de enige week die 10-dagen duurt, van vrijdag 3 tot en met zondag 12 november plaats. Een must voor alle muziekliefhebbers!

Het belooft ook dit jaar weer een bomvol programma te worden. Voor het volledige en actuele programma van de Rotterdamse Popweek kun je terecht op de speciale website, die voortdurend geüpdatet wordt.

De Rotterdamse Popweek woon je niet alleen fysiek bij maar volg je ook online: met reviews en sprankelende foto’s, reels en video’s op onze social media-kanalen meer. Maak het mee en deel jullie #RdamPopweek23 ervaringen op Instagram, Facebook, X en Tiktok  #Popunie #010isTof #poppoppop

Extra info:

Meet The Pro#49: Finetune je release
Datum: woensdag 8 november 2023
Locatie: MONO, Vijverhofstraat 15, 3032 SB Rotterdam
Deur open: 19:00
Aanvang: 19:30 – 22:00
Tickets

Meer zoals dit

Music Support: Global Music Nights 2023

Vier dubbelconcerten met wereldmuziek van Nederlandse bodem

Van 26 t/m 29 oktober 2023 kun je genieten van vier dubbelconcerten op verschillende locaties in Rotterdam. Een avontuurlijke programmering brengt je van Damascus tot Havana. Laat je inspireren door wat de nieuwste generatie wereldmusici te bieden heeft!

26 oktober 20:30 – Batavierhuis: Ishtar Bakhtali solo performance & Ripa na Tulipa
Ishtar Bakhtali is een vocalist/componist die Carnatic (Zuid- Indiaas klassiek), jazz, elektronica en Latin invloeden in haar verhalende composities verwerkt. Recent werk focust vaak op de relatie en frictie tussen de mensheid en de natuur. Met haar stem, kleine percussie, analoge tape loops en loopstation weeft Ishtar muzikale invloeden samen tot kleine werelden voor de luisteraar.

Ripa na Tulipa. Haal je dansschoenen maar uit de kast, want dit Braziliaanse sambaensemble brengt je mee naar de “roda de samba”. Ripa na Tulipa werd opgericht in Rotterdam (2020) en wijdde zich aan het onderzoek en de uitvoering van Braziliaanse muziek. De muzikanten van de roda de samba zitten rond een tafel, waar ze repertoire spelen dat gaat van de meest ritmische en dansbare samba tot nostalgische of melancholische liederen.

 

27 oktober 20:30 – Batavierhuis: Juliana Martina & TRICO
Juliana Martina is een Caribisch Nederlandse zangeres, componist en bandleider van Colombiaanse afkomst, gevestigd in Rotterdam, waar ze Cum Laude afstudeerde van haar studie aan Codarts. Tijdens dit concert presenteert zij haar debuutalbum genaamd Laman. Juliana Martina levert een energiek én intiem optreden met haar internationale Latin jazzkwartet. De muziek is sterk beïnvloed door haar Colombiaanse en Caribische afkomst.

TRICO is een wereldmuziek ensemble uit Nederland dat verschillende stijlen muziek van over de hele wereld in hun composities verwerkt. Het resultaat is een organische mix van Arabische en flamenco muziek, met invloeden uit de Latin en moderne jazz. Trico heeft een linu-up die uniek is voor het Nederlandse muzieklandschap en een exotische sound vol melancholie en energie. Trico zal repertoire spelen van hun album Crossing Roads.

28 oktober 20:30 – New Grounds: BEATRIZ & Quinteto Irreal
BEATRIZ is een groep jonge muzikanten onder leiding van de Cubaanse pianiste Laura Beatriz Argudin. Op deze speciale avond brengen ze hun debuut-EP Momentos uit. Energieke Afro-Cubaanse jazzcomposities en arrangementen nemen je mee naar het nachtelijke Havana.

Quinteto Irreal is een internationaal, new urban tangoproject. Ze presenteren hun album Volver, bestaande uit een volledige set originele arrangementen geschreven door de Argentijnse pianist en componist Aleksandra Tonelli. Het repertoire van dit kwintet is geïnspireerd op de ‘guardia vieja’-stijl: snel, speels, leuk!

29 oktober 20:00 – Matrix: Duo Cobogó en Chieko donker Duyvis
Maak kennis met Cobogó, een unieke en boeiende muzikale reis. Dit getalenteerde duo combineert de majestueuze klanken van oud, tabla, fretloze én akoestische gitaar om zo een uniek geheel te creëren. Na vijf jaar samen musiceren in projecten als Gandhaya Quartet en Magma Quartet, vonden Juliano Abramovay en Tarang Poddar dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Duo Cobogó brengt een muzikaal verhaal dat verbindingen legt tussen Noord-India Klassieke en Oostmediterrane muziek.

Chieko Donker Duyvis is een celliste, zangeres en componist met Braziliaans/Japanse roots, die een eigenzinnige klankwereld creëert, waarbij ze zich laat inspireren door klassieke muziek, vrije improvisatie en Latijns Amerikaanse muziek. Tijdens de Global Music Night zal Chieko samen met Theo de Blasis in duo-vorm haar composities vertolken.