Popup 010 met Luka en The Salesman Who op geheime locatie

Vrijdag 20 februari a.s. vindt de eerste PopUp 010 van 2015 plaats. Met weer een prachtige line-up en een spannende locatie die zij alleen aan de kaartkopers bekend maken… De kaartverkoop is in volle gang, wacht dus vooral niet te lang.

Line-up PopUp 010 #8

lukaLuka
Met Luka (echt naam: Lisa Lukaszcyk) hebben we weer een zeer getalenteerde Rotterdamse dame op het podium staan! Met haar kleurrijke stem en eerlijke songs schetst ze beelden uit haar belevingswereld. Geinspireerd door Bon Iver, Fink en Daughter zet Luka met band een intieme liveshow neer.

 

the salesman whoThe Salesman Who
Na Yuko op onze vorige editie hebben we opnieuw een Belgische pracht-act op het affiche. The Salesman Who (Daan de Vree) is een iets ruwere Bonnie Prince Billy met de stem van Tom Smith (Editors) en de sfeer van Tindersticks. Indiefolk van het hoogste niveau, met goedkeuring van Damien Jurado. “Herfstpracht in songformaat, sterke akoestische indie-songs en een klok van een stem.”

 

Extra informatie
Datum: vrijdag 20 februari 2015
Locatie:  alleen bekend aan de kaartkopers
Aanvang: 20:30 uur / Deur open: 20:00
Entree:  €10 ; alleen online te koop via de website . Er is geen kaartverkoop aan de deur.

Meer info over Pop-up010 vind je op hun  website.

Savoy Room

Savoy RoomSavoy Room
cd-album / download-album
funky jazz / global beats / lounge

Het titelloze debuutalbum van Savoy Room begint met Sinking Feelings en daarna New Vanilla in een dromerige, tegen de triphop (Portishead) aanleunende sfeer. Get Up! is, zoals de titel al doet vermoeden een ‘wake up call’ en laat net als track vier, Africa, horen dat Savoy Room ook een behoorlijk swingend zestal is.

De Zuid-Hollandse groep, waarvan de leden afkomstig zijn uit Rotterdam en (wijde) omstreken, combineert volgens de eigen biografie invloeden uit de jazz, funk, lounge, afro en latin. Hoewel de band nog niet heel lang bestaat, zijn die invloeden inmiddels al wel tot een eigen geluid gekneed en dat is knap. In 2013 wonnen ze al de publieksprijs van de Grote Prijs van Rotterdam

In Floating & Fading, waarin de dromerige kant weer om voorrang vraagt, valt de heldere stem van vocaliste Lotte Okkerse op. Die kwaliteiten bewijst ze eens te meer in de a capella intro van Love Crime. Bandlid Floor Polder laat door het hele album heen horen dat de dwarsfluit, die zelden in de rock en aanverwante muziek wordt ingezet, de muziek een heel eigen signatuur kan geven. Pas als het hele album is afgelopen realiseer je je ineens dat je geen gitaar voorbij hebt horen komen.

Savoy Room – Love Crime

In het jazzy Sababe, zijn de keys van Casper Houtman bepalend. Lotte zingt hier een klanktekst. Halverwege het nummer vraagt een bassolo van Boris Oud de aandacht. Een solo die daarna overgaat in een ‘duel’ met de twee oud-conservatoriumstudenten in de band, dwarsfluitiste Polder en drummer Jens Kirpestein. Dit middenstuk van Sababe zou met de betiteling intermezzo tekortgedaan worden.

In de gesproken intro van Metropolis bewijst Okkerse dat ze, mocht het ooit misgaan met Savoy Room, altijd nog een carrière als piloot kan overwegen. Het funkende nummer van ruim zes minuten kent lange instrumentale passages, waarin opnieuw de toetsenpartijen en de dwarsfluit bepalend zijn en ditmaal voor een sfeer boordevol ‘suspense’ zorgen. Okkerses zang is in dit nummer staccato, maar slechts omdat de opbouw van dit nummer erom vraagt. Okkerse, die voor Savoy Room in een funkband speelde, bewijst zich als een veelzijdige frontvrouw van een band die met hetzelfde gemak een zaal laat zweten op dampende funk als een zondagmiddag in een loungetent op het strand in de juiste ‘vibe’ brengt. Op het debuutalbum heeft Savoy Room zijn live-kwaliteiten knap naar de studio weten te vertalen. Proficiat!

Download het album hier of luister het album op Spotify. Meer informatie over Savoy Room vind je op hun website of Facebook pagina.

Edwin Wendt