Popunie’s Choice | juni 2021

Juni is alweer begonnen en wij starten de maand met een nieuwe editie van onze Popunie’s Choice playlist! In de Popunie’s Choice Playlist op Spotify vind je, in willekeurige volgorde, een aantal (home) office favoriete tracks gecureerd door het Popunie team!

Martin:
1. Protomartyr – The Devil In His Youth
2. Misha Wong – Gamechanger
3. Kuzko – Pills
4. Nagasaki Swim – The Weight
5. De Likt ft. David Vunk – De Vunkinator

Jessica:
1. Neviah – Unapologetic
2. Black Nazareth – Heroes
3. YoungRubbi – Anti Sleur Boys
4. Playgrounded – Rotterdam
5. Alleviate – Die For Me

Judith:
1. Dirikteur – Jesse L
2. Bano – Eigen Lot
3. Creeps – Like This
4. Bier Kolektif – Geraldine
5. Neviah – Seduce the Devil

Tom: 
1. Gewoon Fucking Raggen – Record Store Wallstreet
2. Phoenix City Retaliators – Bushman
3. Kid Harlequin – Wake Up
4. Harry Merry – The Appetite Gets Satisfied Each Bite
5. AC/DC – Riff Raff

Yemima:
1. Golden Caves – Dignity
2. Ntjam Rosie – Courage (Tu Verras)
3. Kevtendencies – Irezumi
4. Kevtendencies – Futsal Park
5. King Krule – Stoned Again

Lisanne
1. Pronouncedyea ft. Mingue – Lost Without You
2. Neila Moon – I C U
3. Melissa Lopes ft. Winne – Laat Me
4. Froukje – Heb Ik Dat Gezegd?
5. Anne-Marie & Niall Horan – Our Song

Volg ons op Spotify!

De Nieuwe Lichting en Popunie Live presenteren Rotterdams Finest op Grasnapolsky 2021

DE NIEUWE LICHTING IS ROTTERDAMS FINEST

De Nieuwe Lichting en Popunie Live presenteren Rotterdams Finest op Grasnapolsky 2021. Na succesvolle team ups in 2019 en 2020, gaan we ook dit jaar door met de samenwerking, dit keer met De Nieuwe Lichting Stage, in plaats van de On Track Stage. Andere organisatie, zelfde peeps!

Op het podium zes van de tofste Rotterdamse acts van dit moment: KUZKO, Het Gezelschap, Le Motat, Socks;SportsSocks, Beau Zwart en Smudged! De achtste editie van het festival vindt plaats van 30 juli t/m 1 augustus 2021 in en rondom de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda (Noord-Groningen).

De afgelopen jaren kon je op Grasnapolsky flink losgaan op de On Track Stage. Vorig jaar zag je daar Froukje, David Vunk, Het Gezelschap, Jo Goes Hunting Alberta Balsam en Kay Slice. De mensen achter dit On Track Agency runnen ook een organisatie waarin ze in Rotterdam allerlei projecten en festivals, zoals Eendracht Festival en Festival Downtown organiseren: De Nieuwe Lichting.

Het Rotterdamse label vertrok eind 2020 met zeven van de tofste, Rotterdamse acts richting Drenthe om daar in tien dagen The Sound of Rotterdam te vangen. Verdeeld over zeven studio’s werd er tien dagen lang non-stop geproduceerd. Van mierzoete pop, tot kei-harde krautrock en van super-straat hiphop tot de meest gevoelige indie. Steeds in cocreatie. voortkomend uit samenwerkingen van leden uit twee of meer groepen dus. Dat hoor je nu op De Nieuwe Lichting Stage op Grasnapolsky, powered by Popunie Live.

De Nieuwe Lichting: zes veelbelovende Rotterdamse acts
Krautrock, garage en elektronica zijn de drie genres die vechten om suprematie in het live-geluid van Smudged. Swingbeat, blues, gesproken woord, synthpop, electro en keiharde hiphop – alles komt voorbij in de vorm van gevatte bierviltpoëzie, gebracht door Het Gezelschap. Op het grensvlak van pop en dance combineert Beau Zwart house en electro met pianospel, soul en indie, waardoor hij zijn liefde voor het dj-vak laat overlopen in het zelf componeren en performen van muziek.

Le Motat maakt zelfbenoemde weirdopop, allemaal verpakt in een zonnige lichtheid van gitaarmelodieën en electro-bleeps. Socks;SportsSocks brengt een flinke galmbak aan gitaren, allemaal afgetopt door een dromerige indie-afwerking. Popduo KUZKO bewapent zich met een stapel synthesizers, upbeat melodieën en glanzende regenboogrefreinen.

Kaartverkoop en glamping
Weekendtickets voor Grasnapolsky kosten €147,50 inclusief een plek op de camping met eigen tent. Daar bovenop kunnen bezoekers een upgrade bestellen om met een camper of caravan te komen. Glamping is ook mogelijk, in vooraf opgezette tenten en tipi’s. Het terrein van de fabriek wordt ingericht als festivalcamping waar gedurende het weekend ook randprogramma plaatsvindt.

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als The Life I Live, Metropolis, Baroeg Open Air en Oerol, maar dus ook op Grasnapolsky!

Met festival Grasnapolsky zien we de uitgelezen kans om Rotterdamse artiesten op een nationaal niveau aan een early adopter publiek te presenteren.

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.