Popunie Live: Drunken Dolly toegevoegd aan line-up Baroeg Open Air 2023

Zaterdag 9 september 2023 vindt de veertiende editie van Baroeg Open Air plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Drunken Dolly is aan de line-up toegevoegd als Popunie Live act en vervangt Iguana Death Cult. Eerder werden o.a. Popunie Live act Smudged en headliners Katatonia en Infected Mushroom, Brutus en Ploegendienst bekend gemaakt.

Drunken Dolly
Door de jaren heen is Drunken Dolly uitgegroeid tot een door bier en whiskey gesmeerde festivalfavoriet. De bevriende band Ferocious Dog haalde ze zelfs naar Engeland voor hun eigen Dogfest. Op Baroeg Open Air zal hun celtic punk er net zo goed ingaan als zoete koekwouzenkoek. Neem je groen-wit-groene Drunken Dolly Drinking Team-sjaal mee en slinger ‘m rond met je hoeven van de grond.

Smudged
De groene plaag die Smudged heet raast al enkele jaren door het landschap. Iedere persoon die met dit collectief te maken heeft gehad kan het navertellen: de waanzin regeert. De wisselwerking tussen de oerkracht van slagman/beroepsagitator Bart Hoogvliet en de inventiviteit van duizendpoot Mink Steekelenburg zorgt voor spektakel alom.

Headliners en line-up
Katatonia speelde in de vroege jaren 90 nog zwartgeblakerde, melodieuze doom/death metal. Intussen hoor je daar slechts flarden van terug. Nu ligt de focus op donkere, melancholische rock met een licht progressief tintje. Dat dit vruchten afwerpt, merk je aan de populariteit van de Zweden die de afsluiter zijn op de Main Stage.

De psy-trance act Infected Mushroom is zelden in Nederland te zien, maar staat al 25 jaar aan de top, en terecht. De muziek zit vol met tempowisselingen, scheurende gitaren en aanstekelijke meezingers. Deze act is met hun dj-set de perfecte afsluiter van de Electronic Stage.

Op het programma staan verder o.a. BrutusDemented Are GoNanowar of SteelPloegendienstBarkPythiusSkapiche?!From The Heart en Buried. De volledige line-up check je op baroegopenair.nl.

Baroeg Open Air
De organisatie van Baroeg Open Air streeft weer naar zo’n vijfentwintig acts binnen het harde en alternatieve genre op vijf verschillende podia. Het Stroomstoot podium zal na de vuurdoop in 2022 dit jaar wederkeren als vast onderdeel van het festival. Dit mini-podium bij de Electronic Stage is een knus en intiem soundsystem, waar je onder meer drum ‘n bass, opzwepende jungle, stuiterende psytrance, donkere tekno en melodieuze electro kunt verwachten. Ook de Talent Stage en Plee Sessies keren terug.

De Early Bird tickets waren binnen een dag uitverkocht. Reguliere tickets zijn nu verkrijgbaar via www.baroegopenair.nl en via deze link.

Net als de Popunie heeft ook BOA een voortdurende zucht en ambitie om lokale talenten te ontdekken en door te ontwikkelen. Vanuit dit licht is er al acht edities lang een innige partnership tussen BOA en Popunie Live.

Baroeg Open Air vindt plaats op zaterdag 9 september in het Zuiderpark. Klik hier voor het Facebookevent en volg het laatste nieuws van het festival via de website of Facebookpagina.

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers en Gemeente Rotterdam.

Music Support: Benefietconcert Keilewerf in Annabel

Op woensdag 28 juni is de Keilwerf afgebrand, waarbij meer dan 40 creatieve ondernemers en muzikanten in één uur tijd o.a. hun werkplaats, apparatuur en inkomen zijn kwijtgeraakt. De community is hiermee hard geraakt. Om hen weer op weg te helpen organiseren Annabel en Dry Levee Entertainment, in samenwerking met de Keilwerf, op donderdag 27 juli een benefietconcert om geld in te zamelen. Ben jij er ook bij?

Dry Levee heeft veel wortels in de Keilewerf liggen en Annabel biedt graag een podium om hierin steun te betuigen.

Programma
Het programma bestaat uit artiesten die een link hebben met de Keilewerf. Vanaf 17:00 draaien er verschillende Keilwerf dj’s op het terras van Biergarten en Annabel. In de line-up verder:

Fais
St.Solaire
Max Horák
The Cosmic Carnaval & Friends (Fleetwood Mac: The Incredible Story)
Friends of the Family
Keilejam Collectief

Deuren van Annabel gaan om 19:00 open en een ticket kost €20,-. Tickets zijn verkrijgbaar via de site van Annabel. De opbrengst van de kaartverkoop zal worden gedoneerd aan de Keilewerf. In Club BIT is er vervolgens een afterparty.