Eerste Popunie Live naam bekend voor Baroeg Open Air 2023

Zaterdag 9 september 2023 vindt de veertiende editie van Baroeg Open Air plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. De eerste vijf namen zijn bekend gemaakt, waaronder de eerste Popunie Live naam: Smudged! Op het programma staan daarnaast o.a. de twee headliners Katatonia en Infected Mushroom en is verder ook Ploegendienst en Ultra Sunn bekendgemaakt.

Popunie Live: Smudged
De groene plaag die Smudged heet raast al enkele jaren door het landschap. Iedere persoon die met dit collectief te maken heeft gehad kan het navertellen: de waanzin regeert. De wisselwerking tussen de oerkracht van slagman/beroepsagitator Bart Hoogvliet en de inventiviteit van duizendpoot Mink Steekelenburg zorgt voor spektakel alom.

Headliners
Katatonia speelde in de vroege jaren 90 nog zwartgeblakerde, melodieuze doom/death metal. Intussen hoor je daar slechts flarden van terug. Nu ligt de focus op donkere, melancholische rock met een licht progressief tintje. Dat dit vruchten afwerpt, merk je aan de populariteit van de Zweden die de afsluiter zijn op de Main Stage.

De psy-trance act Infected Mushroom is zelden in Nederland te zien, maar staat al 25 jaar aan de top, en terecht. De muziek zit vol met tempowisselingen, scheurende gitaren en aanstekelijke meezingers. Deze act is met hun dj-set de perfecte afsluiter van de Electronic Stage.

Baroeg Open Air
De organisatie van Baroeg Open Air streeft weer naar zo’n vijfentwintig acts binnen het harde en alternatieve genre op vijf verschillende podia. Het Stroomstoot podium zal na de vuurdoop in 2022 dit jaar wederkeren als vast onderdeel van het festival. Dit mini-podium bij de Electronic Stage is een knus en intiem soundsystem, waar je onder meer drum ‘n bass, opzwepende jungle, stuiterende psytrance, donkere tekno en melodieuze electro kunt verwachten. Ook de Talent Stage en Plee Sessies keren terug.

De Early Bird tickets waren binnen een dag uitverkocht. Reguliere tickets zijn nu verkrijgbaar via www.baroegopenair.nl en via deze link.

Net als de Popunie heeft ook BOA een voortdurende zucht en ambitie om lokale talenten te ontdekken en door te ontwikkelen. Vanuit dit licht is er al acht edities lang een innige partnership tussen BOA en Popunie Live.

Baroeg Open Air vindt plaats op zaterdag 9 september in het Zuiderpark. Klik hier voor het Facebookevent en volg het laatste nieuws van het festival via de website of Facebookpagina.

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers en Gemeente Rotterdam.

Inschrijvingen Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 van start!

Klaar voor de volgende stap in je carrière? Doe dan mee aan het traject van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam (GPR)! De GPR is de door Popunie georganiseerde muziekcompetitie voor alle Rotterdamse Bands, Singer/Songwriters, Producers en Hiphop acts. Van hiphop tot metal, van indie tot rock, van techno tot pop, bij de GPR is ieder genre welkom. Acts kunnen zich vanaf vandaag 1 maart t/m 31 maart inschrijven!

Inschrijvingen voor alle categorieën vanaf vandaag geopend!
Net als voorgaande jaren zijn er weer vier categorieën waarvoor acts zich kunnen inschrijven: Bands, Hiphop, Producer en Singer/Songwriter. De inschrijvingsperiode loopt van woensdag 1 maart t/m zaterdag 31 maart 2023.

Wat heb je nodig om je aan te melden?
– 3 tracks
– een recent live fragment in de opstelling waarmee je in de finale wil staan
– een presskit met persfoto, bio en links naar je socials
– inschrijven bij de Popunie

Inschrijven kan via de site van de GPR.

Het GPR traject
Na de aanmelding buigt een professionele jury zich per categorie over de inzendingen van alle acts. Zij selecteren vier acts per categorie voor de finale. Iedere inzending krijgt een gesprek met de jury. In dit gesprek hoor je wat de jury goed vond aan je act en waar je eventueel nog aan kunt werken. Dit is tevens het moment waarop de jury bekendmaakt of je doorgaat naar de finale. Dit gesprek vindt op het Popunie kantoor of online plaats.

De demojury bestaat deze editie uit Nancy Coolen (Bands), Githa Biekman (Bands), Enoma Amayo (Singer/Songwriter), Charl Delemarre (Singer/Songwriter), Soraib el Jelali (Hiphop), Nadia Struiwigh (Producer) en Patrick Marsman (Producer).

Daarna gaat de finalist aan de slag met de feedback van de jury om het optreden in de finale te perfectioneren. Alle finalisten krijgen coaching in de vorm van een gesprek rondom je backline en je stageplan, feedback op je biografie, presskit & social media, een fotoshoot en coachingsgesprek over gages en uitbetalingen.

Prijzenpakket
Word je geselecteerd voor de finale? Dan krijg je sowieso een gage van € 290,- per persoon (tot max. 6 personen) voor je optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen, een masterclass op maat, en een begeleidingstraject met een professional naar keuze uitgereikt aan de 1e prijswinnaar (€ 1.000,-). De publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 250,-.

Ook krijg je als winnaar en als publieksfavoriet een jaarabonnement voor Meet The Pro-sessies voor twee personen. De winnaars treden daarnaast zo mogelijk op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2024 in Rotterdam en worden genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie De Belofte 2023. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena Performers, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Social media
Op de hoogte blijven? Volg de GPR dan op Instagram en Facebook