Popunie Live Café op Songbird met vijf acts

Songbird website popunie live cafeNet als vorig jaar zet de Popunie weer een Rotterdams programma neer op het Songbird festival. We hebben vijf acts geselecteerd die gaan optreden in de Eduard Flipse zaal van de Doelen onder de noemer: Popunie Live Café. Het Popunie Live Café programma vindt plaats op zaterdagavond 22 november.

De vijf top acts die gaan optreden in het Popunie Live Café zijn: Feaver, The Yes Please, Bregje Sanne Lacourt, Linda Kreuzen en Gita Buhari. De speeltijden worden later bekend gemaakt.

Feaver

The Yes Please

Gita Buhari

Linda Kreuzen

Bregje Sanne Lacourt

Extra informatie
Datum: zaterdag 22 november
Locatie: De Doelen (Eduard Flipse zaal), Schouwburgplein 50, Rotterdam
Aanvang festival: 17:30 uur aanvang Popunie Live Café volgt later
Entree: dagkaart zaterdag 34 euro (excl. servicekosten)

Het festival speelt zich af op 22 en 23 november. Bekijk voor het volledige programma en toegangskaarten de Songbirdwebsite

De Rotterdamse hiphopscene bruist

mich simonDe zomer is bijna voorbij maar zal in zijn volste energie blijven stralen.
 Hiphop is het vergeten kindje van de muziek hier in Rotterdam. Echter brengen Rotterdamse artiesten daar verandering in…

Feis dropte onlangs zijn langverwachte ep Gebouwd Voor Dit. Het was alweer enige tijd geleden dat Feis zich had laten horen in de scene. Ze zeggen liever laat dan nooit want het resultaat liegt er niet om. Keiharde beats en keiharde lyrics. Kortom; keiharde producties. Wolverine is de eerste single van deze ep en Feis is de ‘Wolverine’. De ep kan je bij Feis kopen en het leuke hiervan is dat hij hem zelf komt brengen.

De nieuwkomer Rawroets dropte vorige week ook zijn mixtape genaamd Rauwe Mixtape. Hierop een mix van hiphop door de jaren heen. Zowel oldschool flows als hedendaagse flows. Kortom een heleboel gecoverde ‘bangers’.

Wat betreft de hiphopscene wordt spoken word steeds meer geaccepteerd. Spoken word begint entree te maken en is al bijna niet meer weg te denken. Met trots kan ik dan ook over mezelf zeggen dat de eerste spoken word demo af is en op zeer korte termijn zijn entree in de wereld zal maken. De demo genaamd De Underdo© zal niet alleen hiphop en jazz met elkaar verbinden, maar ook poëzie en hardcore lyrics.

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en eigenlijk kan ik niet wachten om al het talent te zien schitteren op de podia. In de havenstad voel ik me soms net een kind in een snoepwinkel want er is zoveel aanbod. Ik roep alle Rotterdammers op om te gaan netwerken en talent te steunen, want zonder de steun van de stad kan een artiest niet doorgroeien. Als laatste wil ik meedelen dat eenieder talent heeft en niet bang moet zijn om dit talent te benutten. Zo worden wij als stad alleen maar sterker.

Wij zijn Rotterdam en wij zijn de meest bruisende stad van het land.

YMP

YMP is een dichter/lyricale woordsmid, 25 jaar geleden geboren en getogen in Rotterdam. “Ik ben gaan dichten, omdat ik zeer negatieve ervaringen wist om te zetten in positieve gebeurtenissen. Ik schreef ouderwetse brieven en toen werd mij verteld dat het pure poëzie was. Daar ben ik op gaan voortborduren en dat heeft geleid tot: YoungMichkeshPoemshit (YMP). Deze naam is eigenlijk een samenvoeging van alle bijnamen die ik kreeg in m’n leven. De eerste bijnaam was Young Mich, een neef gaf me de naam Kesh, Poems is wat ik schrijf en dat is mijn shit. Wil je me beter leren kennen check dan mijn blog.”