Popunie lanceert overzicht oefenruimtes in de stadsregio Rotterdam

Vanaf vandaag kunnen muzikanten in één oogopslag overzichtelijk op zoek gaan naar een geschikte oefenruimte in de buurt. De Popunie heeft de boel geïnventariseerd en de beschikbare oefenruimtes in Rotterdam en omgeving in kaart gebracht.

Vanaf vandaag kun je als muzikant snel uitvogelen waar je in de stadsregio Rotterdam kunt repeteren om je band/act verder te ontwikkelen. Zowel de reguliere oefencentra waar je terecht kunt voor één avondje maar ook om langdurig te repeteren, alsmede ruimtes in leegstaande panden die je zelf als oefenruimte kunt inrichten zijn geïnventariseerd. Alles is overzichtelijk weergegeven in de nieuwe rubriek Oefenruimtes op onze website.

De Popunie wil met de rubriek Oefenruimtes enerzijds laten zien wat er allemaal beschikbaar is aan oefenruimtes in de stadsregio Rotterdam en anderzijds een overzichtelijk en actueel aanbod presenteren, zodat muzikanten gemakkelijker hun weg kunnen vinden. We pretenderen niet volledig te zijn en staan dan ook wagenwijd open voor tips om de lijst nog vollediger en actueler te maken.

Bij de start bevat de rubriek Oefenruimtes adressen en gegevens van 25 locaties die in totaal ruim 85 ruimtes beheren waarin bands/acts terecht kunnen om te repeteren en kwalitatief nog beter te worden. Vaak is er ook een opnamestudio en randapparatuur voor de muzikanten beschikbaar.

In 2014 lanceerde de Popunie al een overzicht van de Speelplekken in Rotterdam. Deze omvangrijke lijst is inmiddels uitgegroeid tot 90 podia en 60 festivals waarop regelmatig of incidenteel Rotterdamse livemuziek geprogrammeerd wordt.

Nu ook de oefenruimtes overzichtelijk in kaart zijn gebracht hoopt de Popunie vanuit haar rol als centrale organisatie voor alle Rotterdamse muzikanten een bijdrage te leveren aan het optimaliseren van het optreed- en oefencircuit in Rotterdam en omgeving.

Accidental Sea

a2311717581_16This Is Water
download-ep
singer/songwriter / folk

Je hebt een gitaar en een microfoon. Op een regenachtige zondag middag besluit je eens wat op te nemen. Dat bevalt. Er komen meer stemmen bij, meer gitaarlijntjes en op den duur zit je iedere avond aan je liedjes te sleutelen.

Zo stel ik me het ontstaan van Accidental Sea voor. Die zondagmiddag zal inmiddels heel wat maanden, halve teksten en bergen onafgemaakte projecten op de computer geleden zijn. Dan moet er toch een keertje iets komen wat echt af is zodat je eindelijk aan iedereen kan laten horen waar je nou eigenlijk mee bezig bent op die zolder van je.

Dan kan het zomaar zijn dat je ineens een heel mooie ep de wereld in brengt. This Is Water is een eenvoudige ep van een songwriter die schrijft over reizen, wikken en wegen, kortom, over wat zijn leven zoal met zich meebrengt. Wie nu bang is voor zware kost, vrees niet, het is redelijk luchtig. In het laatste lied Vernon zingt hij dan ook relativerend dat je jezelf niet leert kennen als je nooit fouten maakt. En zo is het maar net.

This Is Water klinkt ongepolijst en wat rommelig maar dat is juist wat het zo charmant maakt. Het lijkt alsof je samen met de songwriter in een blokhut zit. Jij leest een boek, hij speelt z’n liedjes met het idee dat niemand hem hoort. Ondertussen beweeg jij je hoofd heen en weer en zing je zachtjes mee met het best wel catchy refrein van Apollo.

Het zijn mooie liedjes met verrassende wendingen die het spannend houden. Het is een ep van kleine verrassinkjes, zoals het nog geen minuut durende The Penitent, en daar houd ik van. Je zou misschien nog meer kunnen wegdromen als de opnamekwaliteit iets beter zou zijn. Maar zoals ik al zei, het rommelige is ook weer wat het zo charmant maakt. Mocht er een vervolg komen, verlies dat ongepolijste niet!

Sophie Reekers