Popunie clipoverzicht maart 2017

logo_CLIPOVERZICHT_webHet Popunie clipoverzicht van maart 2017 staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

volg-ons-op-youtube

Wouter Mol – Ran Away From Distance

Kroon – Saaf (n.o.g)

TOSSO – Catfight

BoneYard – Do You Really (live @ Kroepoekfabriek)

Suzanne Sanders – Disappear

Hef – Bijna ft. Lil Kleine

Gelukzoekers – FF Normaal

De Formule – Alles Of Niets

Flip Noorman – Als Tijd Niet Bestaat

Dinkey Valente – Life

Ntjam Rosie – Never Give Up

Mayra Orchestra – Face In The Water

Crooks – Commercieel

All For Nothing – At First Sight

Devi Dev – Antias

Josimar Gomes – Scopes ft. On The Fence

Joia – Living It Now

Mister Personal ft. Big Huey – U Should Know Better (Mothers GrooveBox version)

The Dawn Brothers – Vampire

Sal Jordan – Smooth Poppa Flow

The Kik – Een Lach En Een Traan

Sevn Alias & GLOWINTHEDARK – Weg Van Alle Stress

The Bullfight – That Man

M. – Droomstad

Maaike Adegeest – Tijdloos (live)

Guus Bok – Alles Komt Goed

Anna Rune – Sundown

Gerson Rafael – Distance X Shape Of You (mashup of Omarion & Ed Sheeran)

FMG – Oh Meisje

iET – Heavy On My Heart (live @ Mokosound Studios)

Lion Bobmano – Nothing Comes Easy

C.C. Grand – It’s Ok (live & acoustic)

Gery Mendes – Wonder

Sevn Alias – Qifesh

Ir-Sais & Dando – Lomai

Gerson Rafael – Passionfruit (Original by Drake)

Melissa Lopes – Ik Heb Je Door ft. Mella MM

Mavy – Ik Dacht (Prod. LangeSjaak)

Wat als alles lukt?

maaike van steenisOnlangs kocht ik een boekje met de intrigerende titel Ja maar… wat als alles lukt?. Het is geschreven door theatermaker Berthold Gunster, de bedenker van de term ‘omdenken’. De titel slaat op een gewoonte die we bijna allemaal hebben.

We denken veel na over wat we kunnen doen als iets niet lukt. Maar de mogelijkheid dat iets juist wel heel erg goed gaat, laten we vaak buiten beschouwing. Ergens is dat natuurlijk niet zo gek.

We zijn geneigd te denken “als het lukt, dan is dat geweldig, dan hoef ik verder nergens rekening mee te houden”. Het is natuurlijk geweldig als iets dat je in de wereld hebt gezet een groot succes wordt. Maar er zit ook een keerzijde aan. En het kan geen kwaad daar vooraf over na te denken.

Bijvoorbeeld:
– Jouw muzieklessen lopen zo goed dat je lespraktijk binnen no-time vol zit. Wat ga je dan doen? Een wachtlijst? Doorverwijzen naar een collega? Meer groepsworkshops geven?
– Je hebt een album in eigen beheer uitgebracht. Door een paar goede recensies krijg je tientallen bestellingen binnen. Daarom ben je dagelijks uren bezig met het inpakken en heen en weer sjouwen naar het postkantoor. En kom je niet toe aan het maken van een vervolg.
– Voor de gratis lezing die je als promotie geeft, zijn er zoveel aanmeldingen dat de zaal veel te klein is.
– Een concept dat jij ontwikkelde wordt een enorme hit. Ineens zie je overal copycats opduiken. Hoe bescherm je jouw idee?

Zomaar een paar voorbeelden van situaties die kunnen ontstaan als iets dat je doet heel succesvol wordt.

Hoewel lang niet alles wat ik doe lukt, is het mij ook wel eens overkomen dat de resultaten mijn verwachtingen ver overtroffen. Bijvoorbeeld vorig jaar, toen ik een masterclass gaf. Er kwamen zoveel aanmeldingen, dat ik voorzag dat deze binnen een paar dagen vol zou zitten.

Gelukkig bleek er nog ruimte in de zaal te zijn, waardoor ik twee extra masterclasses kon organiseren. Maar het had handiger geweest als ik hier vooraf over na had gedacht. En bijvoorbeeld vast een optie op een extra dag had laten vastleggen.

Ook het succes van de eerste editie van de Rijke Kunstenaars en Creatieve Ondernemers 10-daagse kwam toch wel als een verrassing. Met het verwerken van alle reacties en actief bijdragen in de Facebookgroep was ik fulltime bezig. Als ik daar eerder over na had gedacht, had ik daar meer tijd voor vrijgehouden.

Misschien klinkt het nog een beetje als een ver-van-je-bed-show. En denk je “Jeetje, Maaike, ik zou willen dat ik zulke ‘problemen’ had”. Dat kan ik me goed voorstellen. Ik ben ook beslist heel blij en dankbaar met deze ervaringen. Het is waanzinnig tof als iets waar je hard voor werkt en heel enthousiast over bent een succes is!

En toch wil ik je uitnodigen om, de volgende keer als je iets nieuws begint, ook na te denken over wat je gaat doen als het echt supergoed gaat. Zo ben je daar in ieder geval op voorbereid, mocht het zover komen. En het is natuurlijk ook veel leuker om hierover na te denken dan over een mogelijke mislukking. Toch?

Heb jij ook wel eens iets gedaan of gemaakt dat zo succesvol was dat je erdoor in de problemen kwam?