North Sea Jazz heet vanaf nu muziekfestival Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival

Het North Sea Jazz Festival krijgt een nieuwe naam. Vanaf aankomende editie heet het muziekfestival Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival.

nsjfDe naamsverandering is een gevolg van een samenwerking met de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. De drie partijen hebben afgesproken dat het festival in ieder geval de komende vijf jaar in Rotterdam wordt georganiseerd.

Directeur Luyken van North Sea Jazz is blij met de nieuwe overeenkomst. “We zullen deze naam met trots dragen.” President-directeur Smits van het Havenbedrijf noemt het belangrijk voor de haven dat het woon- en leefklimaat in de regio van hoog niveau is. “Daarom dragen we graag ons steentje bij.”

Het festival is dit jaar voor de achtste keer in Ahoy Rotterdam. Daarvoor werd North Sea Jazz dertig jaar lang in Den Haag georganiseerd.

De editie van dit jaar is op 12, 13 en 14 juli. Er staan optredens van onder anderen Santana, John Legend en Sting op het programma.

Extra informatie
Datum: Vrijdag 12 tot zondag 14 juli
Locatie: Ahoy, Ahoyweg 10, Rotterdam
Aanvang: nog niet bekend
Entree: klik hier

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van het  Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival.

Rotterdams/Haagse band Run Dear tourt door het land

rundearDe Rotterdams/Haagse band Run Dear neemt het heft in eigen hand. Naast het in eigen beheer opnemen van de eerste cd heeft het viertal ook een tournee op poten gezet langs 12 pop-oefencentra in Nederland; de Rehearsal Tour.

Omdat ze toch moeten oefenen, kunnen we net zo goed bij jou in de buurt komen. De open oefensessies op de zondagavonden beginnen om ca. 20:00, dan starten ze met het bewerken of uitwerken van nieuwe liedjes; om ca. 20:30 spelen ze integraal de cd. Daarna spelen ze hun eigen liedjes op verzoek of werken verder aan nieuwe muziek. Iedereen die binnenloopt is welkom. Het zal chaotisch en claustrofobisch zijn, maar in ieder geval warm en een ervaring.

De cd The Sahara Sound Tapes is afgelopen zomer opgenomen in Den Haag en geproduceerd door Henk Koorn en Natasha van Waardenburg.

Run Dear – I like

De Rehearsal Tour agenda:
17 maart: Melody Line, Amsterdam
23 maart: De Unie, Rotterdam
24 maart: GoudaStudio’s, Gouda
31 maart: De Vorstin, Hilversum
7 april: dB’s, Utrecht
14 april: Waterfront,  Rotterdam
21 april: Haarlem
28 april: Eindhoven