Nederlandse artiesten geven zang- en rapworkshops aan Rotterdamse jongeren

PosterDe maand april staat in teken van tien Gotta Sing?! workshops die dit jaar alweer voor de zevende keer georganiseerd worden door Music Matters. Een reeks inspirerende zang- en rapworkshops worden door bekende Nederlandse artiesten gegeven aan Rotterdamse jongeren tussen 14 en 20 jaar. Gotta Sing?! biedt jongeren de kans om samen te zingen of rappen met hun idool die ze vaak alleen van het podium of televisie kennen.

Zang- en rapworkshops
Dit jaar kunnen jongeren zich inschrijven voor een workshop van succesvolle rapper Akwasi, onder andere bekend van de Nederlandse hiphopformatie Zwart Licht. Of rapper Feis die onlangs te gast was in het programma Volle Toeren van Ali B waar hij mooi verwoorde: “Ik ben een man van weinig woorden maar ook een rapper”.

Naast rapworkshops organiseert Music Matters ook zangworkshops met Jayh Jawson, Emmaly Brown, Berget Lewis, Ntjam Rosie, Aicha Gill, Sharon Doorson, Ruben Tarmidi en Laise Sanches. Allemaal artiesten die hun sporen verdiend hebben in het muziekvak of goed op weg zijn. Inschrijven voor de workshops kan hier.

Fijne kneepjes van het muziekvak
In een 2,5 uur durende workshop leren de jongeren de fijne kneepjes van het muziekvak, waarin onder andere aandacht wordt besteed aan tekstbehandeling en zangtechniek. Met Gotta Sing?! wil Music Matters jongeren stimuleren om te zingen en rappen en talent dat nu nog voor de spiegel oefent uitdagen zich verder te ontwikkelen. “We zien ieder jaar weer dat er een netwerk ontstaat tussen enthousiaste jongeren die hun zang- en rapkwaliteiten naar een hogere level willen brengen. Zo hebben eerder grote namen als Edsilia Rombley, Waylon, Typhoon, Postman, Kleine Viezerik en Sabrina Starke met Rotterdamse jongeren gewerkt en hen muzikaal op weg geholpen tijdens de Gotta Sing?! workshops”, aldus directeur Marianne van de Velde.

Gotta Sing Live?!
Jongeren die meedoen aan een workshop maken kans om geselecteerd te worden voor Gotta Sing Live?! op 2 mei in Theater Islemunda. Op deze avond worden ze begeleid door een professionele live band en krijgen ze overdag coaching. Voordat ze het podium opgaan, krijgen ze ook nog een fotoshoot en visagie, zodat ze kunnen schitteren als sterren in spé!

Meer weten over Gotta Sing?! Kijk dan op deze website.

De Popunie Luisteragenda van april 2015 staat online!

Rats On Rafts

Rats On Rafts

Rotterdam bruist van de live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in april optreden in de stad.

Dus wil je uit in de stad en heb je zin in livemuziek van eigen bodem; check dan de Popunie Luisteragenda hieronder!

Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Tracklist Popunie Luisteragenda april 2015
1. Roller Coaster RidePam Feather – don 2 april @ Maaspodium
2. Powder MonkeyRats On Rafts – vr 3 april @ V11
3. RotterdamZinkzand – za 4 april @ V11
4. I’m Gonna Love You MoreOliver Alexander – wo 8 april @ LantarenVenster
5. Stap Naar benedenDe Likt – za 11 april @ Motel Mozaique (Schouwburgplein)
6. It’s Not You It’s MeBryan van Putten – don 16 april @ Café de Oude Sluis
7. Black SeaPolar Twins – za 18 april @ Oude Noorden, rond Zwaanshals winkels
8. Train – One Eyed Wizzard – za 18 april @ Café de Bel
9. YouthDisturbance – zon 26 april @ Baroeg

Popunie Luisteragenda April 2015 by Chris Anderson on Mixcloud