Muziek UIT ROFFA tijdens de Rotterdamse Dakendagen

Van jonge uitblinkers tot Rotterdamse hoogvliegers. Wat ze gemeen hebben? Niet per se genre, wel concessieloos makerschap. UIT ROFFA ontdekt, verbindt en programmeert amateur en professioneel podiumtalent in de stad.  Op de Dakendagen presenteert UIT ROFFA virtuoze singer/songwriters, elektronische muziek, Nederlandstalige Indie-pop en vette, glibberige, dansbare padden!

Eline Mann

Eline Mann is geen standaard singer/songwriter, maar een energieke en soulvolle zangeres waar de vonken van afvliegen. Ze speelt gitaar, zingt en experimenteert live graag met haar loop-pedaal. Haar interesses variëren van jazz tot grunge en alles daartussen. Momenteel studeert ze zang en songwriting op het conservatorium van Rotterdam. Daarnaast is ze regelmatig op Nederlandse podia te zien en te horen, zo was ze o.a. in 2007 en 2013 te gast bij het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble met haar eigen songs. Ook doet ze geregeld backing vocals voor diverse Nederlandse artiesten.

Janna Lagerström

Kleine collages van woord en klank vormen de liedjes die Janna Lagerström sinds 2011 maakt. Ze keert zichzelf en haar gedachtegang binnenstebuiten en daar komt muziek uit die zich het best laat omschrijven als dromerige poëzie-pop.

Convoi Exceptional

Convoi Exceptional = Rock and Roll op trommels & sax. Drie straatmuzikanten die de ware aard van Rock and Roll echt begrijpen: spelen, spelen, spelen! Werk jezelf in het zweet, swing de pan uit en laat de mensen dansen. De mannen hebben sinds 2006 op vele podia gespeeld: Oerol, de Parade, Zwarte Cross, Pinkpop en toch blijft de straat de mooiste plek. (foto: Julia Bo Heijnen)

Smudged Toads

Smudged Toads is een krautrock-outfit uit Rotterdam. Ze debuteerden met de two-track ep The Spawn/The Swamp aan het einde van 2016 en hebben een voorliefde voor repetitieve synth patronen, garage drums and atmospherische soundscapes. Simpel gezegd: vies, vet, glibberig en dansbaar. (foto: Michèle van Vliet)

Anna Rune

De Belgische Anna Rune is een singer/songwriter die met haar klassieke achtergrond een duik neemt in de popmuziek. Ze schrijft liedjes ‘die je hart raken en je een klap in ’t gezicht geven.’ Is al de Vlaamse Regina Spektor genoemd. (foto: Marie Wynants)

Evensanne

EvenSanne laat zich niet gemakkelijk in een hokje stoppen. Zangeres Sanne Huijbrechts en gitarist Eran Har Even begonnen als akoestisch duo, waarbij ze al snel gebruik maakten van percussie en allerlei elektronica. Nu vormen ze een band met Jeroen Batterink op drums en Itai Weissman op EWI (Electronic Wind Instrument). EvenSanne speelt verhalende songs, waarin de musici elkaar aanvullen met verrassende klankkleuren, baslijnen en harmonieën. De band kreeg lovende reacties van gerenommeerde musici als Becca Stevens, Gilad Hekselman en Mike Keneally.

Dooxs

Het Rotterdamse duo DOOXS maakt dromerige en duistere electronische pop. Hun ijzige sound komt voort uit het samenbrengen van hun liefde voor ambient, electronica, pop en R&B. Ondanks hun korte bestaan stonden de dames al op festivals als Eurosonic en Metropolis. De liveset bestaat uit ruimtelijke vocalen, synths, drumpads en zware effecten en wisselt constant van intiem naar diep en imponerend.

Luka

Rotterdamse singer/songwriter Lisa Lukaszczyk schrijft onder het pseudoniem Luka haar eigen liedjes. Met haar kleurrijke stem en eerlijke liedjes schetst ze beelden uit haar belevingswereld. Geïnspireerd door Bon Iver, Fink en Daughter zet ze een intieme liveshow neer met een grote dynamiek. Eind 2013 heeft ze een groep muzikanten om haar heen verzameld bestaande uit: David Gram op elektrische gitaar, multi-instrumentalist Guido Nederstigt en producer Wannes Salomé. In februari 2014 heeft ze met deze groep haar debuut-ep  Change of Seasons opgenomen. De opnames vonden plaats in het huis waar Lisa is opgegroeid. Hierdoor heeft de EP een pure en vertrouwde sound.

Programma

Zaterdag 10 juni:
11:00 – 11:30 Eline Mann
12:15 – 12:45 Janna Lagerström
13:00 – 13:30 Janna Lagerström
14:15 – 14:45 Convoi Exceptional
15:00 – 15:30 Convoi Exceptional
16:15 – 16:45 Smudged Toads
17:00 – 17:30 Smudged Toads

Zondag 11 juni:
11:00 – 11:30 Anna Rune
11:45 – 12:15 Anna Rune
13:00 – 13:30 EvenSanne
13:45 – 14:15 EvenSanne
15:00 – 15:30 Dooxs
16:15 – 16:45 Luka
17:00 – 17:30 Luka

Datum: Zaterdag 10 en zondag 11 juni.
Tijd: Doorlopend van 11:00 tot 18:00.
Gratis (met Dakpas) te beluisteren op Centraal Dak Parking Westblaak.
Check het Facebookevent.

Popunie Live op Oerol met The Dawn Brothers en Crying Boys Cafe

Morgen barst het Oerol Festival weer los op Terschelling en dit jaar is Popunie Live wederom van de partij! Met trots presenteren we de sterke Rotterdamse acts Crying Boys Cafe en The Dawn Brothers. Oerol vindt dit jaar plaats van 9 t/m 18 juni en zoals altijd op Terschelling.

In 2013 ontwikkelde de Popunie het concept Popunie Live met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici in de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als Metropolis en Motel Mozaique, maar dus ook op Oerol!

In samenspraak met de programmeurs van Oerol hebben we dit jaar gekozen voor The Dawn Brothers en Crying Boys Cafe. Deze acts geven verspreid over verschillende festivaldagen beiden verschillende optredens op het festival.