Music Support: Vierde editie Blijdorp Festival dicht tegen uitverkoop aan

Al drie keer eerder was het Roel Langerakpark, naast Diergaarde Blijdorp, het toneel van Blijdorp Festival. Naast een uitgebreid muziekprogramma is er vanaf de eerste editie ook ruimte voor kunst en cultuur. Deze bijzondere mix zorgt ervoor dat het festival ieder jaar groeit, dit jaar is dat vooral te zien aan de stijgende kaartverkoop.

Tijdens de eerste editie van Blijdorp Festival kwamen 1500 festivalgangers naar het Roel Langerakpark. In de jaren die volgden groeide dit naar ongeveer 5000 bezoekers. Dit jaar koos de organisatie van Blijdorp Festival niet voor groter, maar voor beter.

Met acts als Booka Shade en Dusky is de muziekprogrammering dit jaar completer dan ooit, een enorme koepel, die je doet denken aan de vlindertuin in Diergaarde Blijdorp, moet het feestende publiek versteld doen staan en ook het aanbod aan eten en drinken is bijzonder divers. Steeds meer mensen lijken geïnteresseerd te zijn in de totaalbeleving die Blijdorp Festival haar bezoekers wil bieden.

Omdat de tickets dit jaar zo hard gaan zijn er alleen nog ‘Hurry Up’ en ‘Last Chance’ tickets beschikbaar. Deze zijn te bestellen via de website.

Datum: zaterdag 12 augustus
Locatie: Roel Langerakpark, Energieweg 2
Tickets via de website van Blijdorp Festival.

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Music Support Rotterdam.

Suzanne Sanders – MyStorieS

  • MyStorieS

  • Suzanne Sanders
    • Genre: Singer/Songwriter
    • Release-type: cd
    • Label: Self-released

Wat is muziek toch een verademing! Dat je dagelijks de kans hebt om nieuwe artiesten te ontdekken, jonge muzikanten die met hart en ziel een album schrijven en opnemen en die je daarmee overtuigen van hun kwaliteiten. Deze keer kreeg ik het debuutalbum MyStorieS van de Rotterdamse singer/songwriter Suzanne Sanders in de brievenbus. En het moet gezegd: de liefde voor muziek spat ervan af.

In alles ervaar je de aandacht waarmee Suzanne en haar medemuzikanten deze plaat in elkaar hebben gezet. Nergens klinkt het makkelijk of lui, alle nummers barsten van de energie en winnen aan kwaliteit door de onvermoeide inzet van de muzikanten. Sanders verzamelde er maar liefst negen om zich heen en dat levert, behalve de vaak gebruikte instrumenten als gitaar, drums en piano een gevarieerd instrumentarium op met onder meer viool, cello en harp. Het maakt het album nog rijker.

Natuurlijk is er voor Suzanne Sanders de komende jaren hier en daar nog winst te behalen, het zou zorgelijk zijn wanneer ze op deze leeftijd al haar top zou hebben bereikt. Haar ontbreekt simpelweg de ervaring in jaren om een album te maken dat in alle facetten de hoogste kwaliteit levert, en daar is totaal niets mis mee. Want de potentie om daar naartoe te groeien floreert op MyStorieS in volle glorie. Wanneer Suzanne Sanders zich de komende tijd blijft ontwikkelen, zou ook het buitenland wel eens oog voor haar kunnen krijgen. Blijven schaven aan de timing van het samenspel en aan de variatie van de liedjes en het volgende album prijs ik nog meer dan ik nu al doe.

Want nogmaals, Suzanne Sanders is jong, ambitieus en vooral talentvol. Over wat ze op dit moment met MyStorieS laat horen kun je als recensent niets anders dan louter lovend schrijven. Laten we zulk talent koesteren, luister naar haar album, biedt haar optredens aan en kom naar haar kijken en luisteren. Laten we trots zijn op onze talenten. Suzanne Sanders is er een onmiskenbaar voorbeeld van.