Music Support: Modular Festival

Na een spectaculair indoorseizoen is het tijd om buiten te spelen. Modular Festival transformeert het Keile District tot een echte walhalla voor danceliefhebbers! Gegarandeerd losgaan op een breed scala aan elektronische muziek van de nieuwste dj’s, liveacts en bands. Met behulp van Music Support Rotterdam kon er ruimschoots Rotterdams talent geboekt worden.

Electronic music, creative culture & likeminded people bij Modular Festival 2019! Op 31 augustus transformeert het Keile District in een proeftuin voor elektronische muziek. Het zomerfestival vindt dit jaar plaats op een splinternieuw, oer-Rotterdams, verborgen stuk terrein in het Keile District.

Modular neemt, voor de mensen die al bekend zijn met het Keilecafé, een nog groter gebied van het Keile District in beslag om de voetjes van het gras te laten gaan. Het Keile District ligt in het M4H-gebied, vlakbij het centrum van Rotterdam. De locatie is voor velen nog onontdekt terrein en daarmee een echte verborgen schat. In samenwerking met creatieve ondernemers Keilecafé, Keilewerf, BAR en De Geheime Tuin vult Modular dit stukje grond met muziek en kunst om je je helemaal thuis te laten voelen.

Modular belooft een festival te worden met een breed scala aan elektronische muziek van de meest uitdagende dj’s, live-acts en bands. O.a. Tom Trago & David Vunk, Or:la en The Mauskovic Dance Band (live) zullen het podium betreden. Het festival legt de focus dit jaar op intimiteit en kwaliteit.

Rotterdamse acts die op Modular Festival te bewonderen zijn, zijn o.a. David Vunk,  Philou LouzoloPohon, Lin Tonic, Oceanic, Jetti & Post en Yør Kultura.

Check de volledige line-up hier!

Extra Informatie
Datum: zaterdag 31 augustus
Tijd: 13:00 – 01:00
Locatie: Keile District
Entree: €28
website / Facebook-event

De Popunie stimuleert, ontwikkelt en promoot popmuziek in Rotterdam op allerlei manieren. Met Music Support Rotterdam worden in samenwerking met meer dan 80 locaties en evenementen jaarlijks ruim 850 optredens van Rotterdams talent in de stad gerealiseerd.

Meer zoals dit

Maak kennis met de finalisten: Hiphop

Ook dit jaar is de selectie van de Hiphop-finalisten weer zeer verrassend! Met deze vijf acts gaat het dak van BIRD eraf op vrijdagavond 20 september. Hieronder stellen we ze alvast aan je voor.

ANDIJ – Noureddine Mountassir el Idrissi is rapper en gepassioneerd kok. Toen hij een keer per ongeluk andijviesoep maakte, noemde zijn chef hem ANDIJ. ANDIJ wordt geïnspireerd door Wiz Khalifa, Queen, Rich the Kid, Young Thug, Bob Marley en The Weeknd. Zijn eigen stijl is straat, maar met een speelse sfeer. Hij maakt onderdeel uit van Green Cabin en stond daarmee eerder dit jaar op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.

Boogie Brothers – vormen met hun muziek een brug tussen de old & new skool hiphop. Boogie Brothers putten inspiratie uit hiphop, disco, r&b, trap(soul), latin en pop. De shows kenmerken zich door de veelzijdigheid van de groep. Ze houden ervan om verschillende talen, culturen en muziekgenres te mixen om zo iets nieuws te maken en het publiek keer op keer te verrassen! 

Troy Dominiqis een producer, mc en songwriter die geïnspireerd is door A Tribe Called Quest, Fresku, Travis Scott, Drake, Migos, Denzel Washington, Jay Z en Anderson.Paak. De heftige hiphop trap beats ondersteund door melancholische pad sounds zorgen ervoor dat het publiek los gaat. De teksten zijn een ware rollercoaster ride, zo kan de vibe van onethisch genot omslaan in een wijze levensles.

WOWIis een veelzijdige upcoming rapper en zanger uit Schiedam. Vanaf kleins af aan wist Wowi dat hij iets met muziek zou doen. Nu op latere leeftijd heeft hij van zijn passie zijn werk gemaakt. Inspiratie haalt Wowi uit de dagelijkse gebeurtenissen om zich heen.

Zachery V – een game die ooit gemaakt zal moeten worden ‘to put sum respek’ on his name. Hij wil met zijn muziek vooral de luisteraars motiveren en inspireren. De harde levenslessen die hij heeft opgedaan, vertaalt hij naar melodische trap tunes met veel saus en bangers met flows waar je naar wilt blijven luisteren.

Nog geen kaartje voor de finale(s)? Haal ‘m snel in onze ticketshop!

Alvast inluisteren voor de finales? Check de Spotify-playlist!

Copyright foto’s: Jasper Mol (Bordoo Creations)