Music Support: Festival de Frikandel

Oefenruimte De Frikandel presenteert zondag 11 augustus haar tofste bands van het moment op een ontspannen, maar inspirerende en geZONde zondagmiddag. Met behulp van Music Support Rotterdam is er weer vers lokaal talent geboekt. Ook zal er ruimschoots alcoholvrij bier en vegan eten zijn!

16.00 | SONNDR

SONNDR vertaalt postpunk en no wave naar een futuristisch geluid dat schuurt en klauwt. Met stuwende, repetitieve ritmes, gelaagde noise en scherp observerende teksten vertolken zij de paranoia van grootstedelijke vervreemding. Stemmen klinken, maar waarvandaan? SONNDR houdt je een spiegel voor die vervormt en elk moment in scherven uiteen kan spatten.

 

17.00 | Aardvark Music

Aardvark is een electro-pop band uit Rotterdam, waar de vocalen voorop staan. Met behulp van synthesizers, 808 beats en samplers zoeken ze de chaos en instabiliteit op in hun muziek, balancerend tussen complexiteit en minimalisme, energieke beats en sussende synths. De verschillende achtergronden van de vrouwen vloeien over in een nieuw, dromerig doch poppy geluid. Het trio vond elkaar na hun afstuderen, toen ze erachter kwamen dat ze muzikaal een ander pad wilde bewandelen dan hun leeftijdsgenoten. Ze schijnen in hun teksten een vernieuwend en kleurrijk licht op sociale thema’s als ADHD en emotionele instabiliteit. Je kan ze qua geluid vergelijken met bands als Superorganism,The Knife en Au Revoir Simone.

 

18.00 | The Legendary Orchestra of Love

The Legendary Orchestra Of Love is een vat vol tegenstrijdigheden. De band speelt aanstekelijke rock ‘n’ roll. De liedjes vertellen absurde maar vermakelijke verhalen. Met een fundament van bas, gitaar en drums maakt het drietal van eenvoud een kunstvorm. Tevens zijn ze geselecteerd voor de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, die in september plaatsvindt!

 

19.00 | I am Oak

Vanaf de release van debuut On Claws (2010) breidt I Am Oak haar prachtige arrangementen en rijke gitaarklanken verder uit. De band rondom singer/songwriter Thijs Kuijken mengt folk, indie en Americana met rauwe gitaarranden.

 

20.00 | Eklin

Eklin is terug. Al is het collectief rondom Michiel Klein natuurlijk nooit echt weggeweest. De laatste uitgave dateert weliswaar van 2011, live deed de band sindsdien nog regelmatig van zich spreken. Telkens in wisselende bezettingen en met nieuw materiaal. Ook nu zal Eklin in vernieuwde bezetting aantreden, met zowaar een nieuwe zangeres. De repetitieve muziek van Eklin kent elementen uit mondiale folk, woestijnrock, dub, dreampop en minimal muziek, waarbij de feeërieke zang een opvallende rol inneemt.

 

21.00 | Move Around Sound

Ook zal Thijs Kelder met zijn nu al legendarische Move Around Sound system de avond afsluiten met dansbare plaatjes.

Extra informatie

Datum: zondag 11 augustus
Locatie: De Nieuwe Tuin (Willem Buytewechstraat 45)
Aanvang: 15.00
Entree: gratis
Facebook-event

De Popunie stimuleert, ontwikkelt en promoot popmuziek in Rotterdam op allerlei manieren. Met Music Support Rotterdam worden in samenwerking met meer dan 80 locaties en evenementen jaarlijks ruim 850 optredens van Rotterdams talent in de stad gerealiseerd.

Releases Juli 2019