Music Support: Dansplicht – Save the Nightlivestream in De Kuip!

Op zaterdag 8 mei organiseert Dansplicht een grootschalig online-event om de nacht te herinneren dat wij ze niet vergeten zijn: Dansplicht – Save the Nightlivestream, vanuit de legendarische Kuip! We staan dan allemaal klaar voor de nacht van Rotterdam en staan met elkaar, de clubs en veel toffe organisaties op voor onze nachtcultuur. Voor Rotterdam, door Rotterdam!

Tijdens de livestream zal niemand minder dan Cynthia Spiering anderhalf uur techno knallers draaien en de Kuip laten trillen. Cynthia Spiering is al sinds haar 18e bezig in de techno scene. Het begon allemaal in Rotterdams welbekende club Cultuurpodium Perron, waar ze altijd de dj’s en hun inspirerende sets bewonderde. Nu staat ze samen met grote namen op festivals!
De set van Cyntia is online te checken van 15:30 tot 17:00.

Dansplicht start ook een crowdfund actie om clubs te helpen de pandemie te overleven. Na de crowdfunding campagne zal het opgehaalde geld verdeeld worden onder de betrokken clubs.

Meer informatie is hier te vinden.

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. N8W8 R’dam, DRLD, Cultuur Concreet en Popunie Music Support Rotterdam.

Nieuwe hiphopcompetitie The Next Gem aangekondigd

Op 1 mei start een nieuwe hiphopcompetitie, georganiseerd door R-Newt en de Popcentrale: The Next Gem! De in totaal 16 geselecteerde deelnemers gaan een strijd aan met elkaar voor een te gek prijzenpakket en boost voor hun artiesten carrière. De selectie is inmiddels bekend!

Er vinden twee voorrondes plaats die te volgen zullen zijn via YouTube. Per voorronde zijn de volgende acts te zien:

Voorronde 1: zaterdag 8 mei 2021, uitzending via YouTube.

 1. Young Teelo
 2. ¥PK Shiva
 3. Superisha
 4. IDO
 5. SoessieO
 6. Remstt
 7. Jor Done
 8. Seram

Voorronde 2: zaterdag 15 mei 2021, uitzending via YouTube.

  1. Soof
  2. V1NCE
  3. Oussi B
  4. FRED MAYBE
  5. G.I.B.
  6. Nika
  7. RSFJahniva

Finale
Op 29 mei wordt de finale van The Next Gem gestreamd vanaf het Popcentrale podium. Alle deelnemers krijgen de tijd om een eigen track te schrijven. Tijdens de voorrondes worden de tracks opgenomen in de studio’s van de Popcentrale en krijgen ze direct feedback van de juryleden.

Niemand wilt dit natuurlijk missen, maar helaas van mogen er vanwege corona geen bezoekers fysiek aanwezig zijn. Daarom is de competitie ingericht als een tv-programma en is het allemaal online te bekijken. Het publiek kan na de uitzending stemmen op hun favoriete artiest.