Nieuwe hiphopcompetitie The Next Gem aangekondigd

Op 1 mei start een nieuwe hiphopcompetitie, georganiseerd door R-Newt en de Popcentrale: The Next Gem! De in totaal 16 geselecteerde deelnemers gaan een strijd aan met elkaar voor een te gek prijzenpakket en boost voor hun artiesten carrière. De selectie is inmiddels bekend!

Er vinden twee voorrondes plaats die te volgen zullen zijn via YouTube. Per voorronde zijn de volgende acts te zien:

Voorronde 1: zaterdag 8 mei 2021, uitzending via YouTube.

 1. Young Teelo
 2. ¥PK Shiva
 3. Superisha
 4. IDO
 5. SoessieO
 6. Remstt
 7. Jor Done
 8. Seram

Voorronde 2: zaterdag 15 mei 2021, uitzending via YouTube.

  1. Soof
  2. V1NCE
  3. Oussi B
  4. FRED MAYBE
  5. G.I.B.
  6. Nika
  7. RSFJahniva

Finale
Op 29 mei wordt de finale van The Next Gem gestreamd vanaf het Popcentrale podium. Alle deelnemers krijgen de tijd om een eigen track te schrijven. Tijdens de voorrondes worden de tracks opgenomen in de studio’s van de Popcentrale en krijgen ze direct feedback van de juryleden.

Niemand wilt dit natuurlijk missen, maar helaas van mogen er vanwege corona geen bezoekers fysiek aanwezig zijn. Daarom is de competitie ingericht als een tv-programma en is het allemaal online te bekijken. Het publiek kan na de uitzending stemmen op hun favoriete artiest.

The Next Gem is een initiatief van Next Up deelnemers Gson en Mats en wordt mede mogelijk gemaakt door de Popcentrale, R-Newt, Next Up en beatmakers Tuned Roses, Stam Des Bouvrie en Kibir.

Voor alle info kijk je op www.popcentrale.nl/thenextgem/.

Music Support: Vier Koningsdag 2021 bij OPEN Rotterdam met muziek!

Bij OPEN Rotterdam gaat Koningsdag 2021 door met de OPEN Oranje Show! Allemaal coronaproof, met live verslaggeving, dj’s en livemuziek vanuit Podium Islemunda.

Verwacht optredens van Li, Wowi, Sanne & Eric en St. Solaire. Ook DJ Mixturess en DJ Samadin zijn van de partij, met een liveset van elk een uur.

Mis het niet! Dinsdag, 27 april, vanaf 13:00 uur online en via OPEN Rotterdam.