Mr Overdrive – A Fox, A Rabbit

  • A Fox, A Rabbit

  • Mr. Overdrive

In juli 2018 releaseten de mannen van Mr Overdrive hun debuut-ep genaamd A Fox, A Rabbit. Een dikke muur van elektronica en rock is wat je kunt verwachten van dit onconventionele powertrio uit Rotterdam.

De aparte samenstelling van de band valt meteen op bij het eerste nummer And The Playbook. De bas synth en de drums zorgen voor een stevige onderlaag terwijl de basgitaar (en het is echt geen gitaar!) zorgt voor een melodische bovenkant. Een toegevoegde laag van bijvoorbeeld een gitaar zou niet negatief zou zijn voor de opvulling van het nummer, maar het non-conventionele powertrio brengt toch een muur van geluid.

Bij het luisteren van de tweede track And The Horses For Courses komt de mix van elektronica en rock weer sterk naar buiten. De composities van de nummers is tot nu toe goed doordacht en zorgt voor sterke songs.

Het begin van And The Errand Boy zorgt voor een mooi contrast met de intro van het vorige nummer, rock heeft de overhand in dit nummer. De elektronische elementen gaan echter niet volledig verloren, wat het evenwicht tussen de twee genres behoudt. Er is voor mijn gevoel ook meer ruimte voor de vocals dan in de voorgaande nummers.

De interessante compositie van And The Shipwrecked zorgt ervoor dat dit mijn persoonlijke favoriet van de ep is. Het aparte gebruik van de basgitaar valt hier weer heel erg op. Het is moeilijk te geloven dat er geen gitaar gebruikt is bij het opnemen van dit nummer.

Het kan toeval zijn dat de intro van And The Revolt zo goed aansluit op het einde van de vorige track, maar het is zeker weten cool. De stijl van de vocals sluiten bij dit nummer goed aan op de muziek, vooral in de coupletten.

De drie heren van Mr Overdrive bewijzen met hun debuut-ep dat je zelfs zonder gitaar een geweldig volle sound neer kan zetten als trio. De onconventionele samenstelling zorgt voor een aparte en naar mijn mening een hele toffe sound.

Meer over Mr Overdrive vind je op hun Facebook-pagina of website

Neda Boin – The Light Has Come

  • The Light Has Come

  • Neda Boin
    • Genre: gospel, singer/songwriter
    • Release-type: album, cd, digitaal
    • Label: self-released

De afgelopen dagen heb ik geluisterd naar het album The Light Has Come van pianist en singer/songwriter Neda Boin. Neda, wat letterlijk innerlijke stem of stem van God betekent, is met haar 28 jaar jong geen onbekende in de music scene.

Vanaf haar 8e werd de muziek haar met de paplepel ingegeven. Neda wil graag wereldwijd connecten met mensen via haar muziek en in 2007 tourde ze op een humanitaire missie door Kenia en India om aandacht te vragen voor weeshuizen en bescherming tegen HIV.

In 2013 werd ze tweede in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam en won later zowel de publieks- als juryprijs bij de Music Matters Award en was zo een jaar lang muziekambassadeur van Rotterdam. In 2014 bracht ze vervolgens haar eerste ep uit; When Lambs Become Lions. Commercieel succes behaalde ze in 2015 door tot de laatste acht kandidaten van The Voice Of Holland door te dringen. Een indrukwekkende staat van dienst!

En nu dus het album When The Light Has Come. Het is een gospel album geworden, vol met worship en teksten over God. De vocale kracht van Neda hoor je door het hele album heen. Ze kan een song klein en nederig openen om later dan met krachtige uithalen te imponeren zoals te horen op het nummer Take Me Home.

Het intro van I’ll Only Hear Your Voice is een mesh up van Hello van Adele en vooral Listen To Your Heart van Roxette. Mooi gedaan en ook heel goed ingezongen door Neda. Er staan echte pareltjes op het album. Het Intense I Am Not A Body omsluit je als een warm bad. De koortjes en de gitaarsolo in God Is In My Mind. Het hele album wordt beter en beter naarmate je er vaker naar luistert.

Neda wordt vaak vergeleken met the likes of Alicia Keyes en in The Voice heeft ze met haar uitvoering van Falling bewezen dat ze die vergelijking kan benaderen. Ik zou haar graag een sYou Don’t Know My Name willen horen zingen, inclusief de koortjes.

Een favoriet is moeilijk te kiezen op het album en dat is een compliment. De reden is dat alle nummers op het album van een grote en constante kwaliteit zijn. Als ik dan toch een persoonlijke favoriet moet kiezen dan zou dat I’ll Hear Your Voice zijn, vanwege dat geniale Roxette sausje.

Neda heeft nu haar tweede album afgeleverd die in het gospel genre ingedeeld kan worden. Je zou denken dat gospel haar grootste passie is, maar haar deelname aan The Voice doet toch anders vermoeden. The Voice is zo een beetje het meest commerciƫle wat je als muzikant kan doen om wereldwijd bekend te raken.

Ik hoop dat het volgende album van Neda Boin dan ook een commercieel project wordt met talentvolle producers die precies weten hoe ze dat talent kunnen gebruiken in strakke producties met de hitsounds van nu. Neda Boin heeft alles in zich om internationaal door te breken. Dit album The Light Has Come is daar het overtuigende bewijs van.