Maak kennis met de GPR finalisten uit de categorie bands!

Op zaterdag 19 september vindt de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Bands plaats in Grounds. Vanuit al het Rotterdams talent dat zich heeft aangemeld, hebben onderstaande vijf acts zich weten te plaatsen voor de finale. Weten wat je kan verwachten als je meekijkt tijdens de livestreams? Lees dan snel verder en maak kennis met de finalisten uit de categorie bands!

BÄSN
BÄSN is het project van muzikale duizendpoot Sjoerd van Kampen. Met een rugtas vol liedjes over levenservaring als millennial is hij klaar om 2020 te veroveren. Na de succesvolle ep Mistakes volgt later dit jaar een tweede: Depression Disco. Deze ep zal een creatie zijn vol upbeat muziek met catchy melodieën, schreeuwende synthesizer en pakkende Engelse millennial teksten over anxiety en depressie. Maar natuurlijk niet zonder de klassieke BÄSN humor.

Dragonfruit
“Born out of a love for sample-hiphop and neo-soul’‘ ⁠
Dat is de grondslag van de Rotterdamse alternatieve r&b-band Dragonfruit. Met invloeden van Flying Lotus en J Dilla tot Mahalia en Sabrina Claudio wordt de sound van Dragonfruit gekenmerkt door een mix van soundscapes, samples en elektronica. Samen met de vocalen van Danique van der Vlugt wordt er een relaxte, maar zeer dansbare sfeer neergezet.

Lucky Blue
Vier ruwe diamanten stevig in de Rotterdamse grond met hun klauwen uit de mouwen die een zaadje in de zuidelijke schaamstreek van het land willen planten. De Rotterdamse ‘Happy Go Lucky’ indierock band Lucky Blue spettert van elk podium en laten zelfs je oma springen! ⁠


The Frontiers

“We are the fucking frontiers, so the limits will be reached” 
Dit citaat uit hun nummer Barrier Breached is iets wat The Frontiers zeker waarmaken. De jongvolwassenen uit Spijkenisse en omstreken doen dan ook niets liever dan keiharde muziek maken. Bij het schrijven van de nummers laat de band zich niet tegenhouden door de afbakeningen van genres, waardoor de muziek een mix is van hard rock, heavy metal, thrash metal en punk. Altijd klaar om te spelen, blazen de mannen van The Frontiers iedereen ondersteboven. Oordoppen worden aangeraden, want het volume gaat op elf en het dak gaat eraf!! ⁠

Philippine
Met een heldere stem neemt de pas 21-jarige Philippine je mee in haar wereld van popsongs met country en lichte 80’s invloeden. Het zijn bedwelmende nummers die je raken met eerlijke, pakkende teksten en melodieën die je niet snel meer uit je hoofd zult krijgen. ⁠De country roots kunnen worden ontdekt in haar songwriting en in de rol van zowel het akoestische als elektrische gitaarspel binnen haar muziek.⁠

Copyright foto’s: Jasper Mol (Bordoo Creations)

Podium Grounds 
Van gepassioneerde latin tot ongepolijste hiphop en van swingende afrobeat tot intieme singer/songwriter muziek. Grounds is hét podium in Rotterdam voor iedereen die van grensverleggende muziek houdt.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en is dè muziekcompetitie voor muzikaal talent in Rotterdam. Alle finales worden in één weekend georganiseerd, op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september.

Alvast inluisteren voor de finales? Check de Spotify-playlist!

Voor meer info over de finalisten, de finale en de livestream volg je de GPR op Instagram en Facebook! Of check de website van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam.

Datum: zaterdag 19 september
Locatie: Grounds, 
Adres: Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Facebook event

Music Support: Terrastifal Rotterdamse Munt met Muriel Kloek

In de stadstuinen van de Rotterdamse Munt brengt Muriel Kloek op zondag 23 augustus muziek met een verhaal en liedjes met een boodschap. Voor Muriel is muziek onlosmakelijk verbonden met wat haar als mens beweegt. Scherpe en inhoudelijke teksten en onverwachte akkoorden. “Muziek die raakt!”

Le Cri de la Nuit
Muriel zingt, speelt en vertelt het verhaal van een vrouw die graag wil liefhebben, maar zich niet wil binden. Haar debuutalbum Le Cri de la Nuit – de lokroep van de nacht – is een verzameling Franstalige, sensuele liedjes, geschreven en uitgevoerd door Muriel. Vol overgave geeft ze hierin gehoor aan ‘Le Cri de la Nuit’ en stort ze zich in het nachtleven.

We kunnen onze donkere kant zo vrezen, maar betekenen die instincten en stille verlangens niet stiekem juist onze kracht en vrijheid? De sensuele, Franstalige liedjes wisselen elkaar af met grappige anekdotes over vrouw zijn binnen de liefdesverhoudingen anno nu.


Programma

Het optreden van Muriel start om 15:00 en duurt tot ongeveer 18:00.
Meer informatie kun je vinden op de website van de Rotterdamse Munt.