Lucky Blue wint de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2020 categorie Bands!

Op zaterdag 19 september organiseerde Popunie de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2020 finale in de categorie Bands in Grounds. Philippine, Willem ’t Hart, Dragonfruit, The Frontiers en Lucky Blue streden in de finale tegen elkaar om de titel. Zij moesten in 20 minuten de jury én het publiek thuis overtuigen.

Winnaars 
De unanieme Jurywinnaar in de categorie Bands is geworden… Lucky Blue! De Publieksprijs ging naar de act die de meeste stemmen wist te verzamelen tijdens de livestream, in dit geval naar The Frontiers!

Ze spelen als jonge honden, alles is organisch en we zijn als jury erg benieuwd waar de songwriting toe leidt!“. Aldus de jury over Lucky Blue.

Lucky Blue
Vier ruwe diamanten stevig in de Rotterdamse grond met hun klauwen uit de mouwen die een zaadje in de zuidelijke schaamstreek van het land willen planten. De Rotterdamse ‘Happy Go Lucky’ indierock band Lucky Blue spettert van elk podium en laten zelfs je oma springen! ⁠

Prijzenpakket
Beide Jurywinnaars hebben met de overwinning onder andere € 1.000 prijzengeld, een masterclass naar keuze, een persoonlijke buddy, een abonnement op Meet The Pro voor twee personen voor een jaar en coaching bij de Popunie gewonnen!

Rotterdam Music Awards
Net zoals vorig jaar worden de vier jurywinnaars automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte. De uitreiking van de Awards vindt later dit jaar plaats.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Popunie kijkt trots terug op de eerste drie finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, die in dit door corona getroffen jaar tóch nog hebben kunnen plaatsvinden. Vanwege de Covid-19 maatregelen zijn de finales, die dit jaar weer plaatsvinden in één groot finaleweekend in september, te volgen via een livestream.

Met de gestreden finales van Electronic, Hiphop en Bands zijn we er nog niet; Morgen, zondag 20 september vindt als laatste de finale in de categorie Singer/Songwriter plaats in New Grounds. Meer over de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam is te vinden via de website, Facebook en Instagram.

Copyright foto’s: Nelson Rodrigues

Nog een keer luisteren naar alle finalisten? Check dan de Spotify-playlist!

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt o.a. mede mogelijk gemaakt door Popunie, Sena Performers, Gemeente Rotterdam, VSBfonds en Stager.

Bkk wint Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2020 categorie Hiphop en Vypes de categorie Electronic!

Op vrijdag 18 september organiseerde Popunie de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2020 finales in de categorieën Electronic in Triphouse Rotterdam Studio en Hiphop in BIRD. In de categorie Electronic gingen Pildrin, Hebbe, Curi, Vypes en Port Patrol de beat battle met elkaar aan, waarbij de finalisten één uur de tijd kregen om een track in elkaar te zetten. In de categorie Hiphop streden finalisten Bkk, Tiziana, Giatherapper, FABZ Pi en Dirikteur om de felbegeerde titel.

Winnaars 
De Hiphoppers kregen 20 minuten de tijd om de jury te overtuigen met een optreden. De Juryprijs werd in de categorie Hiphop gewonnen door Bkk en in de categorie Electronic door Vypes! De Publieksprijs ging naar de acts die de meeste stemmen wist te verzamelen tijdens de livestream. Tiziana won de Hiphop Publieksprijs en Pildrin de Publieksprijs in de categorie Electronic.

Engels als voertaal is de beste keuze, want je hebt het vermogen om de grens over te gaan en de wereld over te nemen”. Aldus de jury bij Hiphop.

Soepele ritmes met zoete klanken en het gevoel van zachtheid. De muziek van Bkk is een uitnodiging voor zijn lyrische wereld. De songwriter, rapper en dj verbeeldt de complexiteit van moderne liefde, nostalgie en de complexiteit van gedachten en gevoelens in een instabiele en hectische wereld.

Meest interessante soundkeuze en bewerking!” Aldus de jury over Vypes bij Electronic.

Vypes
Dubstep, DnB en trap, alles kan voor deze dj/producer/gitarist. Genres doen er niet toe, het is de zware bas die spreekt. Vypes weet met energieke live optredens en gewapend met enorme deuntjes het publiek uit hun dak te laten gaan. Je kunt van hem intense, dynamische sets verwachten, gevuld met veel onverwachte wendingen. ⁠ ⁠

Beide Jurywinnaars hebben met de overwinning onder andere € 1.000 prijzengeld, een masterclass naar keuze, een persoonlijke buddy, een abonnement op Meet The Pro voor twee personen voor een jaar en coaching bij de Popunie gewonnen!

Rotterdam Music Awards
Net zoals vorig jaar worden de vier jurywinnaars automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte. De uitreiking van de Awards vindt later dit jaar plaats.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Popunie kijkt trots terug op de eerste twee finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, die in dit door corona getroffen jaar tóch nog hebben kunnen plaatsvinden. Vanwege de Covid-19 maatregelen zijn de finales, die dit jaar weer plaatsvinden in één groot finaleweekend in september, te volgen via een livestream.

Met de gestreden finales van Electronic en Hiphop zijn we er nog niet; zaterdag 19 september vindt nog de finale in de categorie Bands plaats in Grounds en zondag 20 september de finale van Singer/Songwriter in New Grounds.

Nog een keer luisteren naar alle finalisten? Check dan de speciale Spotify-playlist!

Foto copyright: Robert Tjalondo (Electronic) en Govert Kreuk (Hiphop)