Los Van Van en Osibisa op Rotterdam Unlimited

Rotterdam Unlimited (RU) lanceert een flinke dosis nieuwe artiesten die toegevoegd wordt aan de line-up van het city-event (11 t/m 16 juni 2013).

rotterdamunlimited2Los Van Van (Cuba), Cache Deluxe (Antilliaans/NL), Osibisa (UK) en Gotcha (NL) treden op tijdens de eerste editie van het zesdaagse evenement in hartje Rotterdam. Eerder werden al optredens van hitzanger Asaf Avidan, rapper Blitz the Ambassador en de Kaapverdische superster Nelson Freitas bekend gemaakt. Ook het HipHopHuis pakt tijdens RU flink uit met het programmaonderdeel HipHopCity dat bestaat uit diverse spectaculaire dansshows.

Met de komst van Los Van Van uit Cuba haalt Rotterdam Unlimited een magistrale salsa-explosie naar Rotterdam. Los Van Van beheerst het maken van salsamuziek tot in de perfectie. Vandaag de dag bestaat Los Van Van uit een selectie van de beste muzikanten van de eerste generatie samen met nieuw Cubaans talent. De swingformatie staat onder leiding van Samuel Formell, de zoon van de oprichter van de band en een drumtalent van excellente klasse.

Afrikaanse hitmachine Osibisa
Daarnaast wordt de absolute hitformatie uit de jaren zeventig Osibisa toegevoegd aan het affiche van het evenement. Deze Ghanese afropop groep, opgericht in 1969 door vier Afrikaanse en drie caribische muzikanten, scoorde vele hits, zoals Sunshine Day, The Coffee Song en Welcome Home. Osibisa werd daarmee de eerste Afrikaanse band die wereldwijd beroemd werd. Osibisa blijft nieuwe albums uitbrengen en in 2010 schitterde Osibisa op de Opening van de FIFA World Cup Ceremony in Zuid Afrika.

Cache Deluxe en Gotcha
De mannen van Cache Deluxe, die ongekende populariteit genieten in Nederland, zullen op zaterdag 15 juni de Coolsingel opwarmen voor de Straatparade van Zomercarnaval, geheel Cache Deluxe stijl. Cache Deluxe wordt gezien als de beste Antilliaanse big band in Nederland en is een logische toevoeging aan het programma op zaterdag 15 juni. De Latijns-Amerikaanse sound van de groep sluit perfect aan op het tropische thema van deze dag, waar naast de bekende Straatparade tal van Caribische activiteiten op het programma staan. Ook de Nederlandse p-funkband Gotcha! is te zien tijdens Rotterdam Unlimited.

HipHopCity
HipHopHuis, een van de vele samenwerkingspartners van RU, presenteert tijdens Talent Day (vrijdag 14 juni) ‘HipHopCity’. Vergeet So You Think You Can Dance; de nieuwe generatie dansers treedt gewoon op in hartje Rotterdam. Nu al werken de deelnemers keihard onder begeleiding van hun coaches aan een spectaculaire dansshow. Er staan gedurende 4 uur zo’n 120 deelnemers op het podium, aangevuld met acts van inspirerende artiesten uit eigen stad.

Het volledige programma wordt in de komende maanden bekend gemaakt. Voor meer informatie: www.rotterdamunlimited.com of volg RU via social media.

Extra informatie
Datum: Dinsdag 11 juni tot zondag 16 juni
Locatie: binnenstad, Rotterdam
Aanvang: nog niet bekend
Entree: Kaartjes voor de binnenprogrammering zijn binnenkort te koop bij de desbetreffende locaties.

Voor meer informatie bezoek je de website van Rotterdam Unlimited.

Music Support Rotterdam: Coco Bowles @ Muziekcafé JW

De Delftse band Coco Bowles brengt zondag poppy jazz met de zwoele roes van een goed glas rode wijn, bestaande uit een repertoire van eigen jazzy songs. De band treedt zondag 24 maart op in Muziekcafé JW. Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

cocobowlesOp het moment dat de band ontstond in 2003 speelden de muzikanten al langer met elkaar in bands die varieerden van dixieland jazz tot psychedelische funkrock. De brede muzikale smaak en ervaring van de muzikanten smelt in Coco Bowles samen vanuit een gemeenschappelijke liefde: Jazz met een recht voor z’n raap puur akoestisch geluid.

Coco Bowles voelt zich thuis op zomerse openluchtfestivals zoals MadNes Ameland, Jazzfestival Delft en het Ontspoord festival maar speelt ook graag in theaters waaronder het Floratheater, de Koninklijke Schouwburg Den Haag en Theater de Veste of in kleine of grotere cafés. De Coco’s passen in een intieme setting of lekker meeslepend voor een groot publiek. De liedjes van Coco Bowles zijn een gebalanceerde mix van fris en poppy, speelse gipsy sounds met zo nu en dan complexere jazztonen. Dit wordt afgemaakt met een krachtige boventoon: Birgit’s zang die je lieflijk toezingt of de rauwe randjes van een muzikaal verhaal laat zien. Met volle warme klanken neemt Birgit het publiek zinnenprikkelend mee in de dialoog die zij met de contrabas, gitaar en blaasinstrumenten aangaat.

De Coco’s hebben er plezier in, op én naast het podium en dat hoor je!

In 2008 nam Coco Bowles de eerste cd Echoes in the Alley op, een album geïnspireerd op herinneringen aan de geboortestad Delft. Echoes in the Alley kreeg lovende kritieken van recensenten van de Popunie en het Algemeen Dagblad. Naar aanleiding van deze cd heeft de Coco Bowles veel live optredens gespeeld op verschillende podia en radiostations (wayfm, radio Delft, Stadsradio Amsterdam), ondertussen wordt er natuurlijk gewerkt aan nieuw repertoire. Ook werkte Coco Bowles mee aan verschillende creatieve projecten zoals het no15 theaterfestival, de Museumnacht, de installatie Musicaravana en de Blues Cruise. In juni 2011 won Coco Bowles de eerste prijs van de Buitenwatersloot Bokaal.

Coco Bowles bestaat uit:
Birgit Klinge: Zang
Midas Ghijsels: Gitaar
Dominique Bentvelsen: Contrabas
Erik van Geer: Sax, Klarinet, Dwarsfluit
Paul van Nispen: Drum, Percussie

Extra informatie
Datum: Zondag 24 maart
Locatie: Muziekcafé JW, Hoogstraat 16, Rotterdam
Aanvang: 18:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van Coco Bowles.