Manu Chao headliner op Rotterdam Unlimited

rotterdamunlimited2Het nieuwe city-event Rotterdam Unlimited haalt de levende legende Manu Chao naar Nederland. Zaterdag 15 juni staat Manu Chao op het podium dat speciaal voor dit stadspektakel op de fontein van het Rotterdamse Hofplein is geplaatst.

Manu Chao geeft samen met zijn nieuwe groep La Ventura het zomergevoel met volle overtuiging weer. Zijn muziek brengt tal van genres samen. Van reggae, ska, latin, flamenco en punk tot zelfs zeemansliederen; het wordt een festivalmix om nooit te vergeten. Manu Chao scoorde hits met Bongo Bong, Me Gustas Tu, Clandestino, Welcome to Tijuana en Desaparecido, maar zijn live optredens maken hem helemaal onsterfelijk.

In 2003 stond Manu Chao op Pinkpop, zijn laatste show in Nederland tot nu. Manu Chao La Ventura staat zaterdag 15 juni om 20.30 uur op het Hofplein. Het concert is evenals alle buitenprogrammering van Rotterdam Unlimited gratis toegankelijk.

Rotterdam Unlimited dompelt de stad zes dagen lang onder in de nieuwste ontwikkelingen uit de grote stad op het gebied van muziek, dans, letteren, theater en carnaval. Eerder werden al optredens bekend gemaakt van hitzanger Asaf Avidan, salsa-explosie Los Van Van, rapper Blitz the Ambassador en Osibisa, de absolute hitformatie uit de jaren zeventig.

Roots Reggae
Van 11 t/m 16 juni laat Rotterdam zien waar de stad sterk in is: samenwerking! Door de krachten van diverse (culturele) partners te bundelen, zit alles wat deze superdiverse stad te bieden heeft in het DNA van Rotterdam Unlimited. Zo biedt Roots Rotterdam Music op woensdag 12 juni een stevige reggae-avond in Corso genaamd: Roots Reggae. Op het programma staan de twee giganten Nucleus Roots en Misty in Roots.

Nucleus Roots is een soundsystem (een combinatie van dj en live muziek) uit Manchester. De aanstekelijke mix van solid roots music zorgt voor een ware muzikale ervaring. Het Britse Misty in Roots, is al 40 jaar niet meer weg te denken uit de muziekscene. Ze onderscheiden zich met krachtige, compromisloze teksten en een onnavolgbare sound. De kaartverkoop voor Roots Reggae start binnenkort via www.corsorotterdam.nl en www.rootsrotterdam.com.

Voor meer informatie bezoek je de website van Rotterdam Unlimited.

Eerste editie van Rotterdam Riot

Vrdam riot 00108949anwege het 10 jarig bestaan als Accelerators organiseert die groep het komend weekend het Rotterdam Riot Festival. Veertien bands in de stijlen punkock, garage en rock n’ roll op drie locaties in hartje centrum van Rotterdam op vrijdag 19 en zaterdag 20 april. Het is de bedoeling dat dit zich gaat ontwikkelen tot een jaarlijks terugkerend evenement.

De indeling van de eerste editie ziet er als volgt uit:

Vrijdagavond in WORM
– PJ Bond
– Zatopeks
– JC Thomaz & The Missing Slippers
– Sugus
– Bad Sports
– Accelerators
– Nobunny

Zaterdagmiddag in Tiki’s
– Bat Bites
– Kepi Ghoulie
– Mikey Erg

Zaterdagavond in Rotown
– Spider Babies
– The Real Danger
– Masked Intruder
– The Kids

Een passe-partout kost 16 euro, dagkaarten zijn er voor 10 euro.

Voor meer informatie bezoek je de website van Rotterdam Riot.