Asaf Avidan & The Mojo’s op eerste editie city-event Rotterdam Unlimited

rotterdamunlimitedAsaf Avidan en zijn band The Mojo`s treedt op tijdens Rotterdam Unlimited. Met de komst van de Israelische zanger, bekend van de grote hit One Day/Reckoning Song, presenteert het nieuwe city event z`n eerste headliner.

Organisator DUCOS Productions lanceerde gisteren in de Rotterdamse Schouwburg de plannen voor het zesdaagse culturele evenement dat van 11 t/m 16 juni voor de eerste keer plaatsvindt. Dit grensverleggende festival dompelt Rotterdam zes dagen lang onder in de nieuwste ontwikkelingen uit de grote stad op het gebied van muziek, dans, letteren, theater en carnaval. Naast Asaf Avidan worden ook de Kaapverdische zanger Nelson Freitas en Ghanees/Amerikaanse hiphopster Blitz The Ambassador toegevoegd aan de line-up.

Op podia, in theaters, horeca en winkels van het Schouwburgplein, Hofplein, Churchillplein en verschillende locaties daartussen: Rotterdam Unlimited presenteert zich groots met een kleurrijk en toonaangevend internationaal cultuurprogramma. Naast een aantal muziekgrootheden, waaronder Asaf Avidan, Nelson Freitas en Blitz The Ambassador, biedt het evenement ook programma aan in onder meer De Doelen en werkt programmatisch nauw samen met het befaamde Poetry International (11 t/m15 juni). Rotterdam Unlimited presenteert zich daarnaast uitgebreid in de binnenstad met veel straattheater (Labyrint) en een uitgebreide shopping experience in samenwerking met diverse Rotterdamse horeca en retail (Shopping Unlimited). Het programma op de buitenlocaties is gratis toegankelijk.

Dunya en Zomercarnaval
Rotterdam Unlimited neemt de bestaande Rotterdamse festivals Dunya en Zomercarnaval op in het evenement en werkt daarvoor samen met Stichting Dunya Festival en Stichting Zomercarnaval Nederland. De twee bekende publiekstrekkende festivals vallen daarmee vanaf 2013 weliswaar onder de vlag van Rotterdam Unlimited, maar zijn voor de vaste bezoekers niet verdwenen. Directeur Guus Dutrieux van DUCOS Productions: “Het culturele muziek- en letterenprogramma van Dunya krijgt een prominente plek binnen Rotterdam Unlimited: zondag 16 juni is een dag waar bezoekers met name het oude Dunya in terug zullen herkennen met een gevarieerd programma op onder meer Hofplein, Churchillplein en Schouwburgplein. De activiteiten van Zomercarnaval, waaronder de wereldberoemde Straatparade, vinden op 15 juni plaats, de brassbandavond Battle of Drums op vrijdag 14 juni. “Maar Rotterdam Unlimited is méér dan een optelsom van Dunya en Zomercarnaval. We presenteren ook programma aan in Doelen en Schouwburg in samenwerking met onder meer Poetry International”. Rotterdam Unlimited werkt, naast Stichting Dunya Festival en Stichting Zomercarnaval Nederland, samen met een aantal toonaangevende cultuurpartners, waaronder de Rotterdamse Schouwburg, Concert- en Congresgebouw De Doelen, Poetry International, HipHophuis, Music Matters en CircusStad Rotterdam die alle affiniteit met het festivalthema tonen door kennis en netwerken in te brengen en eigen programmering ontwikkelen, deels in samenwerking met artiesten van Rotterdam Unlimited.

Achtergrond
Guus Dutrieux: “Rotterdam is de enige logische plek in Nederland waar een evenement als Rotterdam Unlimited de thuisbasis heeft. Rotterdam heeft 189 verschillende nationaliteiten onder haar bewoners: de stad is daarmee jong, dynamisch en internationaal. Het ademt de sfeer van een metropool. Rotterdam groeit, transformeert en innoveert voortdurend. Het is de stad waar uit lef en innoverend vermogen grootstedelijke vernieuwingen ontstaan. Al deze grootstedelijke vernieuwingen op het gebied van kunst- en cultuur komen samen in een spectaculair evenement: Rotterdam Unlimited”. Rotterdam Unlimited beoogt een breed en cultureel divers publiek aan te spreken. Het evenement heeft de ambitie om binnen enkele jaren uit te groeien tot een van de grootste nationale en internationale publieksevenementen. Eerder werd al bekend dat bierbrouwer Jupiler zich tot en met 2015 als officieel partner verbindt aan Rotterdam Unlimited.

Extra informatie
Datum: Dinsdag 11 juni tot en met zondag 16 juni
Locatie: binnenstad, Rotterdam
Aanvang: nog niet bekend
Entree: Kaartjes voor de binnenprogrammering zijn binnenkort te koop bij de desbetreffende locaties.

Voor meer informatie bezoek je de website van Rotterdam Unlimited.

Weissmuller

weissmullerEquestrian Friends
cd-album
indierock
JVGM Music

Misschien dat je de eerste single Endlessly Fall met de ietwat frappante clip eind vorig jaar al voorbij hebt zien komen, maar nu ligt het hele nieuwe album van WeissmullerEquestrian Friends, in de schappen!

De mannen van Weissmuller hebben zich via punk, new wave pop, rock en electro gevormd tot een band met een eigen, herkenbare stijl. De band bestaat uit Casper (drums/zang), Wim (bas/zang) en Leo (gitaar/zang) en draait alweer flink wat jaren mee.

Weismuller ging in 2012 in zee met producer Martijn Groeneveld van Mailmen Studio. Groeneveld won onlangs de VPRO Award voor het beste album van 2012 (Blaudzun) en nu zet hij zijn stempel op het eerste full-length album Equestrian Friends van Weissmuller.

Naast dat je getrakteerd wordt op 13 nummers, is de cd-hoes ook erg verzorgd. Net zo obscuur als de clip van Endlessly Fall, staat er op de hoes een paard met daarop aangegeven welk onderdeel van het dier waarvoor gebruikt wordt. De cd zit ook niet in een plastic hoes zoals we die van vroeger kennen. Nee, het is een kartonnen hoes, wat meer iets weg heeft van een vinyl album. Het is een prachtig album, dat spat van de indierock, pop, college rock, hoe je het ook wil noemen, maar het staat als een huis.


Weissmuller – Endlessly Fall 

Toen ik de cd op zette viel het mij op dat de eerste paar nummers nog geen drie minuten duren. Dat was wel even wennen, maar langzaam werden de tracks steeds langer. Bij Weissmuller gaat kwaliteit boven kwantiteit, want het maakt niet uit hoelang een nummer duurt, ze klinken allemaal van begin tot eind super.

De muziek is simpelweg opgebouwd uit drums, gitaar, basgitaar en natuurlijk de zang. Meer hebben de drie heren ook niet nodig. Kenmerkend voor Weissmuller is de driestemmige zang, die ook op Equestrian Friends goed te horen is. Zoals op het debuutalbum Raw & Welldone wordt ook op deze plaat afgewisseld tussen snellere en meer dromerige, rustige nummers. De muziek zou zo als soundtrack van een Amerikaanse college movie kunnen fungeren. Het album klinkt precies zoals je van Weissmuller verwacht; drie kwartier lang genot voor het oor!

Onze collega’s van Amp Magazine over Weissmuller: “Yup, they manage to combine the best of the golden years of pop, punk, new wave, and good old stomping rock, make it sound so remarkably fresh, and well, modern. Or rather, timeless. Some exquisite songwriting definitely helps. A brilliant reminder of how good guitars, bass, drums and vocals can really sound. Don’t take my word for it, track down this catchy fucker today.”

Hier sluit ik mij graag bij aan.

Sp. 91 / Anjali R.