Live-verslag: Scarlet Mae in BIRD

a3Eigenlijk was 22 september de datum dat de eerste cd Scarlet Mae van de gelijknamige band uit zou komen, maar volgens zangeres Marije van Rijn was het artwork van de hoes nog niet zoals ze het voor ogen had. Ruim drie maanden later stappen zij en haar bandleden dan uiteindelijk toch het podium op van een bomvolle BIRD.

Op de laatste zondag voordat de Sint jarig is doen een hoop mensen nog wat laatste inkopen in het centrum van Rotterdam om de goedheiligman een handje te helpen. Elders in de stad is er een enorm groot gezelschap op een album-release afgekomen om daar, blijkt later die middag, alsnog inkopen te doen voor de feestdagen in de vorm van een cd.

Marije wordt tijdens de eerste nummers bijgestaan door Joost Wesseling op drums, Silvan van der Zwaag op gitaar, Boris Oud op contrabas en Floor Polder op backings en dwarsfluit. Radiator’s Broken is een waardige opener van deze mooie middag en wordt op de voet gevolgd door liedjes als Leave Me A Note en Cables And Beams. Nummers die prima in het gehoor liggen en zeker op deze mooie zondagmiddag uitstekend te verteren zijn in een inmiddels gezellig broeierige zaal.

Voordat Story of Dr. Parkers Strange Ming Vase ingezet wordt nodigt van Rijn een heus strijkkwartet het podium op, bestaande uit Pablo Kleinsmann, Ephraim Feves, Marleen A-Tjak en Alejandro Gabriel Sanchez. Tijdens deze vertolking blijkt pas wat voor een topmuzikanten Marije heeft meegenomen. De songs worden steeds sterker. Niet veel later blijft Marije in haar eentje achter de piano op het podium om het prachtige Morning Haze voor het publiek te spelen. Meteen wordt duidelijk dat ze ook solo zwaar overtuigd met haar heldere rustgevende stemgeluid en fijne pianospel.

a1

Tussen de liedjes door wordt de band meerdere malen voorgesteld en dat doet ze dan ook vol trots. En dan is het moment daar om officieus haar eerste album te presenteren aan het publiek. Een ietwat verlegen en geëmotioneerde van Rijn houdt het schijfje trots de lucht in en doet haar bedankwoord naar alle mensen die mee hebben mogen werken om deze cd te maken tot wat hij nu is.

Voordat deze decembermiddag ten einde komt wordt eerst de mooie ballad Refill nog gespeeld, waarbij bassist Boris laat horen dat hij ook nog eens over een mooie stem beschikt. En als afsluiter, bijna vanzelfsprekend, Direction South. De aanstekelijke huidige single van Scarlet Mae die al regelmatig op de landelijke radio gedraaid wordt. De gehele band doet zijn laatste buiging en het publiek applaudisseert alsof hun leven er vanaf hangt, om vervolgens de merchandise-stand te bestormen waar Marije vol trots de cadeautjes voor de feestdagen signeert.

Ik hoop maar dat vele mensen de komende dagen deze mooie ronde schijf in hun schoen mogen vinden.

Foto’s en tekst: Josh van den Berg

Gezien: zondag 1 december, BIRD, Rotterdam

All Comes Down in het voorprogramma van Green Lizard

all comes down gprDe Rotterdamse rockband All Comes Down mag het voorprogramma doen van de grunge-rockers van Green Lizard. De show vindt plaats op vrijdag 6 december in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen.

Het afgelopen jaar heeft All Comes Down niets anders gedaan dan spelen, spelen, spelen. Dat heeft zich uitbetaald; de band is in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam terecht gekomen en staat nu in het voorprogramma van Green Lizard. Dit jaar zal ook de langverwachte single nog uitkomen. De mix van stoner en rock sluit goed aan op de hoofdact Green Lizard.

De rockers van Green Lizard zijn er een aantal jaren tussenuit geweest. Ze hebben meerdere malen op Pinkpop gestaan, maar ook Lowlands, Sziget en de internationale Vans Warped Tour zijn niet onbespeeld gebleven. Dit is slechts een greep uit het succes van Green Lizard, totdat de band ermee stopte in 2008. Nu staan ze alweer een jaar op de planken en zijn ze klaar voor het volgende succes.

Extra informatie
Datum: vrijdag 6 december
Locatie: Kroepoekfabriek, Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen
Aanvang: 21:00 uur / Zaal open: 20:30 uur
Entree: 10 euro (vvk) / 12 euro (deur)

Voor meer informatie bezoek je de website van De Kroepoekfabriek.

Foto: Bart Notermans