Mélange à Trois

Live muziek is booming in Rotterdam en kan dus de hele dag. Op de zaterdagmiddag van 16 februari organiseerde RAAF in samenwerking met Mevrouw Zoetekauw en Cake&Concepts een high tea getiteld Melange á Trois. De Popunie deed een muzikale duit in het zakje.

Melange á Trois staat voor proeven van lekkere hapjes, drankjes, muziek en kunst. De artiesten die het snoepende publiek mochten vermaken waren: Rien Dekker, Ming’s Pretty Heroes, Frank Goverts en Thomas Florusse. Muzikanten op hun kwetsbaarst in een zeer intieme setting.

melangeatrois-2Terwijl het publiek langzaam binnenstroomt en al aan de eerste theetjes nipt is het Rien Dekker die als eerste het podium betreedt. Hij kondigt alvast aan dat hij vandaag alleen covers zal gaan doen. Gewapend met een gitaar en mondharmonica zingt onze Zeeuwse Johnny Cash onder anderen de Eagles-klassieker Desperado en Danzig’s Thirteen. De American Recordings rijken ook tot binnen de Nederlandse grenzen, wanneer Rien zijn versie van Boudewijn de Groot’s Avond laat horen.

Tussen de acts door zitten vrijwel geen pauzes. Zodra hun instrumenten staan mogen ze beginnen. Ming heeft voor haar set een paar stopcontacten meer nodig dan haar voorganger. Van achter haar elektrische piano met effectenpaneel vertegenwoordigt ze Ming’s Pretty Heroes. “Spannend” zegt ze, want ze heeft al lang niet meer “gesingersongwriterd”. Daar komt ook nog eens bij dat ze uit principe haar nieuwe nummers voor ons zal zingen, waaronder That’s Why We May Keep On Dreaming. Met beleid past ze loop-effecten toe op haar zoete stem en pianospel en het lijkt haar totaal geen moeite te kosten. Ming’s liedjes zijn gewoonweg betoverend. Intussen is de drukte toegenomen en beginnen de ramen te beslaan.

Na Ming weer een jongeman met gitaar: Frank Goverts. Opvallend is dat hij deze middag ook de geluidsman is voor zijn collega-artiesten. Lachend vraagt hij ons dan ook of het allemaal een beetje klinkt. Frank heeft een krachtige stem waarmee de singer/songwriter liedjes zingt in de stijl van bijvoorbeeld Ryan Adams. Zijn verhalen gaan over Rotterdam en over de tijd dat de ‘M’ van MTV nog voor ‘Music’ stond.

Thomas Florusse is de enige die deze middag voor zijn uitrusting de volledige breedte van het podium nodig heeft. Hij neemt plaats achter zijn piano met zijn gitaar nog op schoot. Naast hem staat ook al een kruk met een tweede microfoon die verklappen dat hij het niet alleen gaat doen. Als Thomas zingt, is het stil. Dat komt goed van pas voor zijn zwoele liedjes. Halverwege roept hij Karin Canters erbij om de lege kruk te bezetten. In zijn set zitten onder anderen een cover van Jackson Browne’s These Days en het nieuwe This Ocean. Met hem als laatste artiest gaat de zon langzaam onder. De middag is voorbij.

Melange á Trois mag in een goedgevulde RAAF een succes genoemd worden. Overal genoten mensen van hun zoete of hartige hapjes, van hun verse thee of van hun biologische speciaalbier. Zowel de bediening als de artiesten gingen familiair met de gasten om, wat de zeer intieme sfeer ten goede kwam. Het plaatje werd afgemaakt met een kunstwinkeltje waar je terecht kon voor unieke t-shirts en shopping bags. We mogen dus hopen dat RAAF in de toekomst meer van dit soort uitnodigende high teas organiseert.

Rotterdamse muzikant Mario Strör overleden

mariostror

Op donderdag 14 februari is Mario Strör overleden. Strör was een legendarische figuur in de Rotterdamse, punk, muziek en krakers scene.

Hij was actief in tientallen bands en solo projecten: Snowball Johnny & The Hotshots, Stinksisters, Sole Survivor, André Riool en nog veel meer.

17/03/1956 – 14/02/2013

Alle betrokkenen gecondoleerd namens de Popunie.

Check Strör zijn muziek hier. Ook kun je lid worden van de Facebook groep van Mario.

Voor meer informatie bezoek je de blog van Leen Steen.