Lilith Merlot – Lilith Merlot

  • Lilith Merlot

  • Lilith Merlot
    • Genre: singer/songwriter
    • Release-type: ep, digitaal
    • Label: eigen beheer

Ik probeer mij een voorstelling te maken van een belevingswereld van een meisje van zes. Wat vindt zij leuk? De vraag op dit antwoord ligt voor de hand als je de ep van Lilith Merlot afluistert. Zij is op zesjarige leeftijd begonnen met het schrijven van haar liedjes. Het was nodig voor haar om te ontsnappen aan de thuissituatie die voor haar minder leuk is geweest.

Achter Lilith Merlot schuilt Liselot van Oosterom en hoewel zij inmiddels al een volwassen jonge vrouw is, klinkt in haar songs toch ook dat kleine meisje van zes door die de zon over haar gezicht wil laten spelen en wil dat iemand even door haar haren heen strijkt. Dit is vooral te horen in het openingsnummer Concrete Heart, met de woorden “You stroke my hair”.

Het thema ‘eerlijkheid’, klinkt overduidelijk door in Into My Bed. Wanneer je in de song kruipt, vormt dat echt het beeld hoe iemand ligt te zweten en haast wegloopt voor de ongemakkelijke waarheid. De song eindigt eigenlijk open; wachtend op de waarheid, maar misschien ook wel het wachten op wat misschien nog gaat komen om daadwerkelijk het bed in te gaan.

For Me en Sailing A Storm zijn ook parels op deze ep die Lilith Merlot heeft uitgebracht in oktober van het afgelopen jaar. Jazz- en soul liefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken. Niets voor niets heeft Lilith Merlot afgelopen jaar de uitnodiging gekregen om op het grote North Sea Jazz Festival te komen spelen.

Deze ep is er een om je ogen even bij te sluiten, het woelige leven dat sommige van ons hebben achter ons te laten en even te relativeren waar het allemaal echt om draait. Aandacht voor elkaar hebben en dat is waar het bij deze ep om draait.

Zacht en recht uit het hart.

Copyright header-foto: Rona Lane Photography.

Volg Lilith Merlot op Facebook of bekijk haar website.

Selectieronde Kunstbende Zuid-Holland in Korzo, Den Haag

Op zondag 18 maart organiseert de Popunie de Selectieronde van Kunstbende Zuid-Holland in Korzo, Den Haag. Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Jongeren kunnen gratis deelnemen in één of meerdere categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.

Copyright foto’s: Bart Notermans.

De selectieronde

Tijdens de Selectieronde zullen ruim 200 jongeren meedoen om hun eigen kunstwerk, choreo, korte film, gedicht, theaterstuk of liedje te presenteren. De originaliteit staat immers centraal! De beste vijf per categorie worden geselecteerd voor de Zuid-Hollandse Voorronde op zondag 22 april in het Maaspodium in Rotterdam. Hieraan voorafgaand ontvangen ze twee Coachingsdagen om hun performance voor de Voorronde nog te perfectioneren.

Copyright foto links: Julia BoHeijnen. Copyright foto rechts: Rockin’ Pictures.

Landelijke finale

Na de Voorronde zullen de 1e prijswinnaars van elke categorie doorstromen naar de landelijke finale op zaterdag 30 juni in de Westergasfabriek in Amsterdam. Wie daar naar huis gaat met de 1e prijs staat op één van de acht mainstages, zoals Mysteryland 2019, Oerol 2019, International Film Festival Rotterdam 2019 of Amsterdam FashionWeek 2019. Daarnaast zullen alle eerste prijswinnaars staan in de What’s Happening area op Lowlands.

Copyright foto’s: Rockin’ Pictures.

Meld je aan bij het Facebookevent of koop hier een kaartje.

Like de Facebookpagina van Kunstbende Zuid-Holland. Voor meer informatie over Kunstbende bezoek je de website.

Kunstbende Zuid-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Janivo Stichting, Stichting Boschuysen, Madurodam Kinderfonds en Van Cappellen Stichting.