Kunstbende Zuid-Holland maakt winnaars selectieronde Muziek & Dans bekend

Op zondag 4 juni is de Kunstbende Zuid-Holland, de jaarlijkse wedstrijd voor jong creatief talent, van start gegaan met de Selectieronde Muziek & Dans in het Haagse Paard. De winnaars van de eerste selectieronde zijn nu bekend.

Tijdens de Selectieronde Muziek & Dans hebben ruim 30 jongeren in de leeftijd 13 t/m 18 jaar het beste van zichzelf laten zien. De volgende acts in de categorieën Muziek & Dans zijn (in willekeurige volgorde) geselecteerd voor de Voorronde:

Muziek
Julius (19 jaar, Rotterdam)
Joaz (18/19 jaar, Den Haag)
Estée Moïse (19 jaar, Zwijndrecht)
Ytim (19 jaar, Den Haag)
Crackling Leaves (15-17 jaar , Delft)

Dans
S.N.V (13 jaar, Zoetermeer)
Jens (16 jaar, Rotterdam)
Beau en Chandra (19 en 18 jaar, Den Haag)
Lika (16 jaar, Rotterdam)
Gendrick Piternella (17 jaar, Capelle a/d Ijssel)

De jury voor Muziek bestond uit Kay Slice, Novits en Aureliana en voor Dans uit Dalton Jansen, Ashley Joyce en Zahira Suliman.

Foto © Megan Keijzer

 

Voorronde & landelijke finale
De provinciale Voorronde voor Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal, Content Creator en Theater vindt plaats op 25 juni in Maaspodium in Rotterdam. Daar worden de acts door een jury beoordeeld op (podium)prestatie, originaliteit en ontwikkeling.

De eersteprijswinnaars van deze Voorronde mogen door naar de landelijke finale op zaterdag 30 september, tijdens het Kunstbende Young Creators festival in Melkweg in Amsterdam. Daar zullen ze strijden tegen de winnaars uit de andere provincies. De winnaars worden overladen met stimuleringsprijzen, zoals coaching, studiotijd en een  optreden op op verschillende grote festivals door het land!

Ontwikkelingstraject
Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 18 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via Voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium. Voor meer informatie over het traject, de finale en mainstages: www.kunstbende.nl

Partners
Samen met partner in cultuur Rabobank brengt Kunstbende talent van zolder naar podium. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsors en partners. Kunstbende Zuid-Holland wordt georganiseerd door Popunie Rotterdam.

Voor meer informatie over het traject, de finale en de mainstages kijk je op: www.kunstbende.nl.  Volg Kunstbende Zuid-Holland op Instagram!

De Popunie organiseert sinds 2013 de Kunstbende Zuid-Holland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door

Maak kennis met het panel voor Meet The Pro #48: Finetune je releaseplan!

Zaterdag 10 juni staat er weer een nieuwe Meet The Pro sessie op de planning, Finetune je releaseplan! Tijdens deze 48e editie van Meet The Pro in WORM leer je meer over het finetunen van je releaseplan. Je nieuwe muziek is klaar en je staat op het punt om deze uit te brengen, maar  welke dingen moet je juist wel of niet doen bij het releasen ervan? Welke kanalen kun je het beste inzetten voor het promoten van je nieuwe single of ep? Hoe visualiseer je dit? Hoe ziet een goed releaseplan er nu eigenlijk uit? En hoe ervaart een nieuwe artiest dit proces zelf? Al je vragen worden beantwoord door dit panel!

Het panel: 

Noah Smits
Communicatie- en mediastrateeg Noah Smits helpt artiesten, atleten en andere persoonlijkheden in de spotlights om eerlijke connecties te maken met hun (potentiële) fans. Dit doet hij door het strategisch inzetten van media (Radio, TV, print en online) op basis van psychografische data.

Ooit als artiest getekend bij major label EMI Music met radio hits en succesvolle tours begon zijn carrière in de muziekindustrie. Hierna zette Noah verschillende succesvolle ondernemingen op, zoals een DJ-school en tattooshop. Met het inzetten van effectieve mediastrategieën groeiden deze ondernemingen snel. Hier begon zijn fascinatie en specialisatie voor het begrijpen van mensen en het bereiken van hen met de juiste boodschap. Toen bleek dat dit nog niet werd toegepast in zijn geliefde muziekindustrie, sprong Noah in dit gat. Al snel werkte hij voor een groot deel van deze sector en bouwde hij mee aan de carrières van o.a. Snelle, Antoon, Blanks en Meau. Tegenwoordig vertegenwoordigt hij met zijn People Amsterdam een groot deel van de Nederlandse muziekindustrie op het gebied van marketing, PR en talentmanagement en is hij met zijn Black Rainbow Group actief op het gebied van publishing en muziekdistributie.

Job Smit
Job Smit is een van de eigenaren van het Rotterdamse independent label Mattan Records. Naast een eigen label met o.a. The Vices, POM en Mood Bored verzorgt Mattan Records ook marketing en PR werkzaamheden voor (inter)nationale artiesten zoals Alt-j, Wolf Alice, beabadoobee, Jungle, Bloc Party en nog veel meer. In het verleden heeft Job o.a. gewerkt voor MTV, VICE en het label Caroline Benelux. Ook is hij muziekprogrammeur van het International Film Festival in Rotterdam.

Cherry Hayes
Cherry Hayes is een Rotterdamse neo soul singer/songwriter. Ze vertelt met haar persoonlijke lyrics verhalen over liefde, gedragen door zoete melodieën. Haar muziek is zacht en vrouwelijk, maar ook nuchter en stoer. Gewapend met een gitaar en microfoon, voelt ze zich duidelijk op haar gemak op het podium.

Panel Host: Martijn Crama
Martijn Crama is meer dan 10 jaar werkzaam als artiestenmanager. In 2018 bracht hij Basisbagage uit: een boek voor ambitieuze muzikanten wat helpt bij het maken van (strategische) keuzes. Martijn is ‘dankzij’ Corona een YouTube channel gestart met uitlegvideo’s om de muziekbusiness wat transparanter en begrijpelijker te maken. Ook zie je hem als host bij panels en doceert hij op de popafdelingen van conservatoria (ArtEZ, Codarts).

Tickets:
Aanwezig zijn bij Meet The Pro #48: Finetune je releaseplan op zaterdag 10 juni in WORM? Koop dan snel je ticket en kom gezellig langs! De deuren gaan om 15:30 open. Tickets kosten 6 euro inclusief en zijn verkrijgbaar via deze link.

Meet The Pro:
Meet The Pro is gericht op het stimuleren van het cultureel ondernemerschap in de popsector. Er vinden meerdere Meet The Pro sessies per jaar plaats, georganiseerd door de Popunie op verschillende plekken in Rotterdam. Check ook de site om te zien welke onderwerpen er al zijn behandeld én lees alle verslagen van voorgaande sessies.