Kom naar de Muzikantendag in Hilversum

muzikantendagOp zaterdag 26 oktober vindt de Muzikantendag plaats in Hilversum. Bevestigde sprekers zijn onder anderen Joep Pelt, Farid Benmbarek (Top Notch), Tijs van Liemt (3FM/Serious Radio) en Casper Starreveld (Kensington).

Only Seven Left opent de Muzikantendag in Hilversum. De band is artistiek en zakelijk een inspiratie voor veel opkomende muzikanten en heeft zijn roots in de mediastad. Juan van Emmerloot, drummer van onder anderen Steve Lukather, Walter Trout en Pat Travers, geeft een clinic over het opnemen van drums. De Muzikantendag on Tour vindt plaats in De Vorstin.

Informeren en netwerken
In de clinics, workshops en panels kunnen muzikanten zich laten informeren en inspireren door grootheden uit de muziekindustrie. Joep Pelt vertelt op welke creatieve manieren muzikanten geld kunnen verdienen. Muzieksamenstellers van de radio leggen uit hoe je aan airplay kunt komen. Farid Benmbarek (Top Notch), Paul Heijink (management Chef’Special) en Ronald Keijzer (management Jungle By Night) gaan in op de voor- en nadelen van een platencontract en het uitbrengen in eigen beheer. Verder is er een panel over het meedoen aan competities, geldstromen in de popmuziek, het succesverhaal van Kensington, een workshop Engels van Buffi Duberman en het Producersforum.

Feedback op je demo en promotiemateriaal
Bijna vijftig experts uit de muziekindustrie zitten klaar om demo’s te luisteren. Muzikanten kunnen op de dag zelf een afspraak maken met vertegenwoordigers van onder anderen OOR, Full Spectrum, Dox Records, 3FM, Agents After All, Friendly Fire, nu.nl, 3voor12, De Vorstin en DWDD.

Nieuw is de mogelijkheid om je bandbio, promotiefoto en Facebook pagina te laten beoordelen door gerenommeerde PR managers en social media experts. In het afsluitend Demopanel beoordelen Jasper van Vugt (OOR/Radio Mortale), Ruud Peeters (AT Productions), Tijs van Liemt (3FM/Serious Talent), Arjan de Ruiter (Radio 2) en Roel Coppen (Friendly Fire) een selectie van de ingeleverde demo’s voor een volle zaal.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, netwerken en meer informatie willen over de artistieke en zakelijke kanten van het muzikantschap. De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM Serious Talent, NH-Pop, Poppunt Overijssel, Burgerweeshuis, De Vorstin, met medewerking van Interface Magazine en Musicmaker.

Voor wie deze editie moet missen: Zaterdag 9 november is er de herkansing. De Muzikantendag on Tour wordt dan georganiseerd in Burgerweeshuis in Deventer.

Extra informatie
Datum: Zaterdag 26 oktober
Locatie: De Vorstin, Koninginneweg 44, Hilversum
Aanvang: 11:00 uur
Entree: 10 euro via de website van Ticketmaster

Voor meer informatie bezoek je de website van de Muzikantendag.

Funkie House krijgt primeur nieuwe single Elle Bandita

ELLE PINKGedurende drie weken staan etalage en shoe basements in Rotterdam en Den Haag in het teken van de Rock Craftmanship collectie van Converse. Deze op punkrock lifestyle geïnspireerde najaarscollectie is voorzien van studs, leather jackets en zipper details. Voor de dames zijn er enkele trendy platforms.

Onder het motto ‘Shoes Keep It Down, Sneakers Get Loud’ organiseert Converse op zaterdag 26 oktober in de basement van Funkie House Rotterdam een instore van rockchick Elle Bandita. In 2005 stond ze met haar toenmalige band The Riplets al eens in Funkie House. Nu, acht jaar later, is ze terug en zal ze haar nieuwe single voor het eerst laten horen.

Elle brengt samen met Converse deze dag een exclusieve vinyl single uit die gratis uitgedeeld zal worden aan bezoekers van Funkie House. Daarnaast heeft Funkie House die middag nog een extra verrassing...

Extra informatie
Datum: Zaterdag 26 oktober
Locatie: Funkie House Rotterdam, Korte Hoogstraat 15-A, Rotterdam
Aanvang: 15:30 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de blog of Facebook pagina van Funkie House.