Investeer in Talent: CCO3

CCO3 – Cruise Control On trio – is een project opgericht door gitarist Aktas Erdogan, gitarist Martin van Hees en drummer Nello Biasini. Drie jonge, getalenteerde musici met verschillende muzikale en culturele achtergronden brengen klanken uit verschillende muziekstijlen en alle windrichtingen samen! Naast arrangementen van jazz standards en bewerkingen van klassieke (gitaar) muziek, componeert het trio hun eigen muziek met invloeden uit de klassieke-jazz- wereld en pop cultuur.

CCO3 is onwijs trots om te melden dat zij hun eerste buitenlandse tournee gaan doen! Van 30 november tot 10 december zal het trio touren en hun muziek delen op jazz festivals in verschillende steden in India (Mumbai, Pune, Hyderabad, New Delhi, Gurgaon en Calcutta)! Daarnaast geven de musici ook masterclasses en workshops op scholen.

CCO3 nodigt u uit om deze campagne te steunen zodat het artistieke en financiële doel ten opzichte van de reis behaalt wordt.

 

Door CCO3 te steunen geeft u gelegenheid aan deze jonge artiesten om:

  • Westerse muziek toegankelijk te maken voor het Indiase publiek
  • Bij te dragen aan muzikale educatie in India
  • Studenten te inspireren
  • Het publieksbereik te vergroten
  • Het verrijken van hun muzikale discipline
  • De ontwikkeling als artiest

Deze geweldige kans brengt echter wel kosten met zich mee zoals: Internationale vliegreizen, Binnenlandse vluchten (ja, India is een groot land), Onderkomen, Logistiek, Visumkosten, Vaccinaties. Vanwege de kosten die gepaard gaan met de tournee, besloten wij om deze crowdfunding campagne te starten.

 

Als u ons project leuk vindt en u gelooft in de kracht er van, steun ons via onze pagina op het crowdfunding platform VoorDeKunst.

Steun onze muzikale missie!

Aktas, Martin & Nello

Blijf op de hoogte en volg CCO3 via Facebook.
Voor meer informatie over deze crowdfundingsactie, kijk je op hun page binnen de website van VoorDeKunst.

Dien je aanvraag in voor Music Export Rotterdam 2018

Om de export van Rotterdamse popmuziek te bevorderen, heeft de Popunie de toursupport regeling Music Export Rotterdam ontwikkeld. Vanaf 2014 worden hiermee jaarlijks gemiddeld 25 tournees van Rotterdamse artiesten gesuppord. Deze muziekambassadeurs van de stad verzorgen hierbij jaarlijks ruim 150 optredens/shows verspreid over 25 landen.

Ook in 2018 is de regeling operationeel! Dankzij een investering van de gemeente Rotterdam kan de Popunie Rotterdamse muzikanten supporten bij hun muzikale zegetocht in het buitenland. Vanaf heden kunnen er dus weer aanvragen voor buitenlandse tournees door Rotterdamse artiesten ingediend worden. Let er goed op dat je aanvraag minimaal zes weken voor aanvang van de tour bij de Popunie binnen is.

Rotterdam barst van het muzikale talent dat rijp is om hun kunsten in het buitenland te gaan vertolken. De drempel om in het buitenland optredens te regelen en te verzorgen is vrij hoog. Onder meer vanwege de kosten, de administratieve rompslomp (visa, verzekeringen, vervoer apparatuur en instrumentaria) en het ontbreken van voldoende directe inkomsten voor deze optredens. De meeste bands missen de middelen om in het buitenland op te treden, terwijl het talent volop aanwezig is en er zich voldoende kansen voordoen. Met Music Export Rotterdam probeert de Popunie de drempel te verlagen om de stap naar het buitenland te zetten. De voornaamste doelstellingen zijn:

* Promotie van Rotterdam, de Rdamse muziek en haar beoefenaars over de landsgrenzen

* Netwerken creëren door aanleg centrale database met contacten waardoor de weg voor Europese optredens geplaveid wordt voor meer Rotterdamse acts

* Kennisoverdracht: o.a. middels tourverslagen op de Popunie site

* Deskundigheidsbevordering: o.a. door intakes en workshops over touren in het buitenland

De Popunie biedt met Music Export Rotterdam zowel financiële, promotionele als organisatorische ondersteuning. Wil je een aanvraag doen, lees dan eerst hier aan welke criteria je moet voldoen. Download of print het aanvraagformulier en stuur dit ingevuld met een korte inhoudelijke omschrijving van de tour digitaal of per post naar:

Popunie
T.a.v. Martin Scheijgrond
Postbus 21450
3001 AL Rotterdam
martin@popunie.nl

Als de aanvraag gehonoreerd is, vergeet dan niet de logo’s op het promomateriaal te plaatsen. Binnen zes weken na afloop van de tour moet er afgerekend worden, om de bijdrage vast te kunnen stellen. Hiervoor kun je dit afrekenformulier raadplegen en hanteren.

Voorbeelden van bands die afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van Music Export Rotterdam om op tour te gaan in het buitenland.

Low Point Drains in Italië             Rats on Rafts in de UK                Melissa Fortes op Kaapverdië

Goodnight Moonlight in Frankrijk   Albatre in Europa                   Venus Tropicaux in Schotland