Investeer in Talent: Sander Nijbroek

Investeer in Talent

Sander Nijbroek (zanger, gitarist en liedjesschrijver) is na een studie aan het Rotterdams Conservatorium de frontman geworden van een hele gave feestband. Hiermee reisde hij door het ganse land en speelde voor duizenden mensen op de mooiste festivals en podia van Nederland. Nu wil hij een volgende stap maken en roept daarvoor de hulp in van het publiek door middel van een crowdfundings campagne op VoorDeKunst. Sander omschrijft zijn plannen het als volgt:

Volgende stap
Hoewel ik een waanzinnig mooie tijd heb met deze band, is voor mij de tijd aangebroken om een volgende stap zetten. Ik leef voor het schrijven en creëren van nieuwe, eigen muziek en denk dat ik daar pas alles uit ga halen als ik me daar volledig op ga storten. Ik heb een mooie crew van muzikanten om me heen verzameld die met mij het avontuur aan willen gaan. Allereerst ga ik een debuut-ep uitbrengen. Van alle liedjes die ik of mijn band hebben geschreven gaan we de vijf beste uitkiezen, opnemen en uitbrengen. Het zullen heel pakkende liedjes worden met een zomerse vibe en vertellen over leven, liefde en keuzes waar iedereen mee te maken heeft.

En het mooie is dat ik op dit moment de kans heb om met een waanzinnig goede producer samen te werken in een te gekke studio, Audioworkx, waar alles aanwezig is om de muziek en de liedjes tot hun recht te laten komen. Die producer is Paul van de Geijn, wiens werk je kan horen op platen van bijvoorbeeld Van Velzen en Sabrina Starke: niet de minste!

Jouw hulp
De liedjes liggen klaar, de muzikanten staan te popelen en we gaan er iets heel bijzonders van maken met z’n allen! Maar we hebben dus ook wat financiële steun nodig om alles te realiseren. Het huren van de studio, het mixen, masteren en de promotie brengen de nodige kosten met zich mee. Daarom wil ik jou vragen om het avontuur met ons aan te gaan en ons te helpen met een donatie.

Je krijgt er tegelijk ook iets heel leuks voor terug! Je draagt bij aan het realiseren van een heel mooie ep, maar ontvangt ook een tegenprestatie. Kijk op onze VoorDeKunst-page aan de rechterkant maar even in de lijst en kies iets uit wat je leuk vindt! (Het staat niet bij iedere tegenprestatie vermeld, maar bij alle soorten donaties ontvang je uiteraard de ep digitaal of op cd)

Ik ben enorm dankbaar voor iedere donatie en hoop je te zien op de release!

Sander

Extra informatie
Blijf op de hoogte en volg Sander via zijn Facebook page.
De Hottub Heroes vind je hier.

Kunstbende en Rabobank sturen jonge cultuurmakers naar Lowlands

Kunstbende 2016
Kunstbende, de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent, bundelt de komende vier jaar haar krachten met de Rabobank. Gezamenlijke missie: jongeren van 13 t/m 18 jaar helpen bij de ontwikkeling van hun creatieve talent. Hierdoor wordt Nederland verrijkt met een nieuwe generatie cultuurmakers. Een nieuwe Kunstbende-area op Lowlands 2017 vormt het hoogtepunt van deze samenwerking.

Kickstarter voor creatieve carrière
‘Samen met Kunstbende willen we alle jongeren in Nederland stimuleren om hun talent te ontwikkelen op het gebied van cultuur. Talent verdient een podium, daarom maken wij het mogelijk dat Kunstbende dit jaar met een eigen area op Lowlands staat met optredens van aanstormende cultuurmakers. Of je nou dj wilt worden of filmmaker – Kunstbende is de beste springplank,’ aldus Tom van Kuyk, sponsorstrateeg bij Rabobank.

Winnaars van de landelijke wedstrijd van Kunstbende worden na hun optreden op Lowlands begeleid in een individueel talentontwikkelingstraject met een persoonlijke coach per kunstdiscipline.

Jongeren omarmen alle cultuur
‘Jongeren omarmen tegenwoordig alle vormen van cultuur. Je kunt nu schrijver zijn én muzikant of cabaretier én schilder. Daarom bieden we jongeren met de Rabobank de gelegenheid om op Lowlands al hun kunsten te laten zien. Samen investeren we in jonge talenten en begeleiden ze intensief, zodat ze zich kunnen ontwikkelen van de breedte naar de top. Van de plaatselijke dansvereniging naar Lowlands,’ zegt Marjolein Rietveld, directeur van Kunstbende.

Kunstbende organiseert een jaarlijkse wedstrijd in acht kunstdisciplines – van dans tot theater. Duizenden jongeren in de leeftijd 13 t/m 18 jaar doen mee door heel het land. De wedstrijd is gefaseerd in workshops, selectierondes, voorrondes, masterclasses en een finale.

Groei en versterking
Kunstbende mag de komende jaren inzetten op groei en versterking van het talentontwikkelingsprogramma van de breedte naar de top. Het traject bestaat uit workshops, selectierondes, voorrondes, masterclasses, finale, Lowlands en de mainstages. Dankzij de samenwerking met de Rabobank breidt Kunstbende het aantal workshops uit. Ook start Kunstbende met speciale events voorafgaand aan de workshops. Boegbeelden gaan in het versterkingstraject een grote inhoudelijke rol spelen. In de area op Lowlands komt een ultieme samensmelting van kunst. Bovendien gaan Kunstbendes in het land samenwerken met de ruim 100 lokale Rabobanken om kennis, talenten en vaardigheden uit te wisselen.

Extra informatie
De Voorronde van Kunstbende Zuid-Holland is zondag 23 april in Korzo te Den Haag.
De landelijke finale is zaterdag 1 juli in de Westergasfabriek in Amsterdam.
Kijk voor meer informatie op de website van Kunstbende.