Investeer in Talent: Jared Grant

Als klein jongetje werd Jared Grant geïnspireerd door de klanken van soul en funk die thuis door de speakers klonken. Hier is zijn jarenlange ontdekkingsreis in de wereld van muziek begonnen en heeft Jared zijn eigen visie, stijl en sound ontwikkeld. Nu wil hij een volgende stap maken en roept daarvoor de hulp in van het publiek door middel van een crowdfundings campagne op VoorDeKunst. Jared omschrijft zijn plannen als volgt:

We zijn al een heel eind op weg. Het debuutalbum Back To My Roots staat klaar! Tussen december 2016 en maart 2017 is het album opgenomen in Studio-T, gemixt door Happyville Music Studio en gemasterd door Hay Zeelen Mastering. Ook de foto’s van Nyusha Glenn zijn al geselecteerd om gedrukt en tentoongesteld te worden.

Financieel is dit mede mogelijk gemaakt door investeerder Peter Neutenboom van GPN Adviesgroep. De volgende stap is het uitbrengen van het album. Dit kan ik niet zonder hulp van het publiek. Om de drukkosten, artwork, videoclips van twee singles, releaseparty en een bijzondere fototentoonstelling te kunnen betalen, ben ik deze crowdfunding gestart.

Back To My Roots in beeld en geluid
Mijn debuutalbum is er een met flashbacks naar mijn roots, maar ik wil ook vooral laten zien wie ik ben geworden. Een album dat puur en organisch is, live is ingespeeld, grooved, een album waarmee ik jullie mee wil nemen in mijn muzikale reis.

Mijn muzikale reis wil ik jullie niet alleen laten horen en voelen, maar ook graag laten zien tijdens de releaseparty. Het bijzondere aan dit album is dat de totstandkoming van begin tot eind is vastgelegd door de veelbelovende fotograaf Nyusha Glenn (Glenn Cornelisse).

Bij het album ontvang je een fotoboek dat de opnamedagen in documentaire vorm weergeeft. Het fotoboek maakt je deelgenoot van onze band. Het laat zien wat wij de afgelopen maanden beleefd hebben achter de schermen. Tijdens de releaseparty zullen de mooiste foto’s worden tentoongesteld.

rYKZphgUyTSMvYb2

Releaseparty
Als we het bedrag halen gaan we het met z’n allen vieren tijdens mijn releaseparty, die naar verwachting in september zal plaatsvinden in Rotterdam. Wat ik kan beloven is dat het een groovy liveshow wordt waarin muziek, dans en interactie met het publiek in één show bij elkaar komen. Een show waarin funk, soul en een vleugje r&b de belangrijkste ingrediënten zijn.

Jared Grant
De meeste mensen kennen Jared van The Voice Of Holland waar hij in 2016 de halve finale behaalde. Met veel liefde en passie is hij al jarenlang actief als professioneel muzikant. In 2015 is hij afgestudeerd aan het conservatorium te Rotterdam. Jared heeft met diverse bekende Nederlandse artiesten op het podium mogen staan, zoals Trijntje Oosterhuis, Bo Saris en Alain Clark. Ook treedt hij op in verschillende bands als frontman.

“Wat mij kenmerkt, is dat ik niet alleen bezig ben met zingen, maar ook met entertainen. Bij mijn performances komen muziek, dans en entertainment bij elkaar en wordt je als luisteraar bijna gedwongen om mee te dansen,” aldus Jared.

Blijf op de hoogte en volg Jared via zijn Facebook page of zijn website. Voor meer informatie over de crowdfundings actie kijk je op de website van VoorDeKunst.

Copyright foto’s: Nyusha Glenn.

Mixtape in Rotown: funky house, disco en electro van De Likt

Elke donderdag draait in Rotown een Rotterdamse band de plaatjes die zij tof vinden (om op te dansen!) tijdens Mixtape. Wij laten deze bands en hun publiek alvast warm draaien in een speciale column. Deze week is het de beurt aan De Likt.

Misschien niet de eerste kop die je voor je ziet als je aan De Likt denkt, maar John staat er ook altijd. Door frontman Jordy vaak aangehaald als de professor of de man achter de knoppen en dat is precies wat hij is. Hij staat daar maar wat onopvallend achter de mixer en zijn modulaire synthesizer en er klinkt geluid door de zaal.

Ooit begonnen als dj en daarna doorgerold naar wat De Likt dan ook precies mag zijn. Nu heeft hij het draaien als dj op een laag pitje staan maar is hij nog steeds enthousiast muziek verzamelaar.

Van die collectie gaat hij samen met zijn bandgenoten Jordy en Giorgi op donderdag 20 april een deel met jullie delen. Verwacht naast de funky house, disco en electro ook muziek die je misschien wat minder met de drie heren associeert.

De eerste op de lijst is Thundercat, zijn eerste twee platen vonden we al geweldig. We zijn laatst met zijn drieën naar Motel Mozaïque gegaan om een optreden voor de tour van zijn derde album bij te wonen en we gaan nooit met zijn drieën naar optredens. Them Changes hebben we specifiek gekozen omdat dat een track is die we alle drie heel tof vinden, en hij eigenlijk op elk moment wel lekker is om te luisteren.

Twee jaar geleden hebben we in de zomer op één dag vijf optredens op allerlei plekken in Rotterdam gedaan. Onze manager had toen een speaker bij zich en elke keer als van locatie naar locatie gingen of aan het opbouwen hadden we deze track aan staan van Dudley Perkins. Deze dient bij ons alleen op dat soort dagen gedraaid te worden.

Door de Hogeschool voor de Kunsten is er ook veel interesse voor muziek uit andere werelddelen ontstaan, soms heel ver van je bed maar soms ook wat minder. Nigeriaanse funk zorgt altijd voor en hele vrolijke stemming bij ons als we onderweg zijn of in het zonnetje wachten tot we op moeten. William Oneyearbor is een mysterieus figuur binnen dit genre maar bij ons geliefd mede door zijn geweldige collectie synthesizers.

Voordat de gages hoog genoeg waren om een busje van te huren voor optredens moest er vaak een auto geleend worden bij vrienden of familie. Als dan de auto van de vader van Jordy geleend werd lagen er vaak allemaal blues cd’s in die dan hard gedraaid werden door Jordy. Daarnaast zijn we ook allemaal enorm fan van Quentin Tarantino en ook van zijn muzieksmaak dus vandaar dat we deze van Charlie Feathers op de lijst hebben staan.

Donderdag 20 april in Rotown laten we nog veel meer horen en loopt het allemaal lekker uit elkaar, in elkaar en door elkaar heen zoals hierboven. Dus kom gezellig drankjes met ons drinken en muziek luisteren.