Investeer in talent: Frank Rensen

De Rotterdamse singer/songwriter Frank Rensen werd onlangs benaderd door de Canadese producer Tyler Neil Johnson om muziek op te nemen in een studio in Canada. Het plan is om samen een ep uit te brengen, waarop 5 à 6 liedjes zullen staan. Frank krijgt het project helaas niet in zijn eentje van de grond en is daarom een crowdfundingscampagne gestart. Help jij mee?
Muziek opnemen in Canada
Een tijdje geleden werd singer/songwriter Frank Rensen benaderd door Tyler Neil Johnson, die eerder gewerkt heeft met artiesten als Austin Basham, John Vincent III en Joshua Hyslop; artiesten met miljoenen streams achter hun namen. Tyler Neil Johnson was onder de indruk en wilt de studio in met Frank.

De liedjes van Frank zijn voor het overgrote deel thuis opgenomen en hebben hun weg gevonden naar verschillende grote Spotify playlists. Het zelf opnemen heeft geholpen met het vinden van een eigen geluid, maar Frank zou nog meer expertise kunnen gebruiken om zijn muziek naar een hoger niveau te tillen. Tyler lijkt hiervoor dan ook de juiste persoon. Zijn geluid is precies waar Frank de laatste jaren naar heeft gezocht.

Het plan is dan ook om samen een EP te maken, waarbij ze zijn ideeën zullen uitwerken om vervolgens 5 à 6 liedjes over te houden. Daarna gaat Frank naar Montréal om de liedjes op te nemen in de studio.

Crowdfunding
Frank Rensen kan voor dit project nog hulp gebruiken en heeft daarom nu een crowdfundingcampagne opgezet. Mede door de coronajaren heeft hij veel moeten in leveren. De streams, de optredens en de motivatie liepen terug en regelmatig heeft hij eraan gedacht om te stoppen met het maken van muziek. Deels noodgedwongen is hij een deeltijdtraject van de PABO gaan doen, maar de muziek blijft roepen. Het avontuur is wat Frank betreft dan ook nog niet voorbij.

Als je zijn project steunt heeft Frank een aantal opties als tegenprestatie, zoals een gesigneerde EP, tickets voor de releaseshow of een gitaarles. Help jij mee? Kijk voor alle info op zijn VoorDeKunst pagina.

Volg Frank Rensen via zijn website, Instagram of op Spotify!

Popunie Live: Drunken Dolly toegevoegd aan line-up Baroeg Open Air 2023

Zaterdag 9 september 2023 vindt de veertiende editie van Baroeg Open Air plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Drunken Dolly is aan de line-up toegevoegd als Popunie Live act en vervangt Iguana Death Cult. Eerder werden o.a. Popunie Live act Smudged en headliners Katatonia en Infected Mushroom, Brutus en Ploegendienst bekend gemaakt.

Drunken Dolly
Door de jaren heen is Drunken Dolly uitgegroeid tot een door bier en whiskey gesmeerde festivalfavoriet. De bevriende band Ferocious Dog haalde ze zelfs naar Engeland voor hun eigen Dogfest. Op Baroeg Open Air zal hun celtic punk er net zo goed ingaan als zoete koekwouzenkoek. Neem je groen-wit-groene Drunken Dolly Drinking Team-sjaal mee en slinger ‘m rond met je hoeven van de grond.

Smudged
De groene plaag die Smudged heet raast al enkele jaren door het landschap. Iedere persoon die met dit collectief te maken heeft gehad kan het navertellen: de waanzin regeert. De wisselwerking tussen de oerkracht van slagman/beroepsagitator Bart Hoogvliet en de inventiviteit van duizendpoot Mink Steekelenburg zorgt voor spektakel alom.

Headliners en line-up
Katatonia speelde in de vroege jaren 90 nog zwartgeblakerde, melodieuze doom/death metal. Intussen hoor je daar slechts flarden van terug. Nu ligt de focus op donkere, melancholische rock met een licht progressief tintje. Dat dit vruchten afwerpt, merk je aan de populariteit van de Zweden die de afsluiter zijn op de Main Stage.

De psy-trance act Infected Mushroom is zelden in Nederland te zien, maar staat al 25 jaar aan de top, en terecht. De muziek zit vol met tempowisselingen, scheurende gitaren en aanstekelijke meezingers. Deze act is met hun dj-set de perfecte afsluiter van de Electronic Stage.

Op het programma staan verder o.a. BrutusDemented Are GoNanowar of SteelPloegendienstBarkPythiusSkapiche?!From The Heart en Buried. De volledige line-up check je op baroegopenair.nl.

Baroeg Open Air
De organisatie van Baroeg Open Air streeft weer naar zo’n vijfentwintig acts binnen het harde en alternatieve genre op vijf verschillende podia. Het Stroomstoot podium zal na de vuurdoop in 2022 dit jaar wederkeren als vast onderdeel van het festival. Dit mini-podium bij de Electronic Stage is een knus en intiem soundsystem, waar je onder meer drum ‘n bass, opzwepende jungle, stuiterende psytrance, donkere tekno en melodieuze electro kunt verwachten. Ook de Talent Stage en Plee Sessies keren terug.

De Early Bird tickets waren binnen een dag uitverkocht. Reguliere tickets zijn nu verkrijgbaar via www.baroegopenair.nl en via deze link.

Net als de Popunie heeft ook BOA een voortdurende zucht en ambitie om lokale talenten te ontdekken en door te ontwikkelen. Vanuit dit licht is er al acht edities lang een innige partnership tussen BOA en Popunie Live.