Interview: Noord Ongehoord

noordongehoordlogo origineelIn het doorlopend veranderende Rotterdamse podiumcircuit is er recent weer een nieuwe optreedmogelijkheid voor bands bijgekomen. In het hippe Rotterdam Noord zal er onder de noemer Noord Ongehoord elke maand een talentvolle lokale band worden geprogrammeerd. We spraken met initiatiefnemer Anne Valk.

Wie is Anne Valk?
Ik ben vaak te vinden op festivals, ga graag naar concerten en als ik zelf geen piano of gitaar speel staat er thuis muziek op. Ik probeer altijd nieuwe muziek te ontdekken en van daaruit kwam het idee om een muziekavond te organiseren.
Ik ben gevraagd door de programmeur van Het Klooster, Guido de Groot, om in samenwerking Noord Ongehoord avonden te programmeren met popmuziek. Het is een avond georganiseerd vanuit Het Klooster en de wijk, voor buurtbewoners en alle andere muziekliefhebbers.

Wat betekend dit precies?
Noord Ongehoord is een gloednieuw podium voor Rotterdamse bands uit alle windstreken. We willen onbekend talent een podium bieden in Het Klooster dat er nu niet is. Daarom programmeren we elke laatste vrijdag van de maand een Rotterdamse band. Voor meer informatie kan je eens kijken op onze website en de website van Het Klooster.

Waarom heb je specifiek voor Rotterdam Noord gekozen?
Noord is de leukste wijk van Rotterdam waar op het moment al veel gebeurd op het gebied van kunst en cultuur. Wat er echter niet is, is een muziekpodium. Een muziekavond leek ons de manier om de buurt nog levendiger te maken.

Is Het Klooster je gedroomde locatie voor dit initiatief?
Het Klooster heeft een hele mooie professionele zaal die perfect is voor live optredens. Het heeft een mooie akoestiek, de ruimte is niet te groot en er zit een klein café aan vast, dit alles maakt het de perfecte plek voor optredens.

Wat wil je met Noord Ongehoord bereiken?
Meer livemuziek in Rotterdam! Het moet een vaste avond worden waarop Rotterdammers live optredens kunnen zien van lokale bands die zeker een podium verdienen. Het is laagdrempelig voor zowel bands als publiek, dat maakt het ook erg leuk. Daarnaast komt er bijvoorbeeld ook een dag speciaal voor bands vanuit de middelbare scholen in de buurt. We gaan goede bands programmeren, goede PR voeren, mensen gastvrij ontvangen en zorgen voor een afwisselend aanbod.

Hoe beoordeel je de rol van Popunie Music Support Rotterdam voor Noord Ongehoord?
Zonder de Popunie zouden we de concerten niet kunnen organiseren. De Popunie fungeert als kennisbank en financier.

Hoe selecteren jullie bands voor de programmering? Moeten ze per sé uit Rotterdam Noord komen?
Bij voorkeur uit Noord, maar de rest kan ook. Het doel van Noord Ongehoord is meer Rotterdamse bands een podium bieden. Omdat het een initiatief vanuit Noord is kijken we allereerst naar bands uit Rotterdam Noord, maar bands uit de rest van Rotterdam zijn natuurlijk ook welkom! Er zijn zoveel bands in Nederland en het is leuk om te zien dat Rotterdam ook veel talent heeft. Verder kijken we naar wat kleinere bands waarvan wij denken dat ze door meer mensen gehoord zouden moeten worden.

Hoe kunnen Rotterdamse bands jullie benaderen als ze willen spelen tijdens Noord Ongehoord?
Ze kunnen een mailtje sturen naar anne@kloosteroudenoorden.nl en dan nemen we zeker contact met ze op.

Wat vind je zelf de leukste plek, buiten Het Klooster, om livemuziek te beluisteren/bekijken in Rotterdam?
Rotown is in Rotterdam de plek waar de meeste alternatieve bands optreden dus dat vind ik een leuke plek om naartoe te gaan. Ook vind ik het leuk om in cafés live muziek te zien en ga ik daarom graag naar De Riddert en De Bel.

Wat vind je van het uitgaansklimaat ten opzichte van andere steden?
Ik denk dat je in Rotterdam in het weekend echt wel een leuke avond kan hebben, maar ik zie dat er in andere steden meer te doen is op het gebied van live muziek. Dat komt natuurlijk mede doordat Nighttown en later WATT zijn gesloten, het oude Waterfront er niet meer is en ook de Exit de deuren moest sluiten. Je ziet de laatste tijd wel veel meer initiatieven maar een vaste plek ontbreekt.

Wat mis je specifiek in het Rotterdams uitgaanscircuit? Hoe kan dit veranderen?
Ik mis toch echt een groter podium wat we wel hadden met Nighttown. Voor grotere bands moet je nu naar Den Haag, Utrecht of Amsterdam, het zou natuurlijk tof zijn je favoriete band in Rotterdam te zien. Ik zou daarom graag een nieuw podium in Rotterdam zien.

Wat zou de gemeente de komende jaren moeten doen om van Rotterdam dé popstad van Nederland te maken?
Het laatste stadsinitiatief voor een nieuw poppodium is het helaas niet geworden. De gemeente zou er goed aan doen om een dergelijk plan alsnog door te zetten.

Welke Rotterdamse band/act moeten we volgens jou in de gaten houden?
Er zijn heel veel goeie bands in Rotterdam, onlangs zag ik The Afterveins de Grote Prijs van Rotterdam winnen en die band zou ik zeker in de gaten houden.

Welke optredens staan op de agenda?
vrijdag 28-02-2014 Certain Animals
vrijdag 28-03-2014 Dog Food
vrijdag 25-04-2014 The Afterveins

Extra informatie
Adres: Het Klooster, Hammerstraat 51, Rotterdam
Contactpersoon + email: Anne Valt, anne@kloosteroudenoorden.nl
website / Facebook pagina

Kaartverkoop voor Festival Aangeschoten Wild gestart

aageschtoen wildFestival Aangeschoten Wild biedt op 28 maart de mogelijkheid om aanstormende talenten en opvallende acts te spotten in de oude lijmfabriek in Delft. 

In de afgelopen weken maakte Festival Aangeschoten Wild een deel van de artiesten bekend. Ook dit jaar zullen er weer opkomende talenten hun kunsten tonen. Zo zal de Haagse rockband Soul Sister Dance Revolution, winnaar van de Haagse Popprijs, aanwezig zijn. Hun debuutalbum Playground Kids heeft met Hold The Line gezorgd voor een dikke hit. De organisatie is ook blij met singer/songwriter Channah, die door 3FM genomineerd is als festivaltalent.

Festival Aangeschoten Wild staat al vijf jaar bekend om haar diversiteit aan culturele acts. Verrassende dans, theater, cabaret, exposities en muzikale talenten, zowel lokaal als nationaal: dit zijn de ingrediënten voor de zesde editie van Festival Aangeschoten Wild. Afgelopen jaren bood het industriële decor van Lijm & Cultuur al een podium aan bekende artiesten als Go Back To The Zoo, Chef’Special, John Coffey en Eefje de Visser.

Intussen heeft Festival Aangeschoten Wild een vaste plek veroverd in de Delftse evenementenkalender. Jongeren en jongvolwassenen komen jaarlijks op deze creatieve kweekvijver vol aanstormend talent af. Het festival is zeer toegankelijk en zeker een aanrader voor ieder die zin heeft om het festivalseizoen goed te beginnen.

De line-up bestaat tot nu toe uit: Soul Sister Dance Revolution, Kern Koppen, Emil Landman, The Mad Trist, Channah, The Cool Quest, Kirsten van Teijn, Sound & Vision, Tarzan’s My Daddy, DropmiX en Coco Popshow.

Extra informatie
Datum: vrijdag 28 maart
Locatie: Lijm & Cultuur, Rotterdamseweg 270, Delft
Aanvang: nog niet bekend
Entree: 12 euro
De kaartverkoop is nu online gestart. Tickets zijn in de voorverkoop zowel via de website als bij muziekspeciaalzaak Sounds Delft verkrijgbaar.

Voor meer informatie bezoek je de website van Festival Aangeschoten Wild.

Festival Aangeschoten Wild wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Zuid-Holland.